Reuters / Susana Vera Livepic
ISPISAO POVIJEST

VIDEO: ČUDESNI RONALDO ODIGRAO UTAKMICU ZA PAMĆENJE, SRUŠIO NIZ REKORDA I POSLAO JASNU PORUKU NAVIJAČIMA 'Samo želim da mi ne zvižde'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2017. 01:23

Cristiano Ronaldo odigrao je veličanstvenu utakmicu na Santiago Bernabeuu i praktički je sam odveo Real Madrid na korak od velikog finala Lige prvaka.

Real je Atleticu zabio hat-trick za slavlje 3:0 i tako došao do brojke od 103 postignuta gola u Ligi prvaka, od čega 52 u nokat-fazi natjecanja, što je apsolutni rekord natjecanja, dok je 51 zabio u fazi natjecanja po skupinama.

Zanimljivo je kako je Ronaldo sada zabio više golova od cijele momčadi Atletico Madrida u Ligi prvaka, a prvi je igrač u povijesti kojem je uspjelo zabiti hat-trick u dvije uzastopne utakmice Lige prvaka budući je tri komada utrpao i Bayernu u četvrtfinalu. Samo Atleticu zabio je čak 21 gol u karijeri, a hat-trickom je došao do ukupno 400 golova u dresu Reala.

Ronaldo je apsolutni rekorder Lige prvaka u još nekoliko kategorija. Naime, zabio je najviše golova na domaćem terenu (54), u gostima (47), a svojim sedmim hat-trickom izjednačio se s rekordom Lionela Messija u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju. Ukupno je slavnom Portugalcu to bio 47. hat-trick u seniorskoj karijeri, od čega 42. u dresu Reala.

"Moramo čestitati cijeloj momčadi koja je bila izvanredna, a moj je cilj bio zabiti golove. Igrali smo dobro od početka do kraja, a golovi su došli prirodno. U prvenstvu smo protiv Atletica također bili dobri, ali Oblak je zaustavljao udarce, a danas u lopte ušle. Sretan sam zbog svojih golova i što sam stigao do brojke od 400 golova za Real", rekao je Ronaldo, te dodao:

"Imamo lijepu prednost, ali nije sve gotovo. Atletico je vrlo jak i nije slučajno u polufinalu, pa moramo ostati koncentrirani".

Osvrnuo se na kraju i na ovacije koje je dobio na Santiago Bernabeuu.

"Ja samo želim da mi ne zvižde. A ja ću uvijek davati sve za momčad".

Linker
03. svibanj 2024 16:52