Gvardiol sa suigračima slavi gol protiv Reala

 RONNY HARTMANN Afp
NAPETO DILJEM EUROPE

VIDEO: Gvardiol zabio prvi gol u Ligi prvaka, Realu prvi poraz u sezoni, golijada PSG-a, Juventus ispao

Odigrano je peto kolo grupa E, F, G i H u Ligi prvaka.
Piše: Marko Crnjak/SNObjavljeno: 25. listopad 2022. 22:57

Uz Chelsea iz Dinamove skupine, peto kolo Lige prvaka otkrilo je još tri putnika u nokaut fazu. Paris Saint Germain, Benfica i Borussia Dortmund pridružili su se Manchester Cityju, Bayernu, Real Madridu, Napoliju i Club Bruggeu među 16 najboljih.

RB Leipzig nanio je prvi ovosezonski poraz Real Madridu (3:2), a započeo je pogotkom Joška Gvardiola (13‘). Nakon ubačaja iz kuta, prvo je Szoboszlai pokušao glavom, a nakon Curtoisove spretne reakcije hrvatski reprezentativac našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i glavom postigao svoj prvi pogodak u Ligi prvaka. Odvažna partija Nijemcima se ponovno isplatila pet minuta kasnije. Raum je zaprijetio s distance i igrom slučaja pronašao usamljenog Nkunkua (18‘), koji ne propušta iskoristiti čisti "zicer". Vinicius Junior (44‘) oživio je nade gostima, ali Werner (81) je otklonio sve dvojbe iako je posljednji gol pripao Rodrygu (90+3‘).. Modrić nije igrao zbog blage ozljede mišića desne noge, a Gvardiol je odigrao čitav susret.

Igor Jovićević sa svojim Šahtarom iz Donjecka remizirao je 1:1 na gostovanju kod Celtica. Mudrijk (58‘) je neutralizirao pogodak Giakoumakisa (34‘), stoga Šahtar (6 bodova) može proći dalje pobjedi li Leipzig (9 bodova) na domaćem terenu u finalnom kolu, dok su Škoti (2 boda) sigurno zadnji. Juranović je odigrao svih 90 minuta, a Đurasek je ostao na klupi Šahtara.

Paris Saint-Germain potopio je Maccabi Haifu 7:2 i osigurao nastup među 16 najboljih. Krasotice Messija (19‘, 44‘), Mbappéa (32‘, 64‘) i Neymara (35‘) učinile su zgoditke Secka (38‘, 50‘) poprilično nebitnima, a nakon autogola Goldberga (67‘), u strijelce se upisao i Soler (84‘). PSG dijeli broj bodova (11) s Benficom, koja je u drugoj utakmici skupine H nadigrala Juventus 4:3 i zaputila se prema nokautu, dok je Stara dama osuđena na borbu za Europsku ligu. Konkurira im Maccabi s jednakim brojem bodova (3), što znači da Talijani na svom terenu protiv PSG-a moraju izvući bolji ili jednak bodovni ulov kao Izraelci protiv Benfice, u suprotnom ništa od proljeća u Europi. Juventus je prvi put u povijesti kluba primio tri pogotka u prvom dijelu LP utakmice. Dodajmo da je Petar Musa ušao za pobjednike u 87. minuti.

Sevilla je peto kolo G skupine otvorila 3:0 slavljem nad Kopenhagenom, ali Rakitić i društvo ne mogu izboriti nokaut jer Borussia Dortmund osvojila je bod na Westfalenu protiv Manchester Cityja u utakmici bez pogodaka. Hrvatski veznjak odigrao je cijeli susret. Dakle, City (11 bodova) i Dortmund (8) mogu slaviti, a Sevilla (5) je osigurala Europsku ligu ispred zadnjih Danaca (2).


Grupa E

Salzburg - Chelsea 1:2 (Adamu 48‘/Kovačić 23‘, Havertz 64‘)

Dinamo - Milan 0:4 (Gabbia 39‘, Leao 50‘, Giroud 59‘-11m, Ljubičić 69-ag)

Standings provided by Sofascore

Grupa F

Celtic - Šahtar 1:1 (Giakoumakis 34‘/Mudrik 58‘)

Leipzig - Real Madrid 3:2 (Gvardiol 13‘, Nkunku 18‘, Werner 81‘/Vinicius Junior 44‘, Rodrygo 90+3‘)

Standings provided by Sofascore

Grupa G

Sevilla - Kopenhagen 3:0 (En Nesyri 61‘, Isco 88‘, Montiel 90+2‘)

Borussia D. - Manchester City 0:0

Standings provided by Sofascore

Grupa H

Benfica - Juventus 4:3 (Silva 17‘, Joao Mario 28‘, Rafa Silva 35‘, 50‘/Kean 22‘, Milik 77‘, McKennie 79‘)

PSG - Maccabi Haifa 7:2 (Messi 19‘, 45‘, Mbappe 32‘, 64‘, Neymar 35‘, Goldberg 67‘-ag, Soler 84‘/Seck 38‘, 50‘)

Standings provided by Sofascore

Tekstualni prijenos svih utakmica:

3:2 Leipzig - Real! ‘Kraljevski klub‘ je u posljednjim trenucima smanjio rezultat protuv Leipziga golom Rodryga iz jedanaesterca. No, nije spriječio poraz, a to mu je prvi u sezoni u svim natjecanjima

7:2 PSG - Maccabi! Ne posustaje PSG. Sedmi gol za njih je postigao Soler na asistenciju Messija. Pogledajte ga OVDJE.

3:1 Leipzig - Real! Leipzig je blizu pobjede nad Realom nakon što je Werner bio precizan u 81. minuti. Gol pogledajte OVDJE.

4:3 Benfica - Juventus! Hoće li se Juventus potpuno vratiti u igru? Sada je strijelac u 79. bio McKennie, a pogledajte ga OVDJE.

4:2 Benfica - Juventus! Golijada u grupi H - u dvije utakmice ukupno je palo 14 golova. Drugi za Juventus je postigao Milik, a pogledajte ga OVDJE.

6:2 PSG - Maccabi! Dobili su Parižani prvi set! Goldberg je spremio mrežu u vlastitu mrežu. Pogledajte gol OVDJE.

5:2 PSG - Maccabi! Nastavlja se golijada u Parizu. Nakon Messija, i Mbappe je postigao svoj drugi gol na utakmici. Sjajno je mladi Francuz savladao Cohena. Gol pogledajte OVDJE.

Imao je Manchester City najveću moguću priliku za vodstvo protiv Borussije, ali Mahrez nije iskoristio udarac s bijele točke.

image
ROBERTO PFEIL Afp

1:1 Celtic - Šahtar! Vraća se Šahtar u igru, a gol je postigao Mudrik u 58. minuti. Odlično su Ukrajinci odigrali jedan kontranapad, a Mudrik ga je još bolje okončao silovitim udarcem sa 17-18 metara. Gol pogledajte OVDJE.

4:2 PSG - Maccabi! Seck je u 50. minuti postigao svoj drugi gol na utakmici. Pogledajte ga OVDJE.

4:1 Benfica - Juventus! Prvi gol u drugom poluvremenu je opet pao u Lisabonu. Svoj drugi gol je zabio Rafa Silva. Pogledajte ga OVDJE.

4:1 PSG - Maccabi! Još jedan gol za PSG, drugi za Messija. Opet mu je asistirao Mbappe. Gol pogledajte OVDJE.

2:1 Leipzig - Real! Vraća se Real, a gol je u 44. minuti postigao Vinicius Junior. Gol pogledajte OVDJE.

3:1 PSG - Maccabi! Još jedan gol u Parizu, a ovaj put je strijelac Seck za Maccabi. Pogledajte ga OVDJE.

3:0 PSG - Maccabi! I Neymar se morao upisati u listu strijelaca, a gol je postigao na gol Messija. Pogledajte ga OVDJE.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

3:1 Benfica - Juventus! Treći gol za Portugalce je postigao Rafa Silva, a pogledajte ga OVDJE. Ovo je prvi put u povijesti torinske momčadi da je Juventus primio tri gola u prvih 45 minuta

1:0 Celtic - Šahtar! Prvi gol na utakmici u Škotskoj postigao je Giakoumakis u 34. minuti. Gol pogledajte OVDJE.

2:0 PSG - Maccabi! I Mbapppe se upisao u listu strijelaca. Gol pogledajte OVDJE.

2:1 Benfica - Juventus! Nije dugo trajalo zadovoljstvo Juventusa. Cuadrado je skrivio jedanaesterac, a Joao Mario bio siguran s bijele točke. Igra se 28. minuta. Gol pogledajte OVDJE.

1:1 Benfica - Juventus! Vratio se Juventus u igru golom Keana koji se najbolje snašao nakon kornera za svoju momčad s lijeve strane. Gol pogledajte OVDJE.

1:0 PSG - Maccabi! Poveo je i PSG nakon što se Messi odlično snašao u šesnaestercu i lijepim udarcem vanjskim dijelom kopačke doveo svoju momčad u vodstvo. Gol pogledajte OVDJE.

2:0 Leipzig - Real! Brzo je Leipzig došao do prednosti od dva razlike protiv Reala. Odbijala se lopta po šesnaestercu Madriđana, a onda ju je Nkunku zakucao u mrežu. Gol pogledajte OVDJE.

1:0 Benfica - Juventus! Nastavlja se loš hod Juventusa u Ligi prvaka. Sada gube od Benfice, a strijelac je Silva. Gol pogledajte OVDJE.

image
CARLOS COSTA Afp

1:0 Leipzig - Real! Prvi gol u večernjem programu postigao je Joško Gvardiol. Hrvatski reprezentativac se najbolje snašao nakon jednog kornera te ubacio loptu glavom u gol. Pogodak pogledajte OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 07:45