REUTERS
TEŠKA SEZONA U LIGI PRVAKA

VIDEO: DEBAKL ZVEZDE I ATLETICA! JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA SVIJETA POMEO BEOGRAĐANE U PET MINUTA Neymar i društvo se spasili u sudačkoj nadoknadi!

Osim pobjede Barcelone, u ludoj večeri Lige prvaka odigrano je još nekoliko pamtljivih dvoboja. Liverpool je sa 4:0 na Anfieldu razbio Crvenu Zvezdu, istim je rezultatom Borussia pomela Atletico u Dortmundu, a u velikom okršaju PSG-a i Napolija sve je riješeno u sudačkoj nadoknadi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2018. 01:19

Uz derbi trećega kola Lige prvaka između Barcelone i Intera, koji je Barca dobila rezultatom 2:0, mnogo pažnje izazvao je i okršaj u skupini C između PSG-a i Napolija na Parku prinčeva koji je završio 2:2. Napoli je vodio 1:0 i 2:1, no francuski prvak se izvukao, a izjednačujući pogodak PSG je zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su odigrali sjajno prvo poluvrijeme nakon kojeg su vodili 1:0 i još jednom uzdrmali okvir gola. Napoli je prvi put opasno zaprijetio u 24. minuti kada je Dries Mertens pogodio vratnicu, a pet minuta kasnije Lorenzo Insigne je doveo goste u vodstvo nakon odlične asistencije Josea Callejona. PSG je mogao izjednačiti u 38. minuti kada je Neymar sjajno uposlio Kyliana Mbappea, no mladi francuski napadač je loše pucao.

PSG je izjednačio više sretno nego spretno u 60. minuti. Thomas Meunier je ubacio s krila, a Mario Rui zatresao vlastitu mrežu. Napoli je u 77. minuti stigao do nove prednosti, a pogodak je postigao Mertens. Kada se već činilo kako je Napoli osvojiti sva tri boda, Angel di Maria je izjednačio sjajnim pogotkom u rašlje. Marko Rog je za goste zaigrao u posljednjih pet minuta.

PSG je ovom utakmicom još jednom pokazao kako mu ne leže talijanski klubovi. Parižani su bez domaće pobjede protiv talijanskih klubova u zadnja četiri susreta, a od ukupno 18 susreta dobili su samo dva.

Liverpool - Crvena zvezda 4:0

Teške trenutke proživljava Crvena Zvezda u Ligi prvaka ove sezone (skupina C). Nakon katastrofalnog 6:1 poraza protiv PSG-a u Parizu, Beograđane je u Ligi prvaka očekivano do nogu dotukao i Liverpool.

Redsi su bez Dejana Lovrena (ostao na klupi) na Anfieldu utrpali čak četiri gola gostima, a prednjačio je Mohamed Salah koji je večeras postavio neke nove klupske rekorde.

Egipatski napadač zabio je u 45. i 50. minuti, a ovaj zadnji zgoditak bio mu je 50. pogodak u dresu Liverpoola u samo 65 utakmica za Redse u svim natjecanjima.

Rezultati by SofaScore

Borussia (D) - Atletico M. 4:0

U sudaru do sada dviju neporaženih momčadi iz skupine A Borussia Dortmund je deklasirala Atletico Madrid s 4:0.

Borussia je povela u 38. minuti golom Axela Witsela koji je opalio s ruba kaznenog prostora, a lopta je na putu do gola pogodila Saula Nigueza i promijenila smjer. Lider njemačkog prvenstva je korak bliže pobjedi stigao u 73. minuti kada je Raphael Guerreiro zabio za 2:0, a sve dvojbe razriješio je Jadon Sancho u 85. minuti nakon sjajne kontre. Do kraja utakmice Guerreiro je zabio još jedan pogodak za jedan od najtežih Atleticovih poraza posljednjih godina.

Nikola Kalinić nije nastupio za goste.

Rezultati by SofaScore

Ostale utakmice:

Club Brugge - Monaco 1:1 (Wesley 39' / Sylla 32')

PSV - Tottenham 2:2 (Lozano 30', De Jong 87' / Lucas 39', Kane 55')

BARCELONA - INTER 2:0 (Rafinha 32', Jordi Alba 83')

Dortmund - Atletico 4:0 (Witsel 38', Guerreiro 73', 89', Sancho 83')

Galatasaray - Schalke 0:0

Liverpool - Crvena zvezda 4:0 (Firmino 20', Salah 45', 50' p., Mane 80')

Lokomotiv - Porto 1:3 (Mirančuk 38' / Marega 26', Herrera 35', Corona 47')

PSG - Napoli 2:2 (Rui 61' ag., Di Maria 90'+3' / Insigne 29', Mertens 77')

Linker
10. svibanj 2024 07:59