Luka Modrić i Ilija

 SCREENSHOT
VELIKO HRVATSKO SRCE

Video: Ilija je tijekom invazije na Mariupolj ostao bez roditelja, a evo kako su ga razveselili Modrić i Srna

Sportski je direktor Šahtara ovu dirljivu priču prezentirao i legendarnom vrataru danske reprezentacije
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 12. listopad 2022. 09:08

Ukrajinski narod trpi bestijalna razaranja svojih gradova od strane ruskog agresora. Stoga svaki nastup Šahtara u Ligi prvaka ima dimenziju, koja Ukrajincima znači – „više od sporta“. Devastirani ukrajinski nogomet kojega na europskoj sceni zastupa nacionalni prvak iz okupiranog Donjecka u utorak je navečer madridskog Reala ugostio – u Varšavi.

I protiv aktualnog europskog prvaka žilavi su Ukrajinci, predvođeni trenerom Igorom Jovičevićem, držali rezultatsku prednost sve do pete minute sudačke nadoknade kada je stoper gostiju Antonio Rüdiger izjednačio rezultat (1-1).

No, u središtu medijske pozornosti nakon utakmice nije bio tamnoputi Nijemac već Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije u igru je ušao u 57. minuti (umjesto Aureliena Tchouaménija), a po završetku ogleda imao je „posebnu misiju“. Upoznao se sa sedmogodišnjim ukrajinskim dječakom Ilijom Kostuševičem i poklonio mu dres. Susret je organizirao sportski direktor ukrajinskog prvaka i bivši reprezentativac, Dario Srna.

>>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Mali Ilija je tijekom invazije na Mariupolj ostao bez oba roditelja, a Šahtar i Srna pronašli su obitelj koja ga je udomila. A kako je Ilija veliki fan Luke Modrića, Srna mu je upriličio susret s njim. Također, sportski je direktor Šahtara ovu dirljivu priču prezentirao i legendarrnom vrataru danske reprezentacije Peteru Schmeichelu, u CBS-ovoj emisiji Lige prvaka.

Linker
25. travanj 2024 23:59