Tudor je prije izlaska na travnjak imao neugodni razgovor s delegatom utakmice

 SCREENSHOT: ARENA SPORT
NOVA GOLIJADA BAYERNA

VIDEO: Čudo u Ligi prvaka! 6 golova u 20 minuta, Tudor bjesnio u tunelu, kiks godine, isključenje...

Uvod u okršaj Marseillesa i Sportinga izgledao je kaotično, kao da se radi o nekoj nižoj ligi, a ludo je bilo i u Münchenu
Piše: Dražen Antolić/SNObjavljeno: 04. listopad 2022. 19:17

MARSEILLE - SPORTING LISABON 4:1: (0:1 - Goncavales (1), 1:1 - Sanchez (14), 2:1 - Harit (16), 3:1 - Balerdi (28), 4:1 - Mbemba (84)

MARSEILLE Stadion Orange Velodrome. Gledatelja 0. Sudac: Davide Massa (Italija).

MARSEILLE (3-4-2-1): Lopez - Mbemba, Balerdi, Bailly (od 77. Gigot) - Clauss (od 33. Kabore), Guendouzi, Veretout (od 62. Rongier), Tavares - Under (od 62. Gueye), Harit (od 77. Gerson) - Sanchez

SPORTING (3-4-2-1): Adan - Inacio, St. Juste (od 46. Marsa), Reis - Esgaio, Ugarte (od 46. Nazinho), Morita, Santos (od 46. Paulinho) - Trincao, Goncavales (od 46. Alexandropoulos) - Edwards (od 25. Israel)

CRVENI KARTON: Adan (23 - igra rukom)



Marseille je u 3. kolu skupine D Lige prvaka upisao i prvu pobjedu u elitnom natjecanju, srušio je Sporting sa 4:1 nakon nevjerojatnog početka utakmice o kojem će se ovih dana još pričati. Igor Tudor poludio je već prije početka okršaja koji je dvaput odgođen, a i u tom drugom navratu je kasnio.

Dvije su se informacije pojavile, UEFA je objavila da je Sporting kasnio zbog čuvenih gužvi u prometu u Marseilleu te su suci i UEFA odlučlili da susret počne deset minuta kasnije, dakle u 18.55. No, pojedini francuski mediji pišu kako je kasnio trener gostiju Ruben Amorim te da je zato došlo do odgode. Također zbog prometa.

No, to nije bilo sve, u 18.55 prolongiran je start za 19.00, sati, a igrača Sportinga niti tada nije bilo. Nogometaši Marseillea su se zagrijali, dijelom i ohladili čekajući ih, cupkali su u "tunelu" kroz koji izlaze na teren, suci su se rastezali, a gostima se nije žurilo. To je izneviralo Tudora koji je već bio na terenu, vratio se prema svlačionicama, počao gestikulirati i prilično glasno prosvjedovati gdje su, što rade, zašto ne izađu na utakmicu, pitao se hoće li biti početak kad oni odluče.

- Tko ovdje odlučuje? Oni rade ovdje što žele, prvo je bilo 19.10, sad je 19.15, znači oni odlučuju kada će utakmica početi. Nevjerojatno, sada smo mi više oštećeni nego vaša momčad jer vas čekamo već deset minuta ovdje.

Tek nakon toga nogometaši portugalske momčadi krenuli su prema travnjaku pa je ogled započeo sa više od dvadeset minuta zakašnjenja. I to kako! Na isteku prve minute Trincao je zabio za Sporting s ruba kaznenog prostora i doveo svoju momčad u vodstvo 1:0.

EKSPRESNI GOL SPORTINGA POGLEDAJTE OVDJE

Uspjeli su i prije starta izbaciti francusku ekipu iz takta. Pogotovo Tudora.

No onda se u četiri minute sve promijenilo. Prvo je vratar Sportinga Adan u 13. minuti izveo potez kakav se rijetko viđa u seniorskom nogometu. Imao je loptu u nogama i umjesto da ju doda svom najbližem suigraču, ispucao ju je ravno u Sancheza od kojeg se lopta odbila u mrežu za rano izjednačenje.

KIKS ADANA I GOL SANCHEZA POGLEDAJTE OVDJE

Samo četiri minute poslije Marseille je došao u vodstvo, Harit je zabio glavom iz teške pozicije.

TAJ POGODAK MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Epitet apsolutnog tragičara susreta, Adan je potvrdio u 23. minuti kada je napravio novu glupost i zaradio isključenje. Istrčao je metar i pol izvan svog kaznenog prostora, zaustavio loptu rukom i dobio izravni crveni karton.

ADANOV ‘RUKOMET‘ POGLEDAJTE OVDJE

Potpuni preokret Tudorovoj je momčadi u 28. minuti donio Balerdi, njegov pogodak za 3:1 pogledajte OVDJE, a 4:1 pobjedu je u drugom poluvremenu zaokružio Mbemba u 84. minuti.

Igralo se pred praznim tribinama stadiona Velodrome zbog kazne Marseilleu nakon nerada na utakmici s Eintrachtom.

Tablice omogućuje Sofascore



Bayern s 5 golova ispratio Čehe, sve je bilo gotovo nakon dvadesetak minuta

BAYERN MÜNCHEN - VIKTORIA PLZEN 5:0 (1:0 - Sane (7), 2:0 - Gnabry (13), 3:0 - Mane (21), 4:0 - Sane (50), 5:0 - Choupo-Moting (59)

MÜNCHEN Stadion Allianz Arena. Gledatelja 75.000. Sudac: Nikola Dabanović (Crna Gora).

BAYERN (4-2-3-1): Neuer - Mazraoui, Upamecano (od 72. Pavard), De Ligt, Davies (od 46. Stanišić) - Goretzka (od 73. Sabitzer), Gravenberch - Sane (od 58. Tel), Musiala (od 46. Choupo-Moting), Gnabry - Mane

VIKTORIA PLZEN (4-2-3-1): Tvrdon - Holik, Hejda (od 63. Tijani), Pernica, Havel - Kalvach, N‘Diaye - Kopic (od 58. Jirka), Vlkanova (od 46. Jemelka), Mosquera (od 85. Pilar)- Chory (od 58. Bassey)



Istovremeno, u drugoj utakmici koja je počela u 18.45, Bayern je već u prvih u dvadesetak minuta zabio tri gola Viktoriji iz Plzena na Allianz Areni te rutinski odradio posao pobijedivši na kraju sa 5-0.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Golove za bavarski sastav zabili su Leroy Sane (7, 50), Serge Gnabry (13), Sadio Mane (21) i Maxim Choupo-Moting (59). Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je za Bayern odigrao drugo poluvrijeme.

Bayernova je to treća pobjeda u skupini uz razliku pogodaka 9-0, dok je Viktorija upisala i treći poraz. U drugom susretu večeras se sastaju Inter i Barcelona.

Tablice omogućuje Sofascore

Linker
04. svibanj 2024 23:59