LLUIS GENE Afp
POLUFINALE LP

VIDEO: Dominacija i slavlje Liverpoola na Anfieldu! Pogledajte kako su Redsi u dvije minute slomili Španjolce

Nogometaši Liverpoola napravili su veliki korak prema finalu najelitnijeg nogometnog klupskog natjecanja
Piše: Dražen Krušelj, SNObjavljeno: 27. travanj 2022. 22:49

LIVERPOOL - VILLARREAL 2:0 (Estupinan 53' - ag, Mane 55')

LIVERPOOL Stadion Anfield. Sudac: Szymon Marciniak (Poljska).

LIVERPOOL (4-3-3): Alisson Becker – Alexandre-Arnold (od 81. Joe Gomez), Konate, Van Dijk, Robertson – Henderson (od 72. Keita), Fabinho, Thiago Alcantara – Salah, Mane (od 73. Jota), Luis Diaz (od 81. Origi). TRENER: Jürgen Klopp.

VILLARREAL (4-4-2): Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinan (od 72. Trigueros) – Lo Celso, Parejo (od 72. Aurier), Capoue, Coquelin (od 57. Pedraza) – Chukwueze (od 72. Dia), Danjuma (od 86. Alcacer). TRENER: Unai Emery.


Sastavljena u jeftinoj garaži sjevernog Londona, od Tottenhamovih rezervnih dijelova (Lo Celso, Capoue, Foyth, Aurier) i Arsenalovih potrošenih kotačića (Coquelin, trener Emery), "žuta podmornica" potopila je na putu do polufinala Lige prvaka neke strašne "nosače aviona" poput Juventusa i Bayerna, ali na Anfieldu u srijedu nije stigla zaviriti kroz periskop prema suparniku. Liverpool je bio prejak za Villarreal, na uzvrat u Španjolsku putuje s komfornom prednošću od dva pogotka.

>>>POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE<<<

image
LLUIS GENE Afp

Etienne Capoue je u najavi Anfield najavio kao "najgori stadion na svijetu". Iz svojeg premierligaškog iskustva (četiri nastupa, četiri poraza, 18 primljenih golova) Villarrealov vezni igrač naučio je da tamo uvijek može računati na porciju, zbog čega je zajedno sa suigračima morao biti iznenađen sterilnim nastupom "Redsa" u prvih tridesetak minuta. Njegova momčad bez panike je u tom razdoblju držala pod nadzorom Manea i Salaha. Kloppovi napadači su ulazili u rijetke poluprilike, no u njima bi ostajali kratki za nekoliko centimetara ili bi im suparnički igrači blokirali udarce. U dobroj se formi ukazao vratar Rulli, koji je nekoliko prijetećih centaršuteva i udaraca s distance boksao daleko od vrata, dopuštajući svojoj obrani da se konsolidira i ponovno zauzme gard.

image
OLI SCARFF Afp

Za ambiciozniji iskorak u domaćinovu polovicu Villarrealu je nedostajao vezni igrač s idejom. Nešto je pokušavao Lo Celso, ali ostali vezni igrači, prije svih Parejo, nikako se nisu mogli prilagoditi visokom ritmu utakmice i ostajali su bez lopte prije nego što bi je stigli nagaziti kopačkom i podići glavu. Konce meča povlačili su Fabinho, Henderson i Tiago Alcantara, autor najatraktivnijeg poteza u prvom dijelu. U 42. minuti on je s projektilom s dvadesetak metara uzdrmao okvir gola.

Kada se na startu drugog poluvremena činilo da bi se nervoza mogla uvući u domaću momčad, stigla je reakcija u vidu blickriga. Liverpool je za tri minute spakirao dvije lopte u mrežu nemoćnog gostujućeg golmana i već u 55. minuti na semaforu je stajalo 2-0.

image
OLI SCARFF Afp

Do vodstva su "Redsi" stigli uz osmijeh sreće u 53. minuti. Na desnom boku su surađivali Salah i Henderson, čija je ubačena lopta uz pomoć beka Estupinana promijenila putanju i kliznula kroz ruke Rulliju u mrežu za 1-0. Dvije minute poslije Salah je u okruženju trojice braniča spretno progurao loptu u for Saneu, koji je s pet metara još jednom matirao Rullija i udario drugi pečat za pariški finale.

Naoružan samopouzdanjem Liverpool je ostatak utakmice jurio prema trećem pogotku i grogirani Villarreal više se puta našao na konopcima. Posebno je raspoložen u driblerskim solo-dionicama bio Luis Diaz, ali u završnici mu je nedostajalo koncentracije i preciznosti. Dvadesetak minuta prije kraja Jürgen Klopp je ocijenio da ne mora pod svaku cijenu juriti za golovima, jer do kraja sezone nužno je rasporediti snage za jurnjavu na preostale tri fronte. Nakon što je osvojio Carabao cup, Liverpool je ostao u igri za poker trofeja – i dalje aspirant na Premier ligu te na Ligu prvaka i FA Cup.

image
OLI SCARFF Afp

Već samim probojem u polufinale Unai Emery je režirao najveće čudo tekuće kampanje Lige prvaka, ali Liverpool je danas ipak za dimenziju jača momčad od Juventusa i Bayerna kojima je u prethodne dvije runde uzeo mjeru. Ako je suditi po prvoj utakmici, druga će biti formalnost...


KRAJ UTAKMICE!

90' Igrat će se još dvije minute.

78' Umalo 3:0! Diaz je sjajno prošao po lijevoj strani, oslobodio se čuvara, no bio je neprecizan i poslao loptu pored desne vratnice.

image
OLI SCARFF Afp

68' Veliki pritisak Redsa koji love treći pogodak! Prvo je Van Dijk dalekometnim pokušajem stvorio probleme vrataru Villarreala, a onda je zaprijetio i Diaz čiji udarac gosti skreću u korner.

64' Trese se mreža, ali po drugi put je poništen pogodak Liverpoola! Salah je pronašao Robertsona koji zabija pored Rullija, ali je malo požurio i pomoćni sudac opravdano podiže zastavicu.

image
LLUIS GENE Afp

55' GOOOL! Novi pogodak Liverpoola! Salah je gurnuo do Manea koji iz blizine zabija za 2:0!

image
OLI SCARFF Afp

53' GOOOL! Ludnica na Anfieldu! Hendersonov ubačaj s desne strane skrenuo je Estupinan, Rulli potom vršcima prstiju dodiruje loptu, ali nedovoljno i ona ulazi u mrežu! Sretan, ali zaslužen pogodak domaćina!

image
LLUIS GENE Afp

53' Rulli brani pokušaj Diaza koji je pucao glavom s nekih 10-ak metara.

50' Poništen pogodak Liverpoola! Sve je krenulo ubačajem iz kuta, u velikoj gužvi Van Dijk prosljeđuje loptu do Fabinha koji je šalje iza leđa Rullija. No, sreća navijača Redsa kratko je trajala. Suci su, naime, označili zaleđe. Inače, Liverpool je odmah krenuo žestoko. U ovih uvodnih pet minuta nastavka gosti su zatvoreni na svojoj polovici.

46' Nastavlja se utakmica na Anfieldu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

43' Kakva bomba Thiaga! Potegnuo je s nekakvih 25 metara i zatresao vratnicu - već drugu Liverpoola! Imali su sada sreće gosti, bio bi ovo fantastičan pogodak.

35' Promašaj Salaha! Uhhh... Što je sad propustio realizirati, Arnold ga je pronašao u šesnaestercu, Salah opalio iz prve, ali ponovno je bio neprecizan...

33' Nova prilika za Redse! Mane puca s ruba šesnaesterca, Albiol je to nekako blokirao i odbio u korner.

31' Diaz je opalio s 25 metara! Bio je to sjajan udarac, ali Rulli je dobro reagirao i obranio njegov pokušaj.

27' Nova akcija u režiji Salaha i Manea, Egipćanin je pokušao iskosa s 15-ak metara, ali lopta odlazi preko grede.

image
LLUIS GENE Afp

24' Posjed lopte je na strani Redsa 55 - 45%, kao i udarci prema golu 6-1.

22' Trese se vratnica! Thiago je fantastičnom loptom pronašao svog kapetana Hendersona koji gotovo pa iz mrtvog kuta pogađa vanjski dio vratnice.

14' Diaz je opalio s 20-ak metara, ali Rulli je spreman.

12' Prva velika prilika! Brza kontra Liverpoola u režiji Manea i Salaha. Prvo je Senegalac gurnuo do Egipćanina koji mu loptu vraća ubačajem s lijeve strane. Našao se Mane sam na nekoliko metara od gostujućeg gola, ali nije najbolje zahvatio loptu koja odlazi pored desne vratnice.

image
OLI SCARFF Afp

8' Velika gužva u 16-ercu Villarreala. Bio je to odličan ubačaj, Konate je glavom spustio za Manea, ali ovaj kao da to nije očekivao i lopta mu bježi od noge.

5' Mreže miruju, nema ni nekih prevelikih uzbuđenja, ali Redsi su ti koji vrše pritisak i kontroliraju igru.

1' Počela je utakmica na Anfieldu!

Linker
14. travanj 2024 04:38