Real Sociedad - Benfica

 ANDER GILLENEA Afp
NEUSPJESI DALIĆEVIH IMENA

VIDEO: Hrvatski napadač i društvo opraštaju se od Lige prvaka, Juranovićeva ekipa prekinula niz iz noćne more

Španjolci su u 21. minutu ogleda riješili apsolutno sva pitanja pobjednika
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. studeni 2023. 20:50

Real Sociedad odradio je ogroman posao u lovu na nokaut fazu Lige prvaka. Pobjedom 3:1 nad Benficom, Španjolci su praktički osigurali plasman među 16 najboljih momčadi u Europi, a na njihovoj Reale Areni sve je bilo riješeno u početnoj polovici prvog poluvremena D skupine Lige prvaka.

Već u 21. minuti susreta Sociedad je imao 3:0, a razlika je mogla biti i veća da Brais Mendez nije pogodio vratnicu prilikom izvođenja kaznenog udarca u 29. minuti. Prethodno su Mikel Merino (6.), Mikel Oyarzabal (11.) i Ander Barrenetxea osigurali tri boda Sociedadu, a tek je gostujući veznjak Rafa Silva u 49. minuti unio kakvu-takvu, na kraju ipak nepostojeću neizvjesnost na San Sebastianu. Petar Musa igrao je od 64. minute, ali nije uspio ostaviti značajniji učinak u porazu portugalske momčadi, koja se ovim porazom oprostila od iduće faze turnira.

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 3:0 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 3:1 POGLEDAJTE OVDJE

Sociedad je pobjedom stigao do 10. boda u skupini i nastavio s odličnim partijama u najjačem klupskom natjecanju Europe. Samo ih je Inter spriječio u slavlju (1:1), a potom su izabranici Imanola Alguacila ostvarili maksimalnih devet bodova iz nadolazeća tri susreta. Izgledno je da će zaigrati u nokautu LP, a prvi im je to put od sezone 2003./2004. Osim što je ostvarila nulu u rubrici bodova, Benfica je zabila tek jedan pogodak u grupnoj fazi, uz čak sedam primljenih.

Napoli je, pak, propustio osigurati prolaz nakon četiri kola C skupine. Aktualni prvak Italije poveo je protiv Union Berlina pogotkom Mattea Politana (39.), ali David Datro Fofana (52.) izborio je remi kojim je njemački klub prekinuo niz od 12 poraza. Josip Juranović igrao je do 52. minute susreta, a berlinksi debitanti neće po dobrom pamtiti ovu europsku sezonu.

POGODAK NAPOLIJA POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK UNIONA POGLEDAJTE OVDJE

Linker
28. travanj 2024 10:57