CARLOS COSTA Afp
IZBORILI ČETVRTFINALE

VIDEO: Fantastično raspoložena Benfica potpuno pregazila Brugge, pogledajte kišu golova u Lisabonu

Portugalci su s visokih 5:1 na domaćem terenu pobijedili Belgijance u osmini finala Lige prvaka
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. ožujak 2023. 23:05

BENFICA - CLUB BRUGGE 5:1 (Silva 38., Ramos 45+2, 57., Mario 70., Neres 77./Meijer 87‘)

BENFICA: Vlachodimos - Bah (od 63. Gilberto), A. Silva, Otamendi (od 74. Morato), Grimaldo - Florentino, Chiquinho (od 63. Neres) - Aursnes, J. Mario (od 74. Neves), R. Silva, - Ramos

CLUB BRUGGE: Mignolet - Mata (od 62. Odoi), Mechele, Sylla - Buchanan, Nielsen, Vanaken (od 74. Rits), Sowah (od 75. Nusa), Meijer - Lang (od 46. Onyedika), Yaremchuk (od 62. Jutgla)


Club Brugge bio je jedna od ljepših priča u Ligi prvaka ove sezone. U skupini B s Atletico Madridom, Portom i Bayerom završili su kao druga najbolja momčad a za poraz nisu znali sve do predzadnjeg kola. Stradali su tada od Porta (4:0), a da im portugalske momčadi očito ne leže, potvrdu je dala Benfica u osmini finala. Nakon što su u prvom susretu u Belgiji slavili s 2:0, u uzvratu su pred svojim navijačima bili bez milosti. ‘Petardom‘ su ispratili momčad Scotta Parkera koji je klupu preuzeo koncem godine, a vrlo vjerojatno će uskoro i napustiti istu budući da je da je u 11 utakmica upisao samo dvije pobjede, a poraz od 5:1 u uzvratu nikako mu ne ide u prilog. Momčad Rogera Schmidta, nastavlja marširati dalje i drugu godinu za redom igrat će četvrtfinale ovog natjecanja.

Benfica nije dočekala Brugge s idejom da sačuva rezultat iz prve utakmice. Pokazali su to već u prvoj minuti utakmice. Majstorski pogodak petom zabio je Joao Mario, no on je poništen jer je Goncalo Ramos bio je u zaleđu u začetku akcije. Poništeni gol Benfice pogledatje OVDJE.

Igrači u crvenim dresovima nastavili su dominirati, a u 21. minuti ponovno je João Mario bio u središtu zbivanja. Primio je povratnu loptu od Grimalda, opalio po sredini, ali je Meijer skinuo loptu s crte. Sve je to bio uvod u ono što tek slijedi. Rafa Silva doveo je svoju momčad u vodstvo u 38. minuti. Goncalo Ramos dobio je loptu na lijevom krilu te je pronašao Silvu u sredini. Portugalac je zaobišao svog čuvara nakon primanja lopte i onda majstorski, desnom vanjskom u padu zabio za vodstvo Benfice. Taj gol pogledajte OVDJE. Prije odlaska na odmor, ponovno se mijenjao broj na semaforu. Ramos je primio loptu između četvorice obrambenih igrača i pogodio za povećanje vodstva u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Prvih deset minuta nastavka izgledalo je ponovno kao ‘ispitivanje snaga‘, a onda je ponovno na scenu stupio Ramos. Benfica je jednostavnom akcijom stvorila višak na lijevoj strani, Grimaldo je poslao za 21-godišnjeg napadača koji u 57. zabija za 3:0. Drugi gol Ramosa pogledajte OVDJE.

Potpuni kolaps belgijske momčadi i slika i prilika njihove nemoći dogodio se u 71. minuti kad je João Mario postigao pogodak iz kaznenog udarca, petu utakmicu za redom u Ligi prvaka, a svemu je prethodio nesmotren prekršaj Sylle nad Gilbertom. Taj njegov gol pogledajte OVDJE. Posljednji pogodak Benfice na susretu djelo je Davida Neresa koji je u 77. minuti ispratio sjajnu akciju Ramosa i Silve, primio loptu na lijevom krilu i zabio za golemih 5:0. Taj gol pogledajte OVDJE.

Kako bi se to sportskim žargonom reklo, pogodak utjehe za Brugge zabio je Meijer u 87. minuti. Isprve je opalio lijevom vanjskom i pogodio same rašlje s nekih 15-ak metara. Njegov gol pogledajte OVDJE. Ni dva Vlachodimosa ne bi ovaj udarac obranila. Međutim, ništa Meijeru ne znači činjenica da je zabio ‘gol večer‘, s obzirom na to da je za njegovu momčad, putovanje u Europi za ovu godinu, završeno.

Linker
26. srpanj 2024 18:00