JAVIER SORIANO Afp
SLAVLJE MODRIĆA I REALA

VIDEO: Hrvatska ima šestoricu igrača u četvrtfinalu Lige prvaka! Real potvrdio nadmoć i izbacio Liverpool

Napoli je eliminirao Eintracht, a na Bernabeuu je madridski klub iz Lige prvaka izbacio Redse
Piše: Hina/SNObjavljeno: 15. ožujak 2023. 23:16

REAL MADRID - LIVERPOOL 1:0 (Benzema 78.)

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal (od 86. Lucas), Militao, Rüdiger, Nacho - Kroos (od 84. Tchouameni), Camavinga, Modrić (od 82. Ceballos) - Valverde, Benzema⚽ (od 82. Rodrygo), Vinicius (od 84. Asensio)

LIVERPOOL (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (od 90.+1. Tsimikas?) - Jota (od 57. Elliott), Fabinho, Milner (od 73. Oxlade-Chamberlain) - Salah, Nunez (od 57. Firmino), Gakpo (od 90.+1. Carvalho)

MADRID - stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja: 63,127. Sudac: Felix Zwayer (Njemačka).


NAPOLI - EINTRACHT 3:0 (Osimhen 45.+2., 53., Zielinski 64. p.)

NAPOLI (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim (od 67. Juan Jesus?), Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski⚽ (od 74. Ndombele) - Politano (od 67. Lozano), Osimhen⚽⚽ (od 81. Simeone), Kvarachelia (od 74. Elmas)

EINTRACHT (4-2-3-1): Trapp - Buta, Tuta, Ndicka?, Lenz? (od 67. Max) - Rode (od 74. Jakić), Sow - Knauff (od 62. Alidou), Götze?, Kamada - Borre

NAPULJ - stadion Diego Armando Maradona. Gledatelja: 49,082. Sudac: Anthony Taylor (Engleska).


Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su na Santiago Bernabeu pred 63.000 gledatelja pobijedili Liverpool s 1:0 potvrdivši uvjerljivih 5:2 s Anfielda.

U susretu s mnogo prilika na obje strane pogodak odluke zabio je Karim Benzema u 78. minuti na asistenciju Viniciusa Juniora.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić pružio je još jednu dojmljivu partiju, a u 82. minuti je zamijenjen uz ovacije Bernabeua.

SAŽETKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Nakon što je na Anfieldu slavio s 5:2, Kraljevski klub je uzvratu kontrolirao veći dio utakmice i gotovo rutinski potvrdio prolaz među osam najboljih.

image
JAVIER SORIANO Afp

Real Madrid ne samo da je imao tri pogotka prednosti nad Liverpoolom nakon prve utakmice, već i ogromnu psihološku prednost nad Redsima, nakon što su pobijedili u šest od zadnjih sedam međusobnih susreta u Ligi prvaka. Nakon večerašnjeg ogleda taj se broj popeo na sedam pobjeda u zadnjih osam međusobnih ogleda.

Kraljevski klub je čak 27. put prošao dalje od 28 pokušaja u Kupu prvaka i Ligi prvaka kada je pobijedio u prvoj utakmici u gostima, s iznimkom poraza od Ajaxa u ovoj fazi u sezoni 2018-19.

image
JAVIER SORIANO Afp

Kao što se i očekivalo, bila je to još jedna otvorena i atraktivna utakmica. Nažalost, ovoga puta ne i toliko efikasna kao na Anfieldu gdje je postignuto sedam golova.

U prvom poluvremenu vidjeli smo čak 16 udaraca prema vratima Thibauta Courtoisa i Alissona, ali ne i golove.

Redsi su već u sedmoj minuti mogli do vodstva, no Courtois je obranio udarac Darwina Nuneza. Šest minuta kasnije zicer je imao Vinicius Junior, ali je Alisson refleksno obranio.

image
JAVIER SORIANO Afp

U 20. minuti Eduardo Camavinga je pucao s ruba kaznenog prostora, no brazilski vratar je skrenuo loptu u gredu. Samo dvije minute kasnije s 18 metara je opalio i Luka Modrić, no pucao je tik uz vratnicu. U 33. minuti je uzvratio Nunez, ali je Courtois još jednom odlično reagirao.

Do kraja poluvremena prilike su imali na Vinicius s jedne i Cody Gakpo s druge strane, ali bez promjene rezultata.

image
JAVIER SORIANO Afp

Prvu veliku priliku u nastavku vidjeli smo u 52. minuti. Karim Benzema je odličnim proigravanjem gurnuo Federica Valverdea u situaciji jedan na jedan s golmanom, međutim Realov igrač je loše reagirao.

U 63. minuti Modrić je ponovo pokazao svoju klasu. Sjajnim potezom se riješio svog čuvara, a potom ubacio do Valverdea koji je pucao glavom po golu, malo previsoko.

image
JAVIER SORIANO Afp

Ako je uopće i bilo dvojbe, odluka o putniku u četvrtfinale razriješena je u 78. minuti golom Karima Benzeme nakon dodavanja Viniciusa koji je pucao, ali se spetljao, pa potom asistirao francuskom napadaču.

U sudačkoj nadoknadi Rodrygo je mogao zabiti za 2:0, no njegov udarac je pred golom blokirao Konstantinos Tsimikas. Grčki branič je pritom igrao rukom, a njemački sudac Felix Zwayer je nakon video pregleda presudio kako se ne radi o kaznenom udarcu.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE! Hrvatska će imati šestoricu nogometaša u četvrtfinalu Lige prvaka: Modrić (Real), Musa (Benfica), Brozović (Inter), Stanišić (Bayern), Rebić (Milan) i Kovačić (Chelsea).

90.+4. Tsimikas je još za kraj, osim zamalo skrivljenog jedanaesterca, zaslužio i žuti karton zbog udaranja laktom Danija Ceballosa. Bit će to sve od Liverpoola ove sezone u Europi, Real ide u četvrtfinale!

90.+3. PREGLEDAVA SE VAR! Tsimikas je možda skrivio jedanaesterac nad Rodrygom. Odnosno, čini se da je igrao rukom... Odlazi Zwayer samostalno pogledati snimku.

Ništa od jedanaesterca!

90.+1. - Ušli su Tsimikas i Carvalho umjesto Robertsona i Gakpa.

90. - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade u Madridu, a i u Napulju.

86. - Posljednja Ancelottijeva zamjena - Lucas umjesto Carvajala.

84. - Ulaze Asensio i Tchouameni umjesto Viniciusa i Kroosa.

82. - Ovacijama s tribina ispraćeni su Luka Modrić i strijelac Karim Benzema, zamijenit će ih Dani Ceballos i Rodrygo.

78. - GOOOL! Camavinga lukavim dodavanjem gura Benzemu u šansu, Van Dijk odbija do Viniciusa koji u padu s(p)retno daje povratnu natrag do francuskog golgetera koji ovakve šanse ne promašuje... Real je s ovih 1:0 i ukupnih 6:2 praktički već u četvrtfinalu Lige prvaka!

BENZEMIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

77. - Liverpool je izveo jednu uigranu akciju, lijepo je to izgledalo, no na kraju je požtrvovni Valverde uklizao i izbio u korner.

74. - U Napulju je umjesto Sebastiana Rodea ušao naš Kristijan Jakić.

73. - Jurgen Klopp je na klupi Liverpoola dobio žuti karton zbog konstantnih prigovora četvrtome sucu. Usput je izašao kapetan Milner, zamijenit će ga Alex Oxlade-Chamberlain.

69. - Nevjerojatno je što su sve promašili igrači Reala... Viniciusovu fantastičnu dijagonalu nije uspio iskoristiti Benzema, njegov udarac odlazi preko gola!

MODRIĆEV MAESTRALAN POTEZ POGLEDAJTE OVDJE.

64. - Kakav potez Luke Modrića! Maestralnim se sombrerom riješio Alexander-Arnolda i potom ljevicom centrirao do Valverdea čiji pokušaj glavom sa sedam-osam metara odlazi preko grede!

64. - GOOOL! Zielinski je siguran izvođač, potop Eintrachta, Napoli vodi 3:0!

62. - JEDANAESTERAC ZA NAPOLI! Sow s leđa ruši Zielinskog i engleski sudac ekspresno pokazuje na bijelu točku...

POGODAK ZIELINSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

57. - Klopp shvaća da je vrijeme za promjene. Ulaze Harvey Elliott i Roberto Firmino umjesto Jote i Nuneza.

53. - Još jednom čudesno brani Alisson! Kroosova okomita lopta gurnula je Valverdea u situaciju ‘jedan-na-jedan‘, a brazilski vratar sjajnim postavljanjem izlazi kao pobjednik!

53. - GOOOL! Krasnu akciju inicirao je Kvarachelia, da bi na kraju Di Lorenzovu asistenciju u mrežu pospremio Osimhen. Pritom je u padu nigerijski napadač ozlijedio zapešće, ali stisnut će zube i nastaviti... Napoli vodi 2:0!

DRUGI OSIMHENOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

50. - Gledamo istu sliku kao i u prvome dijelu. Real stvara obilje šansi, a Redsi još uvijek nemaju odgovor na kombinatoriku Modrića, Kroosa i društva.

46. - Vraćamo se na nastavak osmine finala Lige prvaka. Nema izmjena ni na jednoj ni na drugoj utakmici.

image
JAVIER SORIANO Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Real je mnogo uvjerljiviji na Bernabeuu, ali nije ni Liverpool ostao bez svojih šansi. Briljirali su Alisson i Courtois i pravo je čudo da mreže još uvijek miruju.

U Napulju je Eintracht sve dalje od četvrtfinala, nakon 2:0 iz prve utakmice prednost su povećali nogometaši talijanskog velikana pogotkom Victora Osimhena u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela. Očekujemo ulazak Kristijana Jakića u nastavku...

image
JAVIER SORIANO Afp

45.+2. GOOOL! Poveo je Napoli i primaknuo se korak bliže četvrtfinalu... Politanovu sjajnu asistenciju iskoristio je Osimhen i glavom neobranjivo pogodio same rašlje za 1:0!

OSIMHENOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

45. - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade na Bernabeuu, na Maradoninu stadionu također dvije.

40. - Pao je tempo nakon furioznog početka, zaredali su i sitni prekršaji koji usporavaju ritam. Posjed lopte blago je na strani Reala: 54 % - 46 %. Liverpool se uspješno othrvao početnim naletima realovaca, ali do gola ne uspijeva doći.

36. - Razgoropadio se Liverpool! Gakpo silovito gađa u bliži kut, da bi se po tko zna koji put istaknuo čudesni Thibaut Courtois! Briljiraju vratari u dosadašnjem tijeku susreta osmine finala...

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

33. - I opet Nunez! Strahovito dinamična utakmica na Bernabeuu, nemaju ni trunke predaha nogometaši obiju momčadi... Liverpoolov je Urugvajac s desetak metara gađao suprotan kut, a Courtois sjajnom intervencijom spašava Real!

COURTOISOVU SJAJNU INTERVENCIJU POGLEDAJTE OVDJE.

31. - Nunezov dobar udarac glavom još jednom smireno brani Courtois.

26. - Prijeti opet Liverpool, ali pokušaj glavom Codyja Gakpa prolazi pored gola.

22. - Strašan projektil Luke Modrića! Hrvatski maestro žestoko je iz koljena opalio s vrha šesnaesterca, prohujalo je to tek koji milimetar iznad grede!

CAMAVINGIN POKUŠAJ KOJI JE ODSJEO NA GREDI POGLEDAJTE OVDJE.

20. - Trese se greda! Još jednom brani sjajni Alisson uz pomoć okvira gola, ovog puta Camavingin silovit pokušaj nije pronašao put do mreže... Pravo je čudo da na Bernabeuu još uvijek nema pogodaka.

image
JAVIER SORIANO Afp

18. - Što je sada promašio Vinicius! Izbio je sam pred Alissona, a vratar Liverpoola s tri-četiri metra brani ovu stopostonu šansu!

ALISSONOVU FANTASTIČNU OBRANU POGLEDAJTE OVDJE.

14. - Brzu kontru realizirali su realovci, Vincius je dao zadnji pas za Benzemu koji odlazi previše u stranu i stiže ga požrtvovni Gakpo koji se tu našao u ulozi braniča.

11. - Sjajan udarac Tonija Kroosa iz daljine brani smireni Alisson. I dalje su Madriđani dominantni, veznjaci Liverpoola muče se s iznošenjem lopte sa svoje polovice.

9. - Evo još jednom Reala pred suparničkim vratima, Benzema i Vinicius zakuhali su opasnu šansu, a na kraju Milner čisti ispred Modrića!

image
JAVIER SORIANO Afp

8. - Valverdeov udarac s ruba šesnaesterca blokira obrana Redsa.

7. - Strašna šansa za Liverpool! Carvajal teško griješi u predaji Rudigeru, otima mu posjed Salah i daje za Nuneza čiji udarac iz blizine čudesno brani Courtois!

3. - Real je u startu uspostavio inicijativu, vrše visoki presing i traže rani pogodak. Benzema je sada pobjegao obrani Redsa nakon sjajne okomite lopte Tonija Kroosa, međutim već je bilo označeno zaleđe.

21.00: Počele su utakmice u Napulju i Madridu. Na stadionu Diego Armando Maradona pravu će dijeliti Anthony Taylor (Engleska), a na Santiago Bernabeuu glavni je sudac Felix Zwayer (Njemačka).


Linker
26. travanj 2024 06:16