Srdjan Vrancic / CROPIX
PODCAST SPORTSKIH NOVOSTI

VIDEO: DINAMOV REPREZENTATIVAC 'Izborit ćemo proljeće u Europi!'; TRENER HIT MOMČADI HNL-a 'Znam što je bio glavni problem na San Siru...'

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 27. studeni 2019. 20:01

Iako su bodovi sa San Sira krenuli u drugom pravcu, put Bergama, Dinamova je momčad nakon povratka iz Italije ostala sabranog duha. Maksimirsko društvo kolo prije kraja i dalje je u igri za prolazak skupine u Ligi prvaka, što već samo po sebi zvuči pomalo nestvarno. Manchester City, jedna od najjačih momčadi u novijoj povijesti nogometa, dolazi u Zagreb sredinom prosinca, bit će to festival nogometa u gradu. A Dinamo je još u igri!

- Nadigrali su nas u svakom pogledu. Kao momčad, još smo u svlačionici San Sira donijeli jedan zaključak. Dinamo može proći dalje, može prezimiti u Europi drugu godinu zaredom. To su sjajne stvari - rekao je Petar Stojanović, jedan od gostiju našeg tradicionalnog podcasta 'Dinamo u Ligi prvaka'.

Stručnu analizu dvoboja protiv Atalante dao je trener Gorice Sergej Jakirović. Složio se da je Dinamo izgledao loše u pojedinim sekvencama utakmice te da je to bio najlošiji Dinamov nastup u Europi otkad ga vodi Nenad Bjelica. No, odbacuje umor kao faktor koji je utjecao na rezultat.

- Istina, modri jesu u pogonu od sredine srpnja, ali u takvim utakmicama ne osjećaš umor. Momčadi kakva je Atalanta zna prepoznati svaki lošu stranu protivnika, to su ovoga puta i napravili.

Bjeličina taktika s trojicom odostraga sada nije polučila ni približno onakav uspjeh kakvog je dala u zagrebačkoj utakmici. No, Jakirović smatra da nije bilo taktičkih propusta u Dinamovom sustavu:

- Trener je napravio ono za što je u tom trenutku mislio da je najbolje za momčad. Ne može mu se tu ništa zamjeriti. Problem je bio u veznoj liniji gdje je uz Ademija falio jedan agresivac, destruktivac više - naglašava strateg hit-momčadi HNL-a.

Zagreb, 271119.
Snimanje gostiju podcasta Sportskih novosti: Sergej Jakirevic i Petar Stojanovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Petar Stojanović

Zanimljivo je bilo čuti što je na tu temu rekao slovenski reprezentativac na desnom beku. Što mu je draže - igra s trojicom ili četvoricom odostraga?

- Po prirodi sam desni bek, a u igri volim sudjelovati dolascima iz drugog plana. To mi je draže od igre "jedan na jedan" koju iziskuje čovjek manje u zadnjoj liniji. Nisam nikad igrao, naprimjer, stopera, ali mogu i to probati ako će trebati - našalio se Stojanović na konstataciju da će Dinamo protiv Cityja morati biti bez nekih od najvažnijih karika u obrani (Perić i Theophile).

Engleski prvak riješio je status prolaska u skupini. Na Maksimiru mogu slobodno zaigrati opuštenije, tim više što ih očekuju neke vrlo važne utakmice u domaćem prvenstvu, gdje im je Liverpool već opasno odmaknuo.

- Uvijek Guardiola može dovesti neki promiješani sastav, što ne znači da igrači koji će eventualno dobiti priliku neće još jače "gristi". S druge strane, Dinamo je na Etihadu igrao u punom sastavu, neopterećen gotovo bilo kakvim problemima pa smo vidjeli kako je tekla ta utakmica - konstatira Jakirović, koji je uvjeren da će Dinamo dočekati proljeće u Europi: - Šahtar sigurno neće izgubiti doma od Atalante!

Zagreb, 271119.
Snimanje gostiju podcasta Sportskih novosti: Sergej Jakirevic i Petar Stojanovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Sergej Jakirović

Bit će zanimljivo ove zime na tržištu igrača, u Dinamovoj rubrici. Hoće li neka od glavnih uzdanica napustiti Maksimir i ako da, tko će je zamijeniti? Krije li se, nakon Atiemwena, još jedno rješenje baš u Jakirovićevoj Gorici?

- Znam da mislite na Lovrića, a reći ću isto ono što sam govorio i dok je Atiemwen odlazio. To je igrač za Dinamo. On već sada pokazuje da zaslužuje biti tamo, u njemu se zapravo krije malonogometaš. Jednim potezom može riješiti svaku utakmicu, radi abnormalnu razliku na terenu. Ipak, na Maksimiru će se, po meni, sada više orijentirati na izlazne transfere, pa će onda, ako se koji dogodi, reagirati na drugoj strani - zaključio je Jakirović.

Linker
19. travanj 2024 02:42