Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
REAKCIJE IZ SVLAČIONICE

VIDEO: JUNAK CIJELE SEZONE OBJASNIO ŠTO SE DOGODILO DINAMU, A PETKOVIĆ POSLAO NAJLJEPŠU PORUKU NAVIJAČIMA 'Na Maksimiru idemo na sve ili ništa!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2019. 00:31

Modri su u petom kolu skupine C Lige prvaka izgubili od Atalante s 2:0 i time znatno kompromitirali šanse za prezimljavanje u Europi.

Dinamovci će u posljednjem kolu morati ići na pobjedu protiv engleskog prvaka i jednog od najmoćnijih sastava na svijetu Manchester Cityja, a u slučaju remija postoje određene kalkulacije koje eventualno idu u korist Bjeličinim trupama, no u svakom slučaju neće biti jednostavno.

Bruno Petković odradio je lavovski dio posla u Milanu, žestoko se borio s braničima talijanskog sastava, međutim ispostavilo se da je obrana Atalante bila nesavladiva.

"Nismo igrali dovoljno agresivno i nismo igrali kao momčad. Zasluženo su pobijedili, bili su bolji i to je to. Ne treba sad tu puno polemika, bit će dovoljno vremena za analizu. Ovo su utakmice u kojima ne bi smjelo biti individualnih pogrešaka, no greške su sastavni dio igre. Jednako kako se pogriješi u obrani, tako možemo pogriješiti i mi u napadu. Protiv Cityja nemamo što izgubiti, moramo ići na pobjedu. Igramo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu, nama igra samo pobjeda i moramo se postaviti kao da nemamo što izgubiti. Protiv njih ćemo ići na sve ili ništa", poručila je udarna špica Modrih.

Mislav Oršić bio je najbliže pogotku krajem prvog poluvremena, nakon sjajne solo-akcije pogodio je gredu...

Zašto je Atalanta u utorak navečer izgledala tako nadmoćno?

"Teško je sad raditi dublju analizu, nije ovo bio naš dan. Bili su dosta bolji od nas u gotovo svim segmentima igre. Treba im pošteno čestitati, okrenuti se Cityju i probat izvući ako se da nešti izvući u toj utakmici", rekao je Oršić, ali opet ga je dočekalo pitanje o velikoj razlici na travnjaku.

"Ne znam gdje je bila najveća razlika, teško je sad nešto reći, što smo mi mogli, što nismo, neka ostane na tome. Malo smo kasnili, oni su osvajali lopte, i to konstantno, i teško se poslije toga posložiti, trčali smo u prazno cijelo vrijemei, teško je ulovit igru u takvoj situaciji", rekao je Oršić pa najavio veliki rasplet u skupini - okršaj s Manchester Cityjem na Maksimiru 11. prosinca.

"Nadam se da će biti pun stadion, dobra amtosfra i da ćemo uspjeti ostvariti to za što se borimo cijele sezone. HVala svim navijačima, atmosfera je i večeras bila sjajna i žai mi j ešto nismo napravili više, i zbog njih".

Dinamo će posljednji susret skupine C igrati protiv Cityja na Maksimiru 11. prosinca u 19:00 sati.

Linker
17. svibanj 2024 20:42