OLI SCARFF Afp
DEBAKL BORUSSIJE I BRUGGEA

VIDEO: Euforija u Manchesteru! City preokretom srušio Messija i društvo, Real u osmini finala, spas Milana!

Borussia (D) je ovim porazom ostala na trećemu mjestu, na proljeće će igrati u Europskoj ligi
Piše: Hina/SNObjavljeno: 24. studeni 2021. 23:10

MAN. CITY - PARIS SG 2:1 (Sterling 63', G. Jesus 76' / Mbappe 50')

MAN. CITY: Ederson - Walker, Stones, Rúben Dias, João Cancelo - Gündoğan, Rodri, Zinčenko (od 54. Gabriel Jesus) - Mahrez, Bernardo Silva, Sterling

PARIS SG: Navas - Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes (od 67. Kehrer) - Paredes, Herrera (od 61. Danilo), Gueye (od 67. Di Maria) - Messi, Mbappé, Neymar


18.45: INTER - ŠAHTAR 2:0 (Džeko 61', 67')

18.45: BEŠIKTAŠ - AJAX 1:2 (Ghezzal 22' p. / Haller 54', 69')


21.00: CLUB BRUGGE - RB LEIPZIG 0:5 (Nkunku 12', 90'+3', Forsberg 17' p., 45'+1' Andre Silva 27')

21.00: ATLÉTICO MADRID - AC MILAN 0:1 (Junior Messias 87')

21.00: LIVERPOOL - PORTO 2:0 (T. Alcantara 52', Salah 70')

21.00: SPORTING CP - BORUSSIA D. 3:1 (Pedro Gonçalves 30', 39', Porro 81' / Malen 90'+3')

21.00: ŠERIF - REAL MADRID 0:3 (Alaba 30', Kroos 45'+1', Benzema 56')


U srijedu je još pet momčadi osiguralo prolaz u osminu finala ovosezonske Lige prvaka. U pitanju su Manchester City, PSG, Inter, Real Madrid i Sporting.

Podsjetimo kako su prije srijede isti cilj ostvarili Liverpool, Ajax, Bayern, Manchester United, Chelsea i Juventus.

U derbiju večeri Manchester City je u skupini A, na svom Etihadu, svladao Paris St. Germain 2-1 čime je uzvratio Parižanima za poraz ranije u natjecanju. Obje su se momčadi plasirale u osminu finala, s tim da je Manchester City ovom pobjedom osigurao prvo mjesto (četiri boda više od PSG-a).

Kao i u Parizu, tako je i ovaj put City bio momčad koja je diktirala ritam igri, kombinirala i napadala, ali i veliki dio utakmice propuštala šanse. PSG se orijentirao na brze kontranapade koje su munjevito izvodili Neymar, Messi i Mbappe, a gosti su i poveli u 50. minuti kada je Mbappe provukao loptu ispod Edersona. No, bolja igra Cityja na kraju je ipak rezultirala preokretom i pobjedom. Strijelci su za tri boda Cityja bili Sterling u 63. i Gabriel Jesus u 76. minuti.

image
PAUL ELLIS Afp

Da ne postoji drama u posljednjem kolu oko klubova koji nastavljaju natjecanje u osmini finala pobrinuo se Leipzig koji je razbio Club Brugge u gostima s 5-0. Apsolutno sve u ovom susretu bilo je riješeno u prvom poluvremenu nakon kojeg su gosti vodili 4-0. Dva gola je postigao Šveđanin Forsberg (jedan iz jedanaesterca), dok su po jedan dodali Nkunku i Andre Silva. U nadoknadi je još jednom domaću mrežu naciljao Nkunku.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol igrao je do 80. minute za Leipzig koji sada ima četiri boda kao i Club Brugge te će se u zadnjem kolu boriti za Europsku ligu.

image
JOHN THYS Afp

U skupini D sva je neizvjesnost isparila prije posljednjeg kola pa su se tako u osminu finala plasirali papirnati favoriti madridski Real i milanski Inter. Ostaje jedino pitanje tko će biti prvi u skupini. Real ima dva boda prednosti i domaću utakmicu baš protiv Intera u posljednjem kolu.

U ovom 5. kolu prvi je posao obavio Inter koji je na San Siru svladao Šahtar s 2-0. Igrač utakmice bio je Edin Džeko koji je postigao oba pogotka, oba u drugom poluvremenu, s tim da je za drugi pogodak asistirao hrvatski nogometaš Ivan Perišić.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Nakon Intera uspješno je posao obavio i Real koji je u gostima pobijedio Šerif 3-0, čime se revanširao moldavskom klubu koji je ranije u sezoni šokantno slavio na Santiago Bernabeu 2-1. Strijelci su za slavlje Reala bili Alaba u 30., Kroos u 45. i Benzema u 55. minuti, dok je hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao cijelu utakmicu za goste.

U skupini C ranije je prolaz u osminu finala izborio Ajax, koji je u srijedu ostvario i petu pobjedu u isto toliko nastupa. Ovaj put je svladao Bešiktaš u gostima (2-1) uz dva gola sjajnog Hallera. Nizozemcima se iz ove skupine u osmini finala pridružio Sporting koji je u Lisabonu bio bolji od Borussije s 3-1.

image
OZAN KOSE Afp

Junak domaće momčadi bio je Pote koji je zabio oba gola u prvom dijelu (u 30. i 39. minuti). S obzirom na rezultat utakmica se u nastavku potpuno otvorila te su šanse frcale na obje strane. Borussia je dominirala i opsjedala domaća vrata, dok je Sporting bio iznimno opasan u kontrama. No, Borussiji je i ovaj put silno nedostajao Haaland, jer nitko nije mogao realizirati ni jednu dobru priliku za mogući povratak. Sve je za Borussiju palo u vodu kada je u 74. minuti pocrvenio Can. Sporting je sve riješio u 81. kada je za 3-0 zabio Pedro Porro, dok je u nadoknadi Malen tek potpisao počasni gol Dortmunđana.

Hrvatski nogometaš Marin Pongračić je za Borussiju igrao do 67. minute, a Sporting kolo prije kraja ima tri boda više od kluba iz Dortmunda, a s obzirom na bolji međusobni omjer ne može više izgubiti tu prednost.

image
ANTHONY DEVLIN Afp

U skupini B Liverpool je nastavio pobjednički marš te je savršen (svih pet pobjeda) i nakon slavlja na Anfieldu protiv Porta od 2-0. Gosti su držali nulu tijekom prvog dijela, ali su u nastavku pravo mjesto pogađali Thiago Alcantara i Salah.

Prava gužva je iza leđa Liverpoola budući je Milan ostvario prvu pobjedu u skupini nakon 1-0 u Madridu protiv Atletica (Šime Vrsaljko igrao od 77. minute). Jedini strijelac je bio džoker s klupe Junior Messias u 87. minuti i sada, kolo prije kraja, Porto ima pet, a Atletico i Milan po četiri boda.

Klupko će se tako rasplesti u zadnjem kolu u kojem Milan dočekuje rasterećeni Liverpool, dok Atletico odlazi u goste kod Porta.

image
OLI SCARFF Afp


KRAJ!

90'+3' - GOL! Borussia je stigla do počasnog pogotka, zabio je Malen na Reusovu asistenciju.

MALENOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

90'+3' - GOL! Debakl Club Bruggea, zabio je Nkunku svoj drugi gol za 'petardu' RB Leipziga!

DRUGI NKUNKUOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

90' - Igrat će se još tri minute na Etihadu.

87' - GOL! Milan je došao do pogotka protiv madridskog Atletica u samoj završnici! Kad već nema Ibre i Rebića, na svjetla pozornice probio se 30-godišnji brazilski napadač Junior Messias i glavom zabio za 1:0.

MESSIASOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

81' - GOL! Sporting vodi velikih 3:0 protiv Borussije (D)! Nije se proslavio Pedro Gonçalves koji, umjesto da postigne hat-trick, promašuje penal, no popravio je to Pedro Porro i pogodio glavom za treći gol Sportinga!

POGODAK PEDRA PORRA I PROMAŠAJ PEDRA GONCALVESA POGLEDAJTE OVDJE.

76' - GOOOL! Sjajna akcija Cityja - Gundogan, Mahrez i Silva izigrali su obranu PSG-a, a džoker s klupe Gabriel Jesus dovršio posao... preokret Građana na Etihadu!

JESUSOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
PAUL ELLIS Afp

70' - GOL! Liverpool je povećao vodstvo, u strijelce se upisao Mohamed Salah!

SALAHOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

63' - GOOOL! Strijelac je Raheem Sterling! Curi cijelu utakmicu po desnoj strani, sada je ubacio Walker, Gabriel Jesus samo dotaknuo, a Sterling u padu pogađa malu mrežicu... izjednačenje na Etihadu, potpuno zasluženo!

STERLINGOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

61' - Velika šansa za City! Mahrez se još jednom našao u matnoj poziciji s desetak metara iskosa, ali Keylor Navas upisuje novu fantastičnu obranu!

56' - GOL! Zabio je i Karim Benzema, vodi Real 3:0!

BENZEMIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

52' - GOL! Zabio je i Liverpool nakon onoga poništenog gola, strijelac je Thiago Alcantara.

PREKRASAN ALCANTARIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

50' - GOOOL! PSG vodi, Mbappe je probio Edersona nakon asistencije Lea Messija! Bolje rečeno - nakon kratke kombinacije Neymara, Herrere i Messija, od Walkera se to odbilo do francuskog napadača koji u ovakvim situacijama ne griješi... Guardiola ne može vjerovati što mu se događa!

MBAPPEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

46' - Vraćamo se na drugi dio. Nema promjena u mančesterskom okršaju divova.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45'+1' - GOL! Real Madrid je povisio na 2:0, fantastično je od grede poentirao Toni Kroos!

SJAJAN KROOSOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
SERGEI GAPON Afp

45'+1' - GOL! Emil Forsberg dodaje svoj drugi gol za četvrti pogodak Leipziga protiv Bruggea!

DRUGI FORSBERGOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

45' - Neće biti nadoknade i Daniele Orsato šalje igrače u svlačionicu.

44' - Usred ofenzive Cityja otvorila se kontra PSG-a! To je ono što su Parižani čekali, Mbappe je pobjegao obrani Građana, ali završni udarac prohujao je iznad gola...

39' - GOL! Novi gol Pedra Gonçalvesa za 2:0 Sportinga!

DRUGI GONCALVESOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

37' - PONIŠTEN GOL LIVERPOOLU! Sadio Mane je bio brži od posljednje linije Porta i pomoćni je sudac odmah podignuo zastavicu...

PONIŠTEN POGODAK LIVERPOOLA POGLEDAJTE OVDJE.

image
OLI SCARFF Afp

33' - TRESE SE VRATNICA NA ETIHADU! Gündoğan je lijepo gađao s poludistance i uhvatio Navasa na krivoj nozi, ali ispriječila se vratnica! Guardiola se odmah u nevjerici primio za glavu...

VRATNICU CITYJA POGLEDAJTE OVDJE.

30' - GOL! Vodi i Real Madrid! Zabio je David Alaba.

STRAŠAN ALABIN POGODAK IZ SLOBODNJAKA POGLEDAJTE OVDJE.

30' - GOL! Poveo je Sporting protiv dortmundske Borussije, mrežu je zatresao Pedro Gonçalves!

GONCALVESOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

27' - GOL! Već je 3:0 u Bruggeu! Andre Silva se upisao u strijelce...

POGODAK GLAVOM ANDREA SILVE POGLEDAJTE OVDJE.

18' - Strašna šansa za City! Mahrez je gađao s desetak metara, išlo je to u same rašlje, a Hakimi je podmetnuo glavu i spasio čisti pogodak!

image
OLI SCARFF Afp

17' - GOL! Novi gol u Bruggeu, s bijele točke precizan je bio Forsberg.

FORSBERGOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

12' - GOL! Poveo je RB Leipzig, strijelac je Nkunku.

NKUNKUOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

6' - Malo atrakcije za publiku... POGLEDAJTE POTEZ LEA MESSIJA KOJIM JE POSRAMIO STERLINGA.

5' - Kimpembe čisti s gol-linije! Rodri je nadvisio Hakimija u skoku, ali branič PSG-a našao se na pravome mjestu u posljednji trenutak...

1' - Počele su utakmice petoga kola.


Linker
15. travanj 2024 17:56