Slavlje Intera u Lisabonu

 CARLOS COSTA/AFP/PROFIMEDIA Carlos Costa/afp/profimedia
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO Inter ubojitom tranzicijom šokirao Benficu, Vatreni i društvo na korak do polufinala Lige prvaka

Barella i Lukaku znali su kako pronaći put do mreže Portugalaca, Inter je napravio veliki posao
Piše: Ante Šakić, SNObjavljeno: 11. travanj 2023. 22:52

BENFICA - INTER 0:2 (Barella 51‘, Lukaku 82‘-11m)

BENFICA: Vlachodimos - Gilberto, A. Silva, Morato, Grimaldo - Florentino (od 64‘ Neres), Ciquinho - Joao Mario, Aursnes, Rafa Silva - G. Ramos

INTER: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni (od 90‘ De Vrij) - Dumfries (od 87‘ D‘Ambrosio), Barella, Brozović, Mhitarjan, Dimarco (od 63‘ Gosens) - Martinez (od 63‘ Correa), Džeko (od 63‘ Lukaku)

>>> IZVJEŠTAJ S UTAKMICE MANCHESTER CITY - BAYERN PROČITAJTE OVDJE <<<

Inter je odličnim drugim poluvremenom svladao Benficu u četvrtfinalu Lige prvaka na njihovom Luzu rezultatom 0:2. Nakon relativno mirnih prvih 45 minuta, utakmica se rasplamsala u drugom poluvremenu. Do prednosti pred uzvrat na svome terenu Nerazzure su pogotcima vodili Nicolo Barella i Romelu Lukaku.

Prvu priliku na utakmici imao je Benficin Rafa Silva, ipak vratar Intera Andre Onana izašao je kao pobjednik iz tog dvoboja. Pucao je Portugalac jako iz voleja, ali Kamerunac je pokazao da je spreman i na pravoj razini. Kako je poluvrijeme odmicalo, Inter je rastao u igri, prvu veću priliku dočekali su u 25 minuti. Francesco Acerbi je pucao jako, ali iz veliku udaljenosti i malo iznad grede. Unatoč tome što nije bilo puno čistih, stopostotnih prilika, momčad iz Serie A je ta koja je bila zadovoljnija nakon prvih 45 minuta.

image
CARLOS COSTA Afp

Početkom drugog dijela nekoliko manjih prilika u prostoru Intera. Uz konstantno povlačenje i nekoliko nespretno odbijenih lopti na par koraka od gola Onane. Nerazzurri ipak uspijevaju spriječiti pogodak, dok kontrola VAR-a nije signalizirala nikakve prekršaje. Kako to inače biva u nogometu, kada ne iskoristite šanse, dođe kazna. U 51. minuti Nicolo Barella doveo je Talijane u vodstvo. Najviše je skočio na ubačaj Alessandra Bastonija i Odysseas Vlachodimos ostao je nemoćan.

Nakon toga do nove prilike čekali smo više od 20 minuta, tada Denzel Dumfries ima dvije šanse upisati se u strijelce, ali prvo mu brani vratar domaćih, a pokušaj iz odbijene lopte završava u bloku. Ipak, Joao Mario je u svome kaznenom prostoru igrao rukom i sudac Michael Oliver uz sugestiju VAR sobe pokazuje prema bijeloj točki. Siguran izvođač je Romelu Lukaku i u 82. minuti povećava vodstvo gostiju.

Marcelo Brozović odigrao je cijeli susret za Talijane, a za svoju partiju je prema sportsko-analitičkom servisu SofaScore ocijenjen s visokih 7,3. U 50. minuti radi povlačenja dresa protivnika "nagrađen" je sa žutim kartonom. Petar Musa odgledao je cijeli susret s klupe pričuve, a trener Benfice napravio je samo jednu izmjenu u cijelih 90 minuta.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Benfica je imala zicer na samom kraju za 1:2, no Onana je obranio šut Ramosa, a onda je Michael Oliver rekao da je kraj dvoboja. Inter je napravio ogroman posao u Lisabonu i stigao na korak do plasmana u polufinale. Uzvrat je u Milanu, na San Siru sljedeće srijede.

90‘ Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

87‘ Umjesto Dumfriesa u igru je ušao D‘Ambrosio.

85‘ Benfica je sada imala priliku za smanjenje zaostatka, no Grimaldo opet promašuje, a Džeko dobiva žuti karton pored terena.

82‘ GOOOOL! Romelu Lukaku rijetko griješi iz ovakvih situacija, niti sada nije imao milosti prema suparničkom vrataru. Inter ima 0:2 u Lisabonu i na korak je do polufinala Lige prvaka.

>>> POGODAK LUKAKUA POGLEDAJTE OVDJE <<<

81‘ Bit će jedanaesterac za Inter! Joao Mario je igrao rukom u kaznenom prostoru.

80‘ Situaciju sada na monitor ide provjeriti i sudac Michael Oliver. Je li bilo igranja rukom prilikom jednog ubačaja Dumfriesa?

78‘ I dalje Inter napada, sada je akcija nalikovala na onu iz koje je pao pogodak. Još jedan ubačaj na drugu stativu, sada udarac Dumfriesa ipak brani Vlachodimos. VAR sada gleda ima li potencijalnog jedanaesterca za Inter...

74‘ Evo te tranzicije Intera. Nakon kornera sve se otvorilo gostima, ali Barella ne uspjeva po drugi puta večeras zatresti domaću mrežu.

73‘ Sjajna prilika za Benficu! Opet je svemu prethodio ubačaj s desne strane, loptu je na lijevoj dočekao Grimaldo, čiji je udarac blokiran pa lopta odlazi u korner.

68‘ Benfica nema problema u dolasku do 20-25 metara od Interova gola, ali onda često domaći igrači pogriješe u dodavanjima te krene opasna tranzicija Talijana.

64‘ Mijenja i trener Benfice, umjesto Florentina ulazi David Neres.

63‘ Evo i trostruke promjene u Interu. Izlaze Džeko i Lautaro, oba napadača, a ući će Lukaku i Correa. Gosens pak mijenja Dimarca.

60‘ Pola sata je do kraja utakmice, već je krenula ofenziva Benfice u potrazi za izjednačujućim pogotkom, ali vremena je sve manje.

56‘ Kako se sada spasio Inter?! Nemoguće je što sada Benfica nije zabila, iz neposredne blizine nakon dobrog ubačaja s desne strane nitko tu loptu nije sproveo u mrežu, a bilo je i Dumfriesovog blokiranja nakon udarca Rafa Silve na crti... Tražili su domaći kazneni udarac, ali nije ga bilo.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

54‘ Je li Benfica sposobna za (brzi) odgovor? Nemaju Portugalci više što čekati, rezultat za njih nije dobar, a čeka ih i uzvrat na San Siru.

51‘ GOOOOL! Inter je poveo u Lisabonu! Barella je zabio, fantastičan je to bio ubačaj Bastonija s lijeve strane na drugu vratnicu, ništa nije mogao učiniti Vlachodimos.

>>> POGODAK BARELLE POGLEDAJTE OVDJE <<<

50‘ Žuti karton sada je zbog prekršaja na samom centru igrališta dobio hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

48‘ Opasno je počelo pred golom Intera, no, kao i u prvom dijelu u često navrata, nije bilo udarca koji bi ugrozio Onanu. Mora Benfica igrati brže, a i okomitije da bi rezultat po nju bio još pozitivniji.

46‘ Krenulo je drugo poluvrijeme u Lisabonu, nema promjena u odnosu na početne sastave.

POLUVRIJEME: Nije niti bilo sudačke nadoknade, odmah po isteku 45. minute igrači idu u svlačionice. I jedni i drugi mogu biti zadovoljni, Benfica je bila nešto konkretnija, Inter je imao svoje dobre intervale, ali mreže na Luzu i dalje miruju.

42‘ Još jedna dobra Interova akcija kojoj je nedostajao samo zadnji pas, odnosno dodir da lopta završi u mreži. Iako je Džeko, kasnije se vidjelo, bio u zaleđu, Inter je dobio korner iz kojeg je opet mirisalo na opasnost, ali nije je bilo.

39‘ Ubačaj Barelle na Džeku bio je zamalo prejak pa BiH-iskusnik nije mogao dohvatiti loptu glavom i proslijediti je prema Vlachodimosu.

image
CARLOS COSTA Afp

37‘ Imala je sada Benfica priliku iskreirati opasnost iz jednog slobodnog udarca s dobre pozicije s lijeve strane, ali ubačaj pred Interov gol nije pronašao nikoga od napadača.

29‘ Opet Interove minute koje je onom fantastičnom bombom zamalo okrunio Acerbi. Zadovoljan je Simone Inzaghi izvedbom svojih pulena.

27‘ U međuvremenu, fantastičnim pogotkom Rodrija City je poveo na Etihadu protiv Bayerna...

>>> PRIJENOS UŽIVO PRATITE OVDJE <<<

25‘ Razoran udarac izvana, s preko 30 metara uputio je Acerbi, nije to bilo daleko od vrata Vlachodimosa. Dapače, mjerilo se to u centimetrima...

image

Fredrik Aursnes (Benfica) i Denzel Dumfies (Inter)

CARLOS COSTA Afp

22‘ Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Antonio Silva zbog prekršaja, teškog starta nad Lautarom.

19‘ Novi dobar pokušaj Benfice, nakon dosta gužve u kaznenom prostoru udarac je iz voleja uputio Joao Mario, ali lopta je prozujala pored vratnice.

16‘ Velika prilika za Benficu! Ubačaj s lijeve strane ostao je u petercu, a tamo na udarac Rafa Silve sjajno reagira Onana i upisuje prvu veliku obranu.

13‘ Bilježimo i pokušaj Benfice, Florentino je oprobao svoj udarac iz dosta velike udaljenosti iskosa, niti to nije bilo precizno.

10‘ Inter se stabilizirao, ne može Benfica zaprijetiti iako ima prostora u sredini terena za dobar početak akcije.

7‘ Prva poluprilika za Inter. Barella je probao centrirati nakon jednog kornera u kazneni prostor domaćih, no nije bilo preciznosti u lopti koju je dočekao Džeko. Prethodno je probao i Brozović ubačajem, ali nije bilo nikoga na drugoj vratnici.

image
CARLOS COSTA Afp

5‘ Nema zasad opasnosti, dojam je da Benfica ima prevlast u posjedu lopte, no zasad bez konkretnih akcija prema naprijed.

2‘ Krenulo je žustro, otvoreno, čini se da nas večeras u Lisabonu čeka utakmica kakvu volimo nazvati "za gol više".

21.00 Utakmica je počela!

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj. U početnoj postavi Intera je Marcelo Brozović dok je Petar Musa na klupi kod Benfice.

Linker
13. svibanj 2024 00:58