CRISTINA QUICLER Afp
‘BLUESI‘ U POLUFINALU

Video: Genijalan gol škaricama nije bio dovoljan za Porto, Chelsea bez Kovačića obranio prednost

Nogometaši Porta pobijedili su Chelsea 1:0 u uzvratu 1/4 finala LP, ali nije bilo dovoljno za prolaz
Piše: HinaObjavljeno: 13. travanj 2021. 22:59

Chelsea je sve obavio u Portugalu pobijedivši sa 2-0.

Porto je pobjednički gol zabio u četvrtoj minuti nadoknade, a strijelac je bio Mehdi Taremi. Za više od toga nije bilo vremena. Presudio je rezultat iz prve utakmice u kojoj su "Bluesi", također u Sevilli, slavili sa sa 2-0 golovima Masona Mounta (32) i Bena Chilwella (85).

Majstoriju Taremija pogledajte OVDJE.

U uzvratnom suretu vidjeli smo skroman nogomet, Chelsea je tek u samoj završnici uspio uputiti jedan udarac u okvir gola, dok je Porto tri puta pucao u okvir engleskih vratiju pri čemu je zabio jedan gol.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić nije nastupio za Engleze nakon što se ozlijedio na posljednjem treningu.

Za "Bluese" je to prvo polufinale nakon 2014. godine, kada su u polufinalu ispali od madridskog Atletica. Dodajmo i kako je engleski sastav prošao dalje u europskim kupovima svih 14 puta kad je u prvom susretu slavio na gostovanju.

Chelsea će u polufinalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg susreta između Liverpoola i Real Madrida. "Kraljevski klub" je u prvom susretu u Madridu pobijedio sa 3-1.

Svjesni kako nemaju previše mjesta za kalkulacije Portugalci su od prve minute krenuli napadački. Prvu priliku gosti su imali u 11. minuti, Jesus Manuel Corona je iz blizine pucao, ali se lopta od Jorginha odbila u korner.

U nastavku susreta Chelsea je postavio čvrsti blok i Porto nikako nije uspio probiti Engleze. Porto je vodio igru, imao loptu u nogama, ali nije bio opasan prema vratima Mendyja. Možda i najbolju priliku u prvom dijelu Porto je imao u 33. minuti, no Corona je promašio zicer s pet metara. Pucao je visoko iznad gola.

Kakvo smo poluvrijeme gledali možda i najbolje oslikava podatak kako igrači Chelsea i Porta nisu uputili niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Prvi udarac u okvir gola na utakmici dogodio se u 66. minuti, Uribe je pucao glavom, a vratar Chelsea je bio siguran.

Porto je u posljednjim trenucima susreta ipak uspio zabiti, Taremi je lijepim udarcem "škaricama" zabio za pobjedu, ali ne i za prolaz Porta.

Linker
26. travanj 2024 14:58