ISABELLA BONOTTO Afp
POBJEDA ZA LUDO SLAVLJE

VIDEO: Inter je prvi finalist Lige prvaka! Brozović s kapetanskom vrpcom zaključio veliki okršaj

Nerazzuri su slavili s 1:0, u finalu će igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg dvoboja Reala i Cityja
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 16. svibanj 2023. 23:06

INTER - MILAN 1:0 (Lautaro Martinez 74.)

INTER (3-5-2): Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella🟨 (od 84. Gagliardini), Calhanoglu, Mkhitaryan (od 44. Brozović), Dimarco (od 66. Gosens) - Džeko (od 66. Lukaku), Lautaro ⚽🟨 (od 84. Correa)

MILAN (4-2-3-1): Maignan - Calabria, Thiaw🟨 (od 64. Kalulu), Tomori🟨, Hernandez - Tonali🟨, Krunić🟨 - Messias (od 76. Saelemaekers), Brahim Diaz (od 76. Origi), Leao - Giroud

MILAN - stadion Guiseppe Meazza (San Siro). Gledatelja: 75,567. Sudac: Clément Turpin (Francuska).


Nogometaši Intera prvi su finalisti ovosezonske Lige prvaka. Nakon što su slavili s 2-0 u prvoj utakmici protiv gradskog rivala Milana, prolaz su - ponovno na Giuseppeu Meazzi - potvrdili još jednom pobjedom 1-0 golom Lautara u 74. minuti.

POGODAK LAUTARA MARTINEZA POGLEDAJTE OVDJE.

Momčad Stefana Piolija sad mirno može promatrati drugo polufinale u kojem se sastaju Manchester City i Real (1-1). Izbore li Madrižani u Manchesteru finale koje se igra na Atatürk olimpijskom stadionu u Istanbulu, bit će to potencijalna repriza finala iz 1967. kad je Inter na Prateru u Beču osvojio svoj drugi naslov pobijedivši Real 3-1.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

U uzvrat se ušlo u skladu s rezultatom iz prve utakmice, Milan je prvi napao loveći veliki minus, te je brzo stvorio tri obećavajuće prilike od kojih je najbolja bila ona iz 12. minute kad je Onana pročitao i obranio udarac Brahima Díaza. Uzvratio je Džeko na drugoj strani, ali je i Maignan ostao nesavladan, a mreže netaknute. Najveća nada za momčad Milana uoči uzvratne utakmice bio je povratak Rafaela Leãoa, jednog od najboljih igrača, koji je ipak startao u prvih jedanaest.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Osim što su slavili s 2-0 u prvoj međusobnoj utakmici u Ligi prvaka, igrači Simonea Inzaghija potvrdili su da su u puno boljoj formi, slavili su u šest zadnjih utakmica, a u tri zadnje međusobne, uključujući i prvu u polufinalu, slavili su sva tri puta s ukupno šest postignutih i nijednim primljenim pogotkom. U istom referentnom periodu Milan je ukupno imao dvije pobjede, dva remija i dva poraza, pritom je zabio i primio po šest golova. Sve je u tom statističkom smislu bilo na strani Intera, no nije to tako izgledalo na terenu. "Rossoneri" su bili agilniji, "Nerazzurri" su mirno pokušavali kontrolirati rezultat i u tome su u potpunosti uspjeli u središnjem dijelu prvog poluvremena.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

Sljedeću veliku priliku imao je Leão, ali je u toj 38. minuti pucao zamalo pored lijeve vratnice. Ako je tada Onana bio prilično sretan, s druge je strane pribran bio Maignan nakon obacivanja Çalhanoğlua i udarca glavom Džeke. I Lautaro je u nastavku akcije imao otvoren šut, ali je pucao preko gola. Na odmor se otišlo s nulom.

Dva hrvatska aduta i pretendenta za veliko finale, Interov Marcelo Brozović i Ante Rebić s druge strane bili su na klupi. Brozović je ušao u igru u 44. minuti nakon što se ozlijedio Mkhitaryan. U nastavak se krenulo u istom ritmu, no Milan nije nikako uspijevao probiti zadnju liniju Intera kojoj je Brozović svesrdno pomagao.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

Baš kako su mnogi i najavljivali, bio je to svojevrsni talijanski "catenaccio"; prave su prilike u potpunosti izostale u obostranoj primarnoj želji da se ne primi pogodak više nego da se postigne. Pitanje finaliste riješeno je u 74. minuti kad je pogodak zabio Lautaro na dodavanje Lukakua koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru umjesto Džeke.

Do kraja utakmice se igrači Milana i nisu previše trudili da nešto promijene jer je to naprosto bilo nemoguće. Bez obzira tko prošao u drugom polufinalu, ta će momčad na papiru biti favorit, no Inter se ne smije unaprijed otpisati. Tvrdo i "pametno" igraju i ne primaju golove. Tako "talijanski"...

image
ISABELLA BONOTTO Afp


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE! INTER JE U FINALU LIGE PRVAKA!!!

90.+2. - Šansa Intera! Lukaku gađa iz blizine, a Maignan sjajno brani!

90. - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

84. - Lautaro Martinez izlazi iz igre i predaje kapetansku vrpcu Marcelu Brozoviću, zamijenit će ga Joaquin Correa. Također, ulazi i Roberto Gagliardini umjesto Barelle.

image
MARCO BERTORELLO Afp

82. - Sve više raste nervoza kako se susret primiče kraju. U sučevu bilježnicu ušli su Krunić zbog faula na Calhanogluu te Lautaro Martinez i Tomori zbog međusobnog koškanja.

79. - Žute kartone dobili su Barella kod Intera i Tonali u momčadi Milana.

76. - Ulaze Divock Origi i Alexis Saelemaekers, na klupu će nevidljivi Brahim Diaz i Junior Messias.

POGODAK LAUTARA MARTINEZA POGLEDAJTE OVDJE.

74. - GOOOL! Kriminalna je bila reakcija obrane Milana, što je vižljasti Argentinac znao iskoristiti. Lukaku i Lautaro lakoćom su izigrali inertnu posljednju liniju Rossonera, da bi južnoamerički ofenzivac pogodio bliži kut Maignanova gola... Inter vodi 1:0 i sve je bliži finalu Lige prvaka!

image
ISABELLA BONOTTO Afp

70. - I dalje jedno veliko ništa. Nejasno je zašto Pioli već u ovoj fazi nije preuzeo veći rizik, vremena je sve manje.

66. - Izlazi Edin Džeko uz veliki aplauz milanskih tribina, mijenja ga Romelu Lukaku. Također, ući će Robin Gosens umjesto Federica Dimarca.

64. - Trener Milana uvodi braniča za braniča - Pierre Kalulu umjesto Malicka Thiawa.

image
GABRIEL BOUYS Afp

60. - Apsolutno se ništa ne događa, ništa vrijedno spomena. Umrtvili su Inzaghijevi izabranici tempo na stadionu Guiseppe Meazza, sprema Pioli prve zamjene jer je očigledno da ovakvom igrom neće stići nadoknaditi zaostatak od 2:0.

56. - Thiaw zbog zaustavljanja rukama Lautara Martineza dobiva prvi žuti karton na susretu.

50. - Muči se Milan s kombinatorikom, morat će Pioli nešto mijenjati jer vrijeme protječe, a Inter zasad uspijeva spriječiti sve suparničke pokušaje.

46. - Vraćamo se na San Siro. Nema promjena u sastavima.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Furiozan početak Milana nije urodio plodom, Nerazzuri su na prepunom San Siru znalački neutralizirali sve napadačke pokušaje Girouda i društva. Nogometaši Intera prijetili su preko Džeke i Lautara Martineza, no mreže su ostale mirovati. U samoj je završnici prvoga dijela ušao Marcelo Brozović umjesto ozlijeđenoga armenskog veznjaka Henrikha Mkhitaryana.

image
GABRIEL BOUYS Afp

45. - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

44. - Ulazi Marcelo Brozović, ozlijedio se Mkhitaryan i, nakon neuspješnih pokušaja liječničke službe da ga osposobi za nastavak, uputio se prema svlačionici.

40. - Lautaro ponovno gađa, prolazi njegov udarac preko gola.

39. - Ekspresno uzvraća Inter! Mkhitaryan je ubacio, a Džeko glavom skrenuo prema golu, no još se jednom sjajnim refleksima istaknuo vratar Maignan!

image
ISABELLA BONOTTO Afp

38. - Šansa Milana! Leao se guranjem rukama oslobodio svog čuvara Darmiana, sudac Turpin pustio je da se igra nastavi pa se Portugalac sjurio prema suparničkom golu i s desetak metara iskosa gađao malo pored suprotne vratnice!

35. - Pao je tempo nakon početnog agresivnog pristupa Milana. I dalje je posjed lopte na strani Rossonera, 58 % - 42 %, no Inter u zadnjim minutama sve češće kontrolira situaciju na travnjaku.

30. - Nogometaši Intera strpljivo grade svoje akcije i pletu mrežu oko gola Milana ne srljajući nepotrebno. Sada je Lautarov udarac, nakon još jedne izrađene kombinacije, završio u bloku.

23. - Dobra, izrađena akcija Intera završila je Mkhitaryanovim udarcem koji odlazi preko gola.

20. - Aktivniji je Milan, krenuli su agresivnije Piolijevi igrači u lov na rani pogodak. Međutim, brzo su Nerazzuri prozreli njihovu namjeru da u svakoj akciji igraju na Leaa. Oporavljenog Portugalca disciplinirano udvajaju Interovi braniči, a na suprotnoj strani vrlo su aktivni i rastrčani Lautaro Martinez i Edin Džeko.

image
GABRIEL BOUYS Afp

14. - Džeko je probio lijevu stranu i dao u prostor za Barellu čiji silovit udarac mahinalno brani Maignan. Ipak, čini se da je prethodno BiH napadač bio u zaleđu pa eventualni pogodak ni ne bi bio priznat.

11. - Velika šansa za Rossonere! Tonali je ‘zavrnuo‘ povratnu na desetak metara odakle je potpuno sam i neometan šutirao Brahim Diaz, poskočio je Leao i propustio taj udarac, a Onana pokazao sjajne reflekse!

image
GABRIEL BOUYS Afp

10. - Druga ozbiljnija prijetnja Milana. Giroud je bio u skoku, a Darmian pravovremeno raščistio.

7. - Uzvraća Barella na suprotnoj strani, pogodio je samo više redove tribina stadiona Guiseppe Meazza.

5. - Prvi je zaprijetio Theo Hernandez, njegov pokušaj s dvadesetak metara preletio je vrata Intera.

21.00: Počela je uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka na San Siru! Glavni je sudac Clément Turpin iz Francuske.

image
ISABELLA BONOTTO Afp


>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Marcelo Brozović kod Intera i Ante Rebić kod Milana ostali su na klupi za pričuve.


Linker
20. srpanj 2024 21:27