REUTERS/Phil Noble
KAD POPUSTE SVE KOČNICE...

VIDEO: KLOPP PREPUN EMOCIJA! KRALJ SE NIJE MOGAO SUZDRŽATI: 'ONI SU JEB*** DIVOVI!' Njemački trener totalno izvan sebe: 'Ma kaznite me briga me...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2019. 02:15

U čudesnom uzvratu polufinala Lige prvaka Liverpool je nadoknadio tri gola protiv Barcelone i s nestvarnih 4:0 prošao u finale! Kloppove su trupe od prve sekunde pokazale veću želju za pobjedom i strahovitu želju za preokretom. Klopp je u vrlo nezahvalnoj situaciji - bez Salaha, Firmina i Keite - vrhunski reagirao i majstorski posložio taktiku. Pogodio je s izmjenama, a pogotovo mu se isplatilo uvođenje Wijnalduma koji je postigao dva iznimno važna zgoditka.

Soccer Football - Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona - Anfield, Liverpool, Britain - May 7, 2019  Liverpool manager Juergen Klopp gestures to Georginio Wijnaldum on the sideline  REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Ne čudi stoga Kloppova iznimno emotivna izjava nakon povijesnog preokreta:

"Sada je 22:10 h, većina djece je već u krevetu", pomalo pogubljeno počeo je Nijemac, a zatim nastavio:

"Ovi momci su je*eni divovi, ovo je naprosto nevjerojatno", poručio je trener Liverpoola ravno u kamere, a kada mu je novinar smijući se sugerirao da ga ipak gleda cijeli svijet preko malih ekrana i da bi trebao pripaziti što govori, nije se dao smesti:

"Ma kaznite me, slobodno, briga me, kaznite me! Stranac sam i nemam boljih riječi osim ovih, ovo je nevjerojatno", uporno je ponavljao tu riječ kao mantru.

"Oni su zaista divovi, ovo je nevjerojatno, što da vam kažem... Jedan James Milner plače na terenu!", time je zaključio svoje prve dojmove presretni trener.

Malo kasnije Nijemac se sabrao i ponudio širu sliku:

"Cijela je utakmica bila iznimno teška. Puno je emocija sada pomiješano. Igrali smo protiv možda i najbolje momčadi na svijetu. Bilo je nevjerojatno. To toliko znači svima nama, ovo je nešto najbolje što nogomet može ponuditi. Vjerojatno postoji puno važnijih stvari na svijetu, ali stvoriti ovakvu atmosferu i takvo zajedništvo naprosto je neprocjenjivo. Kombinacija želje i nevjerojatne volje koju su pokazali ovi momci dosad nikad nisam vidio. Moraš biti prilično samouvjeren da bi pobijedio u susretu takvog značaja. Sve to zajedno pokazuje što je sve moguće u nogometu. To je prekrasno. Zaista prekrasno. Morali smo biti disciplinirani i drski u isto vrijeme. To je bilo ključno. Barcelona je predvidljivo igrala svoju igru, no u trenucima poput ovog moraš biti nepredvidljiv.", otkrio je Klopp što je presudilo u polufinalu koje će se dugo pamtiti.

Trener Barce Ernesto Valverde bio je u potpunosti utučen:

"Stvari su se vrlo brzo počele razvijati loše po nas nakon ona dva brza pogotka. Nismo uspijevali zabiti gol, a oni su nas u potpunosti nadigrali. Ovo je užasan rezultat i za nas i za naše navijače. To je zaista, zaista nesretan poraz, ali želim istaknuti sjajnu igru Liverpoola i potpuno zasluženu pobjedu. Htjeli smo odugovlačiti s igrom i iscrpiti ih, ali četvrti gol nas je kompletno uništio. Nismo imali odgovor na to. Ne znam kako će to utjecati na mene, zasad sam tu, i kao trener moram preuzeti odgovornost. Ovo je vrlo bolno za nas, a pogotovo za naše navijače.", zaključio je Španjolac.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 07:  Ernesto Valverde, Manager of Barcelona reacts during the UEFA Champions League Semi Final second leg match between Liverpool and Barcelona at Anfield on May 07, 2019 in Liverpool, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Shaun Botterill/Getty Images

Linker
30. travanj 2024 02:24