Damir Krajac / CROPIX
SLIJEDE NOVI IZAZOVI

VIDEO: JUNAK VELIKE POBJEDE NA HITREC-KACIANU Pogledajte što nam je mladi Dinamov golman rekao nakon dramatične pobjede u Ligi prvaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2019. 20:17

Juniori zagrebačkog Dinama ostvarili su u utorak veliku pobjedu u Ligi prvaka i nakon dramatičnog susreta s moskovskim Lokomotivom izborili osminu finala tog elitnog natjecanja.

Modri su na pomoćnom stadionu 'Hitrec-Kacian' pred otprilike tisuću gledatelja slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca s ukupnih 6-5 (1-1, 1-0) izborili nastavak Lige prvaka.

Dinamo je u ovom dvoboju poveo u 13. minuti pogotkom Leona Šipuša, gosti su potom izjednačili u trećoj minuti sudačke nadoknade, a drami jedanaesteraca svi igrači Modrih bili su precizni dok je Dinko Horkaš obranio udarac Germana Osnova i tako svojoj momčadi omogućio veliko slavlje

Osim tog jedanaesterca, Horkaš se istaknuo i 71. minuti kada je obranio pokušaj Titkova.

VIDEO: TOMO NIČOTA

"Bila je to tvrda utakmica kao što smo i očekivali. Imali smo dobrog i fizički jako moćnog protivnika. Zabili smo gol i priveli to poluvrijeme kraju. Dogovorili smo se da ćemo izdržati do kraja i probati zabiti još jedan. No, nismo uspjeli i nažalost smo napravili grešku na kraju, ali dobro... to je nogomet, učimo, mladi smo i imamoo vremena. Sva sreća pa smo pobijedili na penale i sretan sam zbog onih obranjenih. Veselimo se idućem krugu", izjavio je junak utakmice Horkaš nakon završetka susreta.

Je li bilo straha da bi vas kasni primljeni pogodak mogao koštati na penalima?

"Nije jer sam obranio penal tijekom igre i znao sam da je na njima veći pritisak. Njihov trener je zamijenio golmana, mislim da uplaši naše igrače, ali oni su zabili pet od pet tako da je mogao staviti bilo koga na gol", zaključio je mladi Dinamov kapetan.

Linker
24. travanj 2024 11:26