Natasa Kupljenik/mi-press/shutterstock Editorial/profimedia
NASTAVLJAJU BORBU ZA LP

VIDEO: Drama u Ljubljani! Olimpija golom u 93. izborila europsku jesen, Bugari promašili penal za produžetke

Ivajlo Petev i njegov Ludogorec europski put nastavljaju u Europskoj ligi
Piše: SNObjavljeno: 01. kolovoz 2023. 22:50

Olimpija Ljubljana je ugostila Ludogorets u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Susret u Bugarskoj je završio 1:1 pa se o prolazu odlučivalo u Ljubljani.

Nije dobro krenulo za Slovence. Već u 15. minuti Despodov je zabio za vodstvo gostiju. Ipak, njihovo vodstvo trajalo je samo tri minute i Elšnik je vratio stvari na početak. U drugoj polovici nije bilo uzbuđenja do 83. minute kada je Son zbog krvničkog starta dobio crveni karton i tako Ludogorec ostavio s igračem manje.

>>> POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Brojčanu nadmoć je Elšnik pretvorio u vodstvo Olimpije u drugoj minuti sučeve nadoknade, no nije to bio kraj drami u Ljubljani. Kiril Despodov je pao nakon jednog duela u šesnaestercu, a sudac je najprije samo odmahnuo rukom, no aktivirao se VAR i dosudio kazneni udarac za goste.

Breme izvođenja penala u 12. minuti sučeve nadoknade na sebe je preuzeo baš Despodov koji je tako imao priliku postati heroj Ludogoreca, no umjesto heroja je ispao tragičar. Pucao je u donji desni kut, ali nedovoljno jako i Matevž Vidovšek je bez previše problema zaustavio njegov udarac i odveo Olimpiju u treće pretkolo.

Slovence u trećem pretkolu čeka bolji iz dvoboja Žalgirisa i Galatasaraya koji su u prvoj utakmici odigrali 2:2 i pitanje prolaza će riješiti u srijedu. Bugari, koje s klupe vodi bivši trener Dinama Ivajlo Petev, će svoj europski put nastaviti u Europskoj ligi.

Linker
27. travanj 2024 21:59