PAUL ELLIS Afp
SUDAR TITANA

Video: Inter sjajnim golom Lautara srušio Redse na Anfieldu, ali nije bilo dovoljno, Englezi u četvrtfinalu

Bayern je sa 7:1 deklasirao RB Salzburg, a Inter je protiv Liverpoola ostvario Pirovu pobjedu od 1:0
Piše: Goran Čičin-Mašansker/Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2022. 23:25

Pobjedu gorkog okusa ostvario je Inter u Engleskoj. Liverpool je triput pogađao okvir vratiju, imao je utakmicu pod kontrolom, a posao mu je olakšalo Sanchezovo isključenje. Bilo je neizvjesno do kraja što se ishoda tiče, ali oslabljeni Nerazzurri nisu uspjeli stići do drugog pogotka koji bi im donio produžetak.

Redsima je ovo bio prvi poraz nakon sedam pobjeda u Ligi prvaka, prvi domaći u svim natjecanjima nakon godine dana, no prolaz među osam najboljih u ovoj je priči ipak bio najvažniji.

Jürgen Klopp nije se opustio nakon pobjede od 2:0 u Milanu, na travnjak Anfielda poslao je jake snage predvođene Salahom i Maneom, a u obranu se vratio oporavljeni Matip. Simone Inzaghi ipak je u napadu dao prednost Sanchezu, Džeko je bio na klupi, a na svojim standardnim pozicijama krenuli su hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

image
PAUL ELLIS Afp

U početnim minutama aktivan je po lijevoj strani napada bio Perišić čiji ubačaji nisu bili dovoljno precizni. U tvrdoj borbi koja se uglavnom odvijala na sredini terena na prvu pravu priliku moralo se čekati do 31. minute kad je Alexander-Arnold ubacio iz kuta, a Matip iz blizine glavom pogodio gredu. Lopta je opet završila u korneru, a nakon novog ubačaja desnog beka Redsa ovaj put je glavom tukao Van Dijk, ali je njegov opasan pokušaj glavom blokirao Škriniar.

Inter kroz igru nije mogao ozbiljnije zaprijetiti Alissonu, najbolju priliku u prvom dijelu imao je iz prekida. Calhanoglu je lukavo tukao iskosa s desne strane, no domaći vratar je dobro reagirao. Prvo poluvrijeme zaključeno je solidnim pokušajem Alexander-Arnolda iz slobodnog udarca, lopta je otišla malo pokraj okvira.

Dinamičan je bio početak nastavka, Inter je preuzeo inicijativu, ali je Liverpool opasno zaprijetio u 52. minuti. Handanović je izlaskom uspio zaustaviti Jotu, a u nastavku akcije Salah je pogodio vratnicu.

SALAHOVU VRATNICU POGLEDAJTE OVDJE.

Prvu pravu priliku imali su Nerazzurri nakon sat vremena igre, Brozović je pronašao Lautara Martineza koji se dugo namještao pa mu je Robertson stigao ući u blok. Argentinski napadač ubrzo se iskupio, prihvatio je Sanchezovu loptu i s ruba kaznenog prostora fantastično pogodio gornji lijevi kut nemoćnog Alissona.

LAUTAROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Samo dvije minute nakon pogotka za kojeg je asistirao, Čileanac je morao napustiti teren zbog još jednog preoštrog starta, Lahoz mu je opravdano pokazao drugi žuti karton. Nakon toga gosti više nisu uspjeli napraviti nešto konkretnije.

SANCHEZOV POTEZ ZA CRVENI KARTON POGLEDAJTE OVDJE.

Brozović je u 75. minuti morao izaći zbog ozljede koja se nije doimala teškom, dok je u napadu umjesto strijelca Martineza ušao Correa. Džeko nije dobio priliku, vjerojatno je ispao kolateralna žrtva Sanchezovog isključenja.

Salah je u 76. minuti opet bio blizu pogotka, no još jednom mu se ispriječila vratnica, ovaj put nakon dobrog ubačaja Manea.

SALAHOVU VRATNICU (#2) POGLEDAJTE OVDJE.

U sudačkoj nadoknadi Redsi su mogli do izjednačenja, ali je Diazov udarac iz blizine uklizavanjem blokirao Vidal. Ostalo je 0:1, minimalna pobjeda na Otoku Interu ipak nije bila dovoljna za nešto više od časnog oproštaja od europske elite.

>>> Više o utakmici Bayerna i RB Salzburga pogledajte ovdje.


LIVERPOOL - INTER 0:1 (Lautaro Martinez 62')

LIVERPOOL: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Jones (od 65. Keita), Fabinho, Alcantara (od 65. Henderson) - Salah, Jota (od 83. Diaz), Mane

INTER: Handanović - Škriniar, De Vrij (od 46. D'Ambrosio), Bastoni - Dumfries (od 75. Darmian), Vidal, Brozović (od 75. Gagliardini), Calhanoglu (od 84. Vecino), Perišić - Lautaro (od 75. Correa), Sanchez

LIVERPOOL - stadion Anfield. Gledatelja 50.000 Sudac: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Španjolska)


BAYERN - RB SALZBURG 7:1 (Lewandowski 12' p., 21' p., 23., Gnabry 31', Müller 54', 83', Sane 85' / Kjaergaard 70')

BAYERN: Neuer - Pavard, Sule (od 66. Nianzou), Hernandez (od 60. Upamecano) - Gnabry (od 46. Sarr), Kimmich, Musiala (od 66. Roca), Coman (od 66. Choupo-Moting) - Müller, Sane - Lewandowski

RB SALZBURG: Köhn - Kristensen, Solet (od 46. Piatkowski), Wöber, Ullmer - Capaldo, Camara (od 68. Tijani), Seiwald (od 46. Sučić) - Adamu (od 61. Kjaergaard), Aaronson, Adeyemi (od 62. Šeško)

MÜNCHEN - stadion Allianz Arena. Gledatelja 25.000 Sudac: Clément Turpin (Francuska)


KRAJ UTAKMICA!

90'+2' - Što je sada promašio Luis Diaz! Ostao je potpuno sam na pet metara i šutirao po golu, a Vidal se požrtvovno bacio te u posljednji trenutak spasio čisti zicer!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

85' - GOOOL! Tek što su Austrijanci krenuli s centra, Leroy Sane dobio je loptu na lijevoj strani, sjurio se u šesnaesterac i poentirao za nevjerojatnih 7:1!

SANEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

83' - GOOOL! Leroy Sane je asistent, a Muller drugi put zabija za visokih 6:1 Bayerna!

DRUGI MULLEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

76' - SALAH DRUGI PUT POGAĐA VRATNICU! Pobjegao je Egipćanin obrani Intera, svladao je i Handanoviča, ali drugi put ispriječila se vratnica!

SALAHOVU VRATNICU (#2) POGLEDAJTE OVDJE.

75' - Marcelo Brozović požalio se na ozljedu, neće moći nastaviti i zamijenit će ga Gagliardini.

70' - GOOOL! Aaronson je napravio pola posla i asistirao Kjaergaardu koji probija Neuera za (barem zasad) počasni pogodak Salzburga... 5:1 u Münchenu!

KJAERGAARDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
PAUL ELLIS Afp

63' - CRVENI KARTON ZA ALEXISA SANCHEZA! Čilenac je grubo i nepotrebno otvorenim đonom startao na Fabinha, a španjolski sudac ekspresno mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton!

SANCHEZOV POTEZ ZA CRVENI KARTON POGLEDAJTE OVDJE.

62' - GOOOL! Alexis Sanchez gurnuo je Lautara u šansu, a argentinski napadač pored Van Dijka sa samoga ruba šesnaesterca zabija eurogol za 1:0!

LAUTAROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

59' - Perišić je opet probio lijevi bok, ali Çalhanoğlu još jednom loše šutira...

image
PAUL ELLIS Afp

54' - GOOOL! Ispala je opet cijela obrana RB Salzburga, a Thomas Müller majstorski zabija iz okreta za 'petardu' u Münchenu!

MULLEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

52' - VRATNICA LIVERPOOLA! Thiago Alcantara isprovocirao je pogrešku Samira Handanoviča, zaplivao je vratar Intera u prazno, a Salah nakon toga iz blizine pogađa okvir gola!

SALAHOVU VRATNICU POGLEDAJTE OVDJE.

46' - Počinje drugo poluvrijeme. U momčadi Salzburga u igru je ušao hrvatski nogometaš Luka Sučić.

image
PAUL ELLIS Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Nije bilo previše uzbuđenja na Anfieldu, za razliku od golijade u Münchenu. Najbolju priliku za Redse imao je Matip kada je zatresao gredu, a u momčadi Intera najozbiljnije je zaprijetio Çalhanoğlu iz slobodnjaka krajem prvoga dijela.

Na Allianz Areni gledali smo show ponajboljeg napadača svijeta Roberta Lewandowskog koji je do 23. minute postigao rekordan hat-trick. Dotad je rekord (do 24. minute) držao Marco Simone za Milan protiv Rosenborga u sezoni 1995/1996. Za 4:0 i potpuni raspad sistema RB Salzburga poentirao je Serge Gnabry.

image
PAUL ELLIS Afp

45'+6' - Sjajna šansa za Redse! Alexander-Arnold lijepo je gađao iz slobodnjaka koji je skrivio Vidal, fijuknulo je to pored gola!

45'+5' - Vidal je dobio žuti karton zbog prekršaja na Jonesu.

45'+4' - Žuti karton za Alexisa Sancheza zbog prekršaja na Thiagu Alcantari.

45' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

41' - Çalhanoğlu prijeti iz slobodnjaka! Izravno je opalio iskosa, bila je to ona neugodna 'žabica' koja pada direktno ispred vratara, no Alisson je još jednom pokazao zavidne reflekse...

40' - Diogo Jota dobiva žuti karton zbog prekršaja na Šriniaru.

image
PAUL ELLIS Afp

32' - Samo minutu kasnije Van Dijk nije dobro zahvatio glavom jedan centaršut, a od Škriniara se to sretno odbija malo pored gola...

31' - TRESE SE GREDA! Matip nakon jednog slobodnjaka gađa glavom i pogađa okvir gola!

31' - GOOOL! Gnabry je probio desni bok, a zatim i vratara Salzburga... pogodio je bliži kut za 4:0 Bayerna! Potpuni potop austrijske momčadi...

GNABRYJEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

23' - GOOOL! Nevjerojatan, pomalo komičan pogodak zabio je poljski napadač... Isprovocirao je pogrešku i izlijetanje izvan šesnaesterca vratara Köhna, a lopta se zatim od vratnice neočekivanom parabolom odbila upravo Lewandowskom koji iz takve situacije ne promašuje. Vrijedi spomenuti da je, uz vratara Salzburga, u akciji ispao i branič, pogađate - Wöber... Hat-trick u samo 11 minuta!

POGODAK ZA HAT-TRICK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

21' - GOOOL! Repriza prvoga gola - opet je krivac Wöber, i to opet na Lewandowskom, i opet je Poljak izveo jedanaesterac, i to opet u istu stranu... majstor!

DRUGI POGODAK LEWANDOWSKOG IZ PENALA POGLEDAJTE OVDJE.

16' - Prijeti i Liverpool! Van Dijk je bio najviši u skoku nakon jednoga kornera, no siguran je Handanovič na svome golu.

image
CHRISTOF STACHE Afp

12' - GOOOL! Wöber ruši Lewandowskog u kaznenom prostoru i francuski sudac odmah pokazuje na bijelu točku... Poljski je napadač izveo jedanaesterac i rutinski pogodio za 1:0!

POGODAK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

7' - Šansa za Inter! Perišić je zakuhao jednu situaciju nakon prodora po lijevoj strani, a Dumfries s ruba šesnaesterca nije uspio ozbiljnije zaprijetiti Alissonu.

21.00: Počele su utakmice u Liverpoolu i Münchenu. Na Anfieldu je glavni sudac 44-godišnji Antonio Miguel Mateu Lahoz, dok će na Allianz Areni pravdu dijeliti francuski arbitar Clément Turpin.

image
PAUL ELLIS Afp


Linker
13. travanj 2024 21:24