Dinamo slavlje
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PLAY-OFF LIGE PRVAKA

VIDEO: DINAMO PREŽIVIO TEŠKO GOSTOVANJE I NAPRAVIO VELIKI KORAK PREMA LIGI PRVAKA Pogledajte fenomenalnu kontru kojom su Modri bacili Švicarace u očaj

Nogometaši Dinama su za uzvratni dvoboj protiv švicarskog prvaka Young Boysa izvukli obećavajućih 1-1 (1-1) pa im je za plasman u Ligu prvaka za šest dana u Zagrebu dovoljan i remi bez pogodaka.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. kolovoz 2018. 16:13

YOUNG BOYS - DINAMO 1:1 (Mbabu 2' / Oršić 40')

BSC Young Boys (4-4-2): Von Ballmos - Mbabu, Wuthrich, Von Bergen, Benito - Fassnacht (od 70. Aebischer), Sow, Sanogo, Sulejmani - Moumi Ngamaleu (od 81. Nsame), Hoarau. Trener: Gerardo Seoane.

Dinamo: (4-1-4): Zagorac - Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac- Ademi - Hajrović (od 83. Kadzior), Olmo (od 86. Šunjić) Gojak, Oršić - Gavranović (od 74. Budimir) Trener: Nenad Bjelica.

Bravo Plavi! Dinamo je dobro produžio korak prema Ligi prvaka. Maksimirski uzvrat dočekat će s jako dobrim rezultatom, postigao je pogodak u gostima, sve izgleda dobro. Ali trebaju Modri biti jako oprezni u Zagrebu, Young Boysi su vrlo dobra momčad, s nekoliko izvrsnih nogometaša. No, vjerujemo da će Maksimir u uzvratu biti pun i dati veliku podršku Modrima na putu prema najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu.

Modri su odigrali jako dobru utakmicu ako izuzmemo početak, a svoje junake imali su u Danijelu Zagorcu, Izetu Hajroviću i Mislavu Oršiću, no kompletna momčad ponudla je zapaženo izdanje. Ima ova momčad Nenada Bjelice mogućnost za velika djela, ima mjesta u Ligi prvaka. Mogli su Modri i do pobjede, ali treba biti pošten, mogao je i Young Boys. Nije dobro počelo za Modre, agresivni domaćin na samom startu očito ih je zbunio silovitim jurišem. Dogodilo se upravo ono što se najavljivalo, Young Boysi u svaku utakmicu krežu žestoko i žele što prije zabiti pogodak.

Protiv Dinama im je to uspjelo, a da još nisu bile protekle niti dvije minuti. Makar i prije ekspresnog pogotka, Sulejmani je priprijetio u prvoj minuti, nakon greške Gojaka, probio je sredinu, te onda opasno pucao s nekih 18 metara, ali pola metra od vratnice. No već u slijedećem napadu Young Boysi su poveli potpuno izigravši Dinamovu obranu koju je u tom trenutku izgledala poput švicarskog sira. Mbabu se probio, na krajustigao i na centaršut, te zabio s nekoliko metara. Taj desni bočni Young Boysa stvarao je probleme cijelu utakmicu, nezgodan je, jak, brz, odličnog prvog koraka.

Modri su se nakon brzo primljenog pogotka uspjeli stabilizirati, u devetoj minuti Stojanović je centrirao, Gojak na nekih sedam metara loptu zahvatio glavom, ali nije bio precizan. Ipak, nakon buđenja Modrih, opet su domaćini imali svoje prilike. Točnije, svaki napad Young Boysa izgledao je jako, jako opasno. U razmaku od 14-te do 20-te minute visoki i snažni Hoarau pucao je glavom čak tri puta, dva puta je intervenirao Zagorac, jednom je lopta zamalo pretjela gredu. To su bili trenuci kad se činilo da bi se Modri mogli raspasti i primiti drugi pogodak. Boysi su nadirali kao bijensi stršljenovi s svih strana, lopta im je putovala jako brzo, ali ipak nisu uspjeli zabiti drugi pogodak. Pa kad nisu zabili oni, pogodak su postigli Modri. Primirili su lagano goropadne domaćine, pa lukavo čekali. Kaže se tko čeka, taj dočeka.

Prvo je Izet Hajrović bio začetnik akcije desetak minuta prije kraja prve dionice. lopta je na kraju stigla do Gojaka, koji je ušao u šesnaesterac, opalio s nekih 14 metara, ali bilo je previsoko. To je bila najava onog što se dogodilo pet minuta kasnije. Hajrović, koji je jučer igrao jako dobro, imao je trenutak genijalnosti. Pirmio je loptu oko centra i onda je fantastično 'podvalio' iza obrane Boysa, bio je to jedan od onih poteza koji često jako dugo ostaju u sjećanju. Mislav Orišić se pak poput najbržeg ekspresa ubacio, Švicaraci su mu mogli staviti samo soli na rep, jer je znamo, iznimno brz. Izašao je sam pred vratara i mirno, onako rutinerski loptu poslao u mrežu. Bravo za Izeta i Mislava, bila je akcija 'za pet'.

Početkom druge dionice gledali smo copy paste početka prve. Opet je domaćin krenuo žestoko nakon pet minuta Leovac je pogriješio, ali Zagorac je bio sjajan, zaustavio je dva uzastopna udarca. Ali uzvratili su i Modri. U drugom poluvremenu se probudio Dani Olmo koji je u prvom bio poprilčno samozatajan. To je bio znak da se Modri još više približe golu. Kako su samo bili blizu drugog pogotka u razmaku od 57. do 61. minute. Prvo je Von Ballmos obranio udarac Hajrovića iskosa, onda je impresivni Hajrović nakon solo akcije uzdrmao vratnicu, da bi 'živa napast' Mislav Oršić fantastično pucao s nekih sedamnaest metara ali je domaći vratar imao obranu utakmice, kako li je samo to 'skinuo'... No do kraja je i sjajni Zagorac imao nekoliko izvrsnih intervencija.

YOUNG BOYS - DINAMO 1:1 (Mbabu 2' / Oršić 40')

Young Boys: Von Ballmoos; Mbabu, Wuthrich, Von Bergen, Benito; Fassnacht, Sow, Sanogo, Sulejmani; Hoarau, Ngameleu

Dinamo: Zagorac; Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac; Ademi; Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić; Gavranović

--------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - Nsame je uputio opasan udarac, ali Zagorac se još jednom istaknuo izvrsnom obranom!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

86' - I posljednja Dinamova zamjena. Izašao je Dani Olmo, a mijenja ga Ivan Šunjić.

83' - Drugu zamjenu radi Bjelica. Izašao je Izet Hajrović, a priliku dobiva Damian Kadzior.

81' - Još jedna zamjena kod Švicaraca. Izlazi Ngameleu, a ulazi Kamerunac Jean-Pierre Nsame.

78' - Hoarau je opet pucao glavom, srećom i ovaj put preko grede.

74' - Prva zamjena u Dinamovoj momčadi. Izašao je Gavranović, a zamijenit će ga Mario Budimir.

73' - Prilika za Young Boyse. Sulejmani je izveo slobodan udarac s dvadesetak metara, ali srećom samo preko grede.

70' - Prva zamjena kod Švicaraca. Izašao je Fassnacht, a priliku dobiva 21-godišnji veznjak Michel Aebischer.

66' - Još jedan žuti karton za Dinamo. Gavranović je s leđa prekršajem zaustavio Fassnachta i opravdano dobio opomenu.

61' - I treća velika prilika Dinama u samo pet minuta! Oršić je fenomenalno gađao s vrha šesnaesterca iskosa, a Von Ballmoos se još jednom istaknuo paradom i vršcima prstiju brani taj pokušaj!

60' - Još jedna velika prilika dinamovaca! Gavranović je iznio loptu sa svoje polovice, izvrsno uposlio Hajrovića koji se driblingom rješava svog braniča i pogađa vratnicu!

56' - Kakva prilika za Dinamo! Ademi je ukrao loptu, Olmo je pronašao Hajrovića koji puca s desetak metara iskosa, ali ovaj se put istaknuo Von Ballmoos izvrsnom intervencijom.

53' - Olmo je sjajno izveo slobodan udarac, lopta je išla u okvir gola, a Von Ballmoos ju je vršcima prstiju uspio izbaciti u korner.

50' - Prilika za Young Boyse! Dinamovci su opet pogriješili u obrani, ali se Danijel Zagorac istaknuo s dvije sjajne intervencije. U nastavku akcije nakon kornera po golu puca Fassnacht, no srećom lopta odlazi pokraj vratnice.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Bernu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Dinamovci su primili gol u samome početku susreta, ali nakon početnoga šoka Modri su konsolidirali svoje redove, pohvatali konce i u završnici prvoga dijela uspjeli izjednačiti.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i igrači idu na odmor.

42' - Žuti karton dobio je Theophile-Catherine zbog prekršaja.

40' GOOOL! Olmo je ukrao loptu Švicarcima na svojoj polovici, lopta je došla do Theophile-Catherinea koji dodaje Hajroviću, a Dinamov veznjak fantastično pronalazi Oršića koji se sjurio prema golu Young Boysa i lijepo plasirao u suprotni kut za izjednačenje!

35' - Prilika za Dinamo! Napokon su dinamovci napravili kvalitetnu akciju, Gojak se našao u izglednoj prilici i pucao je po golu s petnaestak metara, ali nažalost samo preko grede.

30' - Posjed lopte je 56% u korist Dinama. Modri su uspjeli uspostaviti kontrolu na terenu nakon početnoga šoka.

25' - Sanogo je snažno opalio po golu, no srećom lopta leti daleko od gola.

21' - Još jedna prilika Young Boysa! Opet je u skoku Hoarau, ovaj put se njegov udarac glavom odbio od prsa Emira Dilavera, ali Zagorac se nije dao prevariti i ponovo spašava vrata Modrih. Dinamovci nemaju rješenja za opasnog Francuza.

20' - Sjajna obrana Danijela Zagorca! Hoarau je opet ostao sam i pucao glavom, a Dinamov vratar fantastičnom reakcijom brani taj pokušaj.

16' - Hoarau je uputio udarac glavom, ali lopta leti preko grede.

14' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Sanogo koji je prvo napravio nesportski prekršaj na Gojaku, a zatim neprimjereno reagirao na sučevu odluku.

10' - Dvojbena situacija. Oršić je sjajno pronašao Olma koji se sjurio prema golu, no suci su prekinuli akciju jer su smatrali da je Olmo bio u zaleđu. Ponovljena snimka pokazuje da zaleđa nije bilo.

9' - Prilika za Dinamo! Stojanović je ubacio s desne strane, Gojak je pokušao glavom, ali bio je neprecizan.

7' - Prilika za Young Boys. Sow je opalio s dvadesetak metara, nitko od dinamovaca mu nije izašao u blok, ali srećom udarac je išao pokraj gola.

5' - Hajrović je izveo slobodan udarac s tridesetak metara, ali je Olmo bio u zaleđu i sudac vraća loptu Švicarcima.

2' GOL! Švicarci su poveli polukontru, izbacili cijelu Dinamovu obranu, Ngameleu je ubacio s desne strane, a Mbabu pogodio s pet metara pored potpuno nevidljive obrane dinamovaca.

1' - Prilika za Young Boyse na samome početku! Gojak je izgubio jednu loptu, Sulejmani se sjurio prema golu Dinama i snažno opalio s dvadesetak metara, ali udarac odlazi pokraj gola.

1' - Počela je utakmica u Bernu. Ajmo, Plavi!

--------------------------------------------

20.55: Momčadi su istrčale na travnjak u Bernu na stadionu Stade de Suisse. Sudac je Španjolac Alberto Undiano Mallenco. Sve je spremno za početak!

20.45: Ove se dvije ekipe dosad nikad nisu sastale, a prema kladionicama favorit je švicarska momčad. Nadamo se da će Dinamovci pokazati da su u krivu. Sretno, Plavi!

Švicarski dvojac Modrih koji prijeti Švicarcima

IZET HAJROVIĆ - Poznajem ih u dušu. Otkako sam otišao iz Grasshoppera, pratio sam švicarsku ligu. Nema tu spora, Young Boysi su jaka momčad. Oni su nam dosad sigurno najjači suparnik na europskom putu. Eto, preskočili su Basel, međutim u tom se klubu promijenilo dosta toga. Teren im je umjetna trava.

CROPIX

MARIO GAVRANOVIĆ - Jako se dobro osjećam nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, vraćam se u formu u kojoj bih želio biti. Drago mi da smo došli kod mene doma u Švicarsku, a u utakmici protiv Young Boysa moramo biti iznimno koncentrirani i kompaktni, da bismo na kraju mi slavili i plasirali se u Ligu prvaka.

20.30: Podršku Dinamu objavio je i Hrvatski nogometni savez na svojim službenim stranicama.

20.20: Trener Dinama Nenad Bjelica uoči utakmice izjavio je: "Oni su najbolja momčad protiv koje igramo u kvalifikacijama. Nadamo se, naravno, ulasku u grupnu fazu elitnog natjecanja. Pokušavamo naći slabu točku Young Boysa, ali nije nam lako. To je iskusna ekipa, imaju jasan stil igre, koncentrirano i organizirano djeluju na terenu. Imaju dobre pojedince i dobri su kao ekipa. Morat ćemo biti perfektni da ostvarimo pozitivan rezultat za uzvrat. Željno iščekujemo susret i nadam se da ćemo dobro parirati domaćinu."

20.00: Objavljene su službene postave.

Linker
16. travanj 2024 14:14