Matthias Hangst/Getty Images / Bongarts/Getty Images
FINALE PRIJE FINALA

VIDEO: MAĐARSKI SUDAC SA SVOJIM POMOĆNICIMA UKRAO ŠOU U MADRIDU Evo kako je izgledao okršaj dvojice velikana prošle sezone na Benrabeu

Piše: Marino PleićObjavljeno: 25. travanj 2018. 19:34

Real Madrid i Bayern Munchen prošle su se godine susreli u četvrtfinalu Lige prvaka, a njihovi dvoboji obilovali su sjajnim potezima, ali i kontroverznim situacijama i sudačkim odlukama.

Prvi dvoboj odigran je u Njemačkoj, a Bavarci su furiozno krenuli u utakmicu i poveli u 25. minuti golom Vidala nakon kornera koji je izveo Thiago Alcantara. Krajem poluvremena Nijemci su mogli i udvostručiti prednost iz spornog penala - Ribery je uputio udarac s ruba kaznenog prostora, a lopta je pogodila Carvajala u predjelu između ramena i ruke.

Sumnjiva situacija, ali sudac Nicola Rizzoli mogao je ‘odahnuti’ jer je Vidal puknuo nebu pod oblake. Početkom drugog dijela odmah je izjednačio Ronaldo, najavivši dominaciju Kraljevskog kluba do kraja utakmice. Posao im je olakšao i Javi Martinez koji je u 61. minuti zaradio drugi žuti karton, dok je u 77. minuti ponovno zabio Ronaldo i osigurao miran uzvrat svojoj momčadi.

Ipak, Bayern je šest dana kasnije imao drugačije planove. Real je nizao prilike pred vratima Neuera, ali Bavarci su poveli. U 52. minuti Casemiro ruši Robbena za najstrožu kaznu, a siguran realizator je Lewandowski. Ronaldo je ponovno zabio 20 minuta kasnije, ali autogolom Ramosa Bayern je izjednačio rezultat iz prve utakmice.

Ipak, show je ‘ukrao’ mađarski sudac Viktor Kassai sa svojim pomoćnicima. Prvo je neopravdano dodijelio u 84. minuti drugi žuti karton Vidalu, a potom je pomoćni sudac u 105. minuti propustio signalizirati Ronaldovo zaleđe pri postizanju pogotka. Madriđani su do kraja utakmice pospremili još dvije lopte iza Neura preko Ronalda i Asensia, zabivši posljednji čavao u lijes njemačkom prvaku. M. Pleić

Linker
01. svibanj 2024 20:32