FILIPPO MONTEFORTE Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Ludnica na Olimpicu! Bayern doživio novi težak udarac; PSG-ovo slavlje na Parku prinčeva

Tuchelovi izabranici u konačnici su poraženi s 1:0, dok je PSG predvođen Mbappeom pobijedio 2:0
Piše: Hina, Kazimir Guberina, SNObjavljeno: 14. veljača 2024. 22:55

LAZIO - BAYERN 1:0 (Immobile 69.)

LAZIO: Provedel - Marušić, Romagnoli, Gila (od 81.Patric), Hysaj (od 60. Lazzari) - Guendouzi, Cataldi, Alberto (od 81.Kamada) - Isaksen (od 74. Pedro), Anderson - Immobile (od 74. Castellanos)

BAYERN: Neuer - Mazraoui, Upamecano?, Kim, Guerreiro - Kimmich?, Goretzka (od 73. De Ligt) - Sane (od 81. Tel), Müller (od 81. Choupo-Moting), Musiala - Kane

PSG - REAL SOCIEDAD 2:0 (Mbappe 58., Barcola 70.)

PSG: Donnarumma - Hakimi, Danilo (od 72. Hernández), Marquinhos, Beraldo - Zaire-Emery, Ruiz, Vitinha - Dembele (od 83. Muani), Barcola (od 72. Asensio) - Mbappe

REAL SOCIEDAD: Remiro - Traore, Zubeldia, Le Normand? (od 78. Pacheco), Galan - Merino, Zubimendi, Mendez (od 79.Turrientes)- Kubo, Barrenetxea (od 66. Zakharyan) - Silva (od 79. Sadiq)


U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Lazio je na Olimpicu pobijedio Bayern s 1-0.

Pogodak odluke u susretu igranom na Olimpicu postigao je Ciro Immobile u 69. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Dayot Upamecano i pritom zaradio crveni karton. Uzvrat je 5. ožujka u Münchenu.

Prvu priliku su imali gosti, Harry Kane se u sedmoj minuti našao u odličnoj poziciji, ali je loše pucao iznad prečke. U 22. minuti je prvi put zaprijetio i domaćin, Luis Alberto je pucao s 25 metara, ali pored gola.

U 32. minuti udarac je okušao Leroy Sane, ali ponovo nije bilo prave opasnosti za domaća vrata. Osam minuta kasnije pucao je i Jamal Musiala, ali također neprecizno.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Na otvaranju drugog dijela Lazio je imao sjajnu priliku. Upamecano je pogriješio i izgubio loptu. Alberto je proigrao Gustava Isaksena koji je izbio sam ispred Manuela Neuera, ali je njemački vratar sjajno reagirao.

Ključni trenutak dogodio se u 67. minuti kada je Dayot Upamecano još jednom pogriješio. Ovoga puta je skrivio kazneni udaraca zaradivši pritom i crveni karton. Upamecano je oborio Isaksena i za francuskog suca Francois Letexiera nije bilo dvojbe.

Udarac s bijele točke je precizno izveo Ciro Immobile postigavši 206. gol u dresu rimskog kluba. U samoj završnici Lazio je mogao i uvjerljivije slaviti. U 89. minuti Felipe Anderson je imao odličnu priliku, no loše je reagirao. Lijepu priliku u drugoj minuti nadoknade nije iskoristio niti Pedro pa Bavarci na koncu mogu biti i sretni što napuštaju Rim samo s golom zaostatka.

Zanimljivo, Bayern je prema vratima rimskog kluba uputio 15 udaraca, ali niti jedan u okvir gola.


U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Paris Saint Germain je u Parizu svladao Real Sociedad 2:0 i stekao veliku prednost prije uzvratnog dvoboja u španjolskom San Sebastianu.

Parižani su prema očekivanju prije početka dvoboja imali status favorita, ali u statističkom pogledu nisu imali previše razloga za zadovoljstvo nakon prvog poluvremena s obzirom na to da su u prvih 45 minuta domaćini uputili tek jedan udarac u okvir vrata gostiju. No, bez obzira na spomenuti podatak, to ne znači da se u francuskoj prijestolnici odvijao dosadan i nezanimljiv dvoboj. Kylian Mbappé možda igra posljednju polusezonu u dresu francuskog prvaka, no Mbappé je očekivano i dalje najveća uzdanica sastava, koji bez obzira na silna ulaganja i dalje čeka na osvajanje Lige prvaka.

image
FRANCK FIFE Afp

Baski su u početnoj fazi dvoboja poprilično iznenadili PSG kojem je trebalo dosta vremena da nađe lijeka na vrlo dobru igru španjolskog predstavnika.

Gosti su se ove sezone nakon 10 godina vratili u najcjenjenije europsko klupsko natjecanje i nisu slavili u posljednja četiri susreta, no Real Sociedad mogao je u završnici prvog poluvremena svoju vrlo dobru igru okruniti pogotkom i u potpunosti šokirati Paris Saint Germain, ali je Merino nakon odličnog udarca s dvadesetak metara umjesto mreže pogodio gredu.

Nastavak je započeo u sličnom ozračju kao i prvo poluvrijeme, Španjolci su bez straha tražili svaku prigodu da dođu do pogotka, dok je u igri domaćina manje više sve ovisilo o inspiraciju Mbappéa, koji se i prometnuo u čovjeka odluke u 58. minuti kada je izmaknuo pažnji Kuboa i iz blizine poentirao i zakucao loptu u mrežu za prednost domaćeg sastava. Potom je francuski majstor uzdrmao gredu, a Mbappé je u samo nekoliko minuta po tko zna koji put pokazao o kakvoj se nogometnoj klasi radi. U 71. minuti Barcola je vrhunski matirao vratara Remira za povećanje prednosti PSG-a.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Gosti su u većem dijelu utakmice ostavili dobar dojam, ali im to u konačnici nije ništa značilo. Pobjednika je presudila klasa Mbappéa, dok se nerealizirana prigoda Marina pokazala kao kobna za pobjedničke ambicije Reala Sociedada.

Gotove su večerašnje utakmice Lige prvaka. Lazio je u konačnici pobjedio Bayern s 1:0, a Talijani su bili bolji upravo za taj dosuđeni jedanaesterac. Thomas Tuchel i njegova momčad i dalje su neuvjerljivi, što se ne može reći za Luisa Enriquea i njegov PSG. Odigrali su Parižani odličnu utakmicu i uvjerljivo slavili.

KRAJ UTAKMICA

? Igrat će se četiri minute nadoknade na Parku Prinčeva.

90+2. Imao je Pedro šansu za 2:0, no Neuer hvata bez previše problema.

90. ? Igrat će se još pet minuta nadoknade na Olimpicu.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

89. Prijeti i Lazio na drugoj strani, u svojoj namjeri nije uspio Felipe Anderson.

87. Još jedna prilika za PSG. Sjurio se Muani po lijevoj strani i zapucao pokraj gola.

82. Ponovno prijeti Real Sociedad, sada je pucao Zubamendi iz daljine, ponovno neprecizno.

76. Velika gužva u kaznenom prostoru Parižana, ali ipak su uspjeli domaćini izbaciti loptu.

70. ⚽ GOOOL!

PSG vodi 2:0, mladi Barcola sjajno je matirao protivničkog vratara i podebljao vodstvo.

Pogodak pogledajte OVDJE.

69. ⚽ GOOOL! Lazio ima vodstvo, Immobile zabija za 1:0!

Pogodak Immobilea, kao i prethodni prekršaj Upamecana pogledajte OVDJE.

67. ⚠ Jedanaesterac za Lazio, a ujedno i crveni karton za Upamecana! Opasna igra Francuza u kaznenom prostoru, imat će Lazio priliku za vodstvo.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

65. Ponovno Mbappe! Razigrao se sada Francuz, ovoga puta udarac je odsjeo na gredi.

62. PSG nastavlja u istom tonu. Domaćini pritišću nakon postignutog pogotka

58. ⚽ GOOOL!

Imamo prvi pogodak večeri, Mbappe zabija za 1:0. Lijepo je Francuz ispratio korner i postavio nogu na pravo mjesto.

Pogodak pogledajte OVDJE.

image
FRANCK FIFE Afp

58. Kane puca glavom nakon ubačaja, lopta ide previsoko.

53. Prijeti ponovno Real Sociedad. Sada je Kubo srušen u kaznenom prostoru Parižana, ali glavni sudac se nije oglasio.

50. Lijepa lopta Hakimija za Mbappea, ali udarac Francuza je preslab.

Krenuli su u međuvremenu i u Parizu.

image
MIGUEL MEDINA Afp

48. Kakav zicer Isaksena! Bila je to sjajna prilika za Lazio, ali Neuer je lijepo istrčao i obranio njegov pokušaj.

46. Počelo je drugo poluvrijeme na Olimpicu, igrači u Parizu se još spremaju za nastavak.

Unatoč manjku pogodaka na objema utakmicama vidjeli smo puno velikih prilika. Bayern je imao dvije izgledne situacije preko Kanea i Musiale, dok je u drugoj utakmici na samom kraju poluvremena Merino pogodio prečku. Čekamo da se kvalitetna igra u nastavku pretvori u pogotke...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. Greda Merina! Opalio je iz daljine Španjolac na samom kraju poluvremena, ali lopta od grede ide preko gola. Sreća za PSG.

Šansu pogledajte OVDJE.

40. Najbolja prilika za Bayern! Musiala je neometano pucao u šesnaestercu nakon dobre akcije, ali nije naciljao vrata, lopta je otišla malo iznad vratnice.

37. ? Žuti karton za Le Normanda nakon starta nad Dembeleom.

35. Prijeti Barcola za PSG, nije dobro zahvatio loptu nakon ubačaja.

Vratar Bayerna Manuel Neuer za sada nema puno posla.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

32. Silovit udarac Sanea nakon kombinacije iz slobodnog udarca. Ništa tu nije mogao Provedel, ali lopta ide malo pokraj gola.

29. Pokušaj Upamecana s distance odlazi visoko iznad gola.

25. Sada je Dembele imao mat situaciju. Stoje braniči Real Sociedada dosta visoko, uspio je Francuz pobjeći i zapucati, ali pogodio je vanjski dio mreže.

22. Gađa Luiz Alberto s distance, lopta odlazi iznad glave Neuera.

18. Nastavlja se pristisak Real Sociedada. Sada je Kubo bio opasan na desnoj strani, pucao je pored gola.

image
MIGUEL MEDINA Afp

16. Prilika za Real Sociedad. Sjajna je lopta poslana na lijevu stranu, uslijedio je ubačaj u sredinu, ali očistili su igrači PSG-a... Na kraju je označeno zaleđe.

10. Prijeti sada Bayern preko Musiale, pokušao je veznjak po lijevoj strani, bio je to više udarac nego ubačaj, ali lopta je blokirana.

6. Sjajna prilika za Mbappea! Istrčao je Francuz u kontru, imao puno otvorenog prostora, no udarac je obranio Remiro.

Priliku pogledajte OVDJE.

image
FRANCK FIFE Afp

5. Srušen je Isaksen tridesetak metara od gola Bayerna. Pokušali su domaćini kombinacijom, kasnije došli i do udarca, no lopta je završila u bloku.

1. Prvi pokušaj Real Sociedada. Tukao je opasno Silva, ali pokraj vrata Donnarumme.

1. Počele su utakmice na Olimpicu i Parku Prinčeva.

20.55 Ostalo je još pet minuta do početka večerašnjeg programa Lige prvaka. Evo na koji se sastav odlučio trener Luis Enrique.

20.30 Još jednom možete pogledati sastav Bayerna. Tražit će Thomas Tuchel i njegova momčad iskupljenje u ovoj utakmici za prvenstveni 0:3 poraz od Bayer Leverkusena koji se dogodio preko vikenda.

Linker
04. svibanj 2024 03:18