ODD ANDERSEN Afp
SVE OTVORENO U UZVRATU

VIDEO: Gvardiol zabio Cityju i zaustavio Guardiolu! Nadskočio je cijelu obranu za pola metra i pogodio

Sjajnu je utakmicu odigrao branič Vatrenih Joško Gvardiol koji je zaustavio Erlinga i zabio Građanima
Piše: Gradimir Đukarić, SNObjavljeno: 22. veljača 2023. 23:18

RB LEIPZIG - MANCHESTER CITY 1:1 (Gvardiol 70‘/Mahrez 27‘)

RB LEIPZIG (4-2-3-1): Blaswich - Klosterman (od 46. Henrichs), Orban, Gvardiol, Halstenberg (od 89. Raum) - Laimer, Schlager (od 82. Haidara) - Szoboszlai, Forsberg (od 66. Nkunku), Werner - Andre Silva (od 82. Poulsen)

MANCHESTER CITY (4-2-3-1): Ederson - Walker, Akanji, Ruben Dias, Ake - Rodri, Gundogan - Mahrez, B. Silva, Grealish - Haaland

LEIPZIG - stadion Red Bull Arena. Gledatelja: 45,228. Sudac: Serdar Gözübüyük (Nizozemska).


Na putu smo za Istanbul - ogroman transparent razvili su ultrasi Leipziga na svojoj tribini. Taj optimizam držat će ih i nadalje, najviše zahvaljujući Jošku Gvardiolu.

image
SofaScore Za SN

Hrvatski reprezentativac dao je njemačkoj momčadi nadu kako osmina finala nije njihov konačni domet u europskoj nogometnoj eliti.

GVARDIOLOV POGODAK CITYJU POGLEDAJTE OVDJE.

Uzvrat na Etihadu dočekat će s aktivnim rezultatom koji im daje šansu za plasman među osam najboljih momčadi Lige prvaka.

image
ODD ANDERSEN Afp

Iako se dugo vremena nije činilo kako su navijači Leipziga uspjeli prenijeti silnu želju na svoju momčad... City je očekivano brzo preuzeo kontrolu, "plela" je Guardiolina momčad mrežu ne ulazeći pritom u veći rizik, sakrili su loptu nogometašima Leipziga, "umrtvili" njihove ambicije i kružili oko kaznenog prostora, ali bez konkretne koristi od apsolutnog posjeda koji je u jednom trenutku iznosio ogromnih 83 posto.

MAHREZOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Ništa bitno, čak niti vrijedno spomena nije se događalo, utakmica je bila monotona, zašto ne reći i dosadna, sve do 27. minute i velike pogreške Schlagera u dodavanju nadomak kaznenog prostora koju je City iskoristio. Grealish je loptu odmah proslijedio do Gundogana koji je petom gura kroz noge Jošku Gvardiolu prema Mahrezu koji situaciju jedan na jedan rutinski koristi.

image
ODD ANDERSEN Afp

Leipzig nije znao odgovoriti, štoviše malo je nedostajalo da se brzo nađu u još većem rezultatskom minusu jer u 35. u dobroj se situaciji našao Grealish. Otpucao je snažno, ali preko grede. Nije City odigrao veliku utakmicu, dojam je rutinsku, ali domaćini su bili apsolutno nemoćni.

image
SofaScore Za SN

Marco Rose je uoči utakmice kazao kako će njegova biti hrabra, držati loptu i neće se skrivati. Ništa od tih velikih najava nije se obistinilo. U prvom dijelu Leipzig je bio nemoćan, nili su bez šuta, nisu čak ni došli blizu situacije da bi mogli zapucati prema Edersonovim vratima sve do sudačke nadoknade kada je pokušao Werner.

image
ODD ANDERSEN Afp

Međutim, sve ono što nije bio u prvom poluvremenu, Leipzig je postao u nastavku. Krenuli su puno intezivnije, no umalo su opet vadili loptu iz mreže. Tragičar kod prvog gola Schlager je gotovo na gol crti zaustavio šut Mahreza u 50. minuti.

Henrichs koji je ušao u poluvremenu unio je puno živosti u igru domaćina, u samo desetak minuta nastavka energični bočni igrač zaprijetio je, iako ne dovoljno precizno, u dva navrata. U to kratko vrijeme Leipzig je napravio više toga nego u čitavom prvom dijelu.

image
ODD ANDERSEN Afp

Igrala se, u usporedbi s prvim poluvremenom, potpuno drugačija utakmica, isključivo na polovini gostiju koji više nisu iz posjeda nego iz kontranapada tražili priliku za novim pogotkom. Bila je obrana Cityja na velikim iskušenjima, branio je Ederson udarce Silvi i Szoboszlaiju, a onda je u 70., nakon ubačaja iz kuta, Gvardiol nadskočio Rubena Diasa i Akea i zabio za erupciju oduševljenja na Red Bull Areni.

image
ODD ANDERSEN Afp

Hrvatskom reprezentativcu bio je to drugi pogodak ove sezone. Zanimljivo, oba je zabio u Ligi prvaka. Jesenas je bio strijelac u trijumfu protiv Reala. Cijena na nogometnom tržištu sada mu je sigurno još malo skočila. S druge strane bio je to tek treći puta da je u aktualnoj sezoni Lige prvaka Ederson vadio loptu iz svoje mreže.

Inače, pet utakmica u Ligi prvaka ove je sezone odigrao Joško Gvardiol. Leipzig niti jednu nije izgubio. Tražili su nogometaši Cityja kazneni udarac potkraj utakmice zbog igranja rukom Henrichsa, ali sudac je samo mahnuo da se utakmica nastavi, a ni VAR se nije oglasio.

image
ODD ANDERSEN Afp

Nezadovoljan je bio Guardiola nakon utakmice, nije mogao izdržati, odmah je na travnjaku okupio svoje igrače i očitao im jezikovu juhu prije nego što ih je ljutito poslao u svlačionicu. City će u uzvratu imati puno veći izazov nego što se činilo nakon prvog dijela utakmice u Leipzigu.

IZVJEŠTAJ S UTAKMICE INTER - PORTO PROČITAJTE OVDJE.


image
ODD ANDERSEN Afp

GVARDIOLOV POGODAK CITYJU POGLEDAJTE OVDJE.

MAHREZOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ OBJE UTAKMICE!

90‘ - Zbog faula na Gundoganu prvi je (i jedini) žuti karton na utakmici dobio Benjamin Henrichs.

90‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade u Leipzigu, odnosno četiri minute u Milanu.

89‘ - Ulazi Raum umjesto Halstenberga. Trener Cityja Pep Guardiola nije napravio niti jednu zamjenu na susretu.

LUKAKUOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

86‘ - GOOOL! Brozović je započeo akciju i gurnuo u prostor Barellu koji centaršutom pronalazi Lukakua... Robusni belgijski napadač prvo glavom pogađa vratnicu, da bi iz drugog pokušaja bio uspješniji i zatresao mrežu za 1:0 Intera na San Siru!

image
MARCO BERTORELLO Afp

82‘ - Ulaze Haidara i Poulsen umjesto Schlagera i Andrea Silve.

78‘ - CRVENI KARTON IGRAČU PORTA! Otavio je zbog prekršaja na Calhanogluu dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, potpuno zasluženo.

72‘ - Evo i našeg Marcela Brozovića na stadionu Guiseppe Meazza, odnosno na San Siru, ušao je umjesto Mkhitaryana.

70‘ - GOOOL! Halstenberg je izvrsno centrirao u peterac gdje je Joško Gvardiol nadskočio Rubena Diasa i Akea, te se pored istrčalog Edersona samo ‘naklonio‘ za izjednačenje na Red Bull Areni!

image
ODD ANDERSEN Afp

69‘ - Sjajan udarac Szoboszlaija iz daljine izbacuje Ederson u korner!

68‘ - Uspijeva sada Haaland proći Gvardiola i uputiti udarac prema golu, gađao je suprotan kut i promašio.

66‘ - Ulazi nedovoljno zaliječeni Christopher Nkunku umjesto Forsberga, trener Leipziga mora riskirati.

63‘ - Nova šansa domaćih! Andre Silva našao se u sjajnoj poziciji kada ga je u prostor gurnuo Gvardiol, no Ederson je dobro zatvorio svoj kut.

56‘ - Sve je opasniji Leipzig... Sada je Werner probio lijevi bok i poslao povratnu koju ipak uspijevaju neutralizirati gostujući braniči.

55‘ - Što je sada promašio Henrichs! Schlager i Szoboszlai potpuno su izigrali obranu Cityja, a džoker s klupe ostao je potpuno sam pred Edersonom i promašio čitav gol!

53‘ - Šansa Leipziga! Henrichs na nepostavljenu Cityjevu obranu tuče glavom s desetak metara, završilo je to na gornjoj strani mreže.

image

Joško Gvardiol i Erling Haaland

ODD ANDERSEN Afp

50‘ - Dobra reakcija Joška Gvardiola, zaustavlja Erlinga Haalanda u naletu. U nastavku akcije Mahrez šutira s poludistance, a njegov šut blokira dobro postavljeni Schlager.

46‘ - Vraćamo se u Leipzig i Milan. Trener Marco Rose u svlačionici je ostavio Lukasa Klostermana, zamijenit će ga Benjamin Henrichs. Pep Guardiola nije ništa mijenjao. Kod Intera i Porta također nema promjena.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Osim Mahrezova pogotka Leipzigu, nije bilo prevelikih uzbuđenja ni u Njemačkoj ni u Italiji. U akciji u kojoj je City postigao pogodak lopta je prošla kroz noge Jošku Gvardiolu, međutim Xaver Schlager je bio taj koji je prethodno neoprezno izgubio loptu.

U nastavku se na San Siru očekuje ulazak Marcela Brozovića.

image
RONNY HARTMANN Afp

45‘+2‘ - Evo i Leipziga u samoj završnici... Timo Werner uputio je slabašan udarac s vrha šesnaesterca, bio je to lagan plijen za Edersona.

45‘ - Igrat će se minuta dodanog vremena na Red Bull Areni, na San Siru dvije minute.

40‘ - I opet Rodri prijeti glavom - ovog puta prebacio je okvir gola.

36‘ - I dalje prijete Građani iz svih pozicija. Bernardo Silva je ispremiješao domaću obranu i dao idealno za Grealisha čiji udarac odlazi malo preko grede.

image
ODD ANDERSEN Afp

30‘ - Nova šansa Cityja! Rodri glavom gađa suprotnu vratnicu, odlazi to malo pored gola...

27‘ - GOOOL! Nije izdržala obrana Leipziga... Schlager na 25 metara čini ogromnu grešku i gubi loptu, uzima ju Grealish i daje za Gundogana koji petom gura kroz noge Jošku Gvardiolu, a dočekao ju je Mahrez koji bez poteškoća uspijeva matirati Blaswicha za 1:0 Cityja!

21‘ - Igrači Cityja "dave" loptu i nastoje probiti posljednju liniju Leipziga koja stoji vrlo disciplinirano i zgusnuto. Društvo iz Manchestera - tri udarca na gol, sva tri bezopasna. Posjed lopte 20 % - 80 %.

17‘ - Mahrez iz slobodnjaka pogađa samo živi zid.

16‘ - Schlager ruši Grealisha u zoni udarca. Ovo bi moglo biti opasno po vrata Leipziga...

image

Matteo Darmian (lijevo) i Pepe (desno)

MARCO BERTORELLO Afp

10‘ - Proslavljeni portugalski branič Pepe ovom je utakmicom postao treći najstariji nogometaš nokaut-faze Lige prvaka:

1. Ryan Giggs, sezona 2013/14. (40 godina, 123 dana)

2. Alessandro Costacurta, sezona 2005/06. (40 godina, 2 dana)

3. Pepe, sezona 2022/23. (39 godina, 361 dan)

5‘ - Oprezan start i na jednom i na drugom susretu. Manchester City je preuzeo inicijativu, igrači Leipziga uglavnom stoje zbijeni u vlastitu šesnaestercu.

1‘ - Počeli su susreti osmine finala u Leipzigu i Milanu. Na Red Bull Areni pravdu će dijeliti Serdar Gözübüyük iz Nizozemske, dok je na San Siru glavni sudac Srđan Jovanović iz Srbije.


Linker
21. travanj 2024 13:07