Edin Džeko

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia
KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

VIDEO: Džeko hat-trickom spasio debi Josea Mourinha: Čovjek kojem se nadaju u Splitu poveo Fener do pobjede

Livaković je primio pogodak već u četvrtoj minuti, ali turski klub slavio je 4:3
Piše: SNObjavljeno: 23. srpanj 2024. 22:27

Bio je to turbulentan službeni debi Josea Mourinha na klupi Fenerbahčea u sklopu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Unatoč lošem ulasku u susret, turski klub odigrao je 4:3 na gostovanju kod Lugana, a status zvijezde večeri pripao je Edinu Džeki, strijelcu hat-tricka u visokoj pobjedi Fenera.

No, izgledalo je loše po Mourinha kad je već u četvrtoj minuti Anto Grgić proigrao Aymana El Wafija, a Marokanac matirao Dominika Livakovića i doveo Lugano u vodstvo. Držali su se Švicarci sve do završnice prvog dijela, kada je Džeko (45.+1) realizirao kazneni udarac, a već u prvoj minuti druge polovice iskusni centarfor okrenut će rezultat u korist Fenera. Uran Bislimi (64.) vratio je nadu Luganu, da bi ogromna pogreška obrane Švicaraca ponudila čistu šansu Džeki, a vrijednu hat-tricka i novog vodstva, kojeg je povećao Ferdi Kadioglu (73.) četiri minute nakon što je ušao u igru. U konačnici će Milton Valenzuela (90+4.) poslati i treću loptu iza Livakovićevih leđa i ojačati nadu Lugana za nastavak puta u LP. Uzvratna utakmica igra se idućeg utorka u Istanbulu.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Mourinho je, dakle, uspješno odradio prvi izazov, a Fenerbahče napravio korak prema trećem pretkolu Lige prvaka, i to na krilima čovjeka kojem se ovih dana u Splitu snažno nadaju.

Linker
23. kolovoz 2024 22:48