PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
BIJES U KLUBU

VIDEO: Madrid se žali Uefi zbog skandala u Ligi prvaka. Pogledajte odluku koja je usmjerila utakmicu

Lille je uzeo sva tri boda s Wande Metropolitane, ali dojma smo - uz sudački poguranac
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2024. 15:46

Možete se složiti, a i ne morate, da je VAR poboljšao, unaprijedio nogometnu igru. Od uvođenja video-tehnologije svjedočili smo brojnim pogrešnim sudačkim odlukama koje su upravo zahvaljujući istoj promijenjene u ispravne. Ali bilo je i suprotnih situacija, kada čovjek ne može vjerovati da ono što vidi čitav svijet, nekolicina sudaca - ne vidi. Primjerice, ruku Marca Cucurelle na Euru...

Kako god, sinoć se u Ligi prvaka dogodila situacija koju možemo svrstati u istu kategoriju, "vjerovali ili ne".

Atletico Madrid produbio je krizu u Europi, sva tri boda s Wande Metropolitano odnio je francuski Lille. Gostujuća pobjeda 3:1, na prvu zvuči sasvim legitimno. Osim ako ne znamo za super-bizarnu situaciju u 71. minuti.

Lille je imao slobodnjak na nekih 30 metara s lijeve strane, Zhegrova je ubacio u šesnaesterac, netko od braniča Atletica izbio je loptu glavom visoko u zrak i ona je ponovno pala u gužvu, gdje se "neprirodno" odbila te je Talijan Guida pokazao na jedanaesterac.

Situaciju pogledajte od 4:40:

Već nakon prve snimke bilo je jasno kako rukom uopće nije igrao Koke, već jedan od igrača Lillea, pa je bilo logično za očekivati da će VAR upozoriti glavnog suca na isto kako bi mogao promijeniti prvotnu odluku. Ali od toga... ništa! Guida je ustrajao u svojoj odluci i dodijelio Francuzima jedanaesterac, kojeg je David pretvorio u zgoditak i preokret 2:1. U 89. je isti igrač još jednom zabio i postavio konačnih 3:1.

image
OSCAR DEL POZO Afp

Reakcije igrača Atletica nakon susreta dovoljno govore...

- Ne znam što je sudac vidio i zbog čega je svirao penal. Nikome nije jasno, ali ono nije bio penal - kazao je kapetan Jan Oblak.

image
OSCAR DEL POZO Afp

- Kažu da je bila ruka, iako se na snimci jasno vidi da se nije ništa dogodilo - nadovezao se Julian Alvarez.

Trener Diego Simeone začudo je reagirao čak možemo reći i hladno, s obzirom na situaciju.

- Nije bio penal. Tko je pogledao snimku, vidjet će sudačku grešku. Mislili su da je to Koke igrao rukom i to moramo prihvatiti, jer su ovakve stvari dio igre.

Ipak, Atletico se kao klub s njim očito ne slaže. Madriđani su uložili prigovor Uefi zbog krive sudačke pogreške koja je usmjerila rezultat i utjecala na krajnji ishod susreta.

Linker
24. listopad 2024 18:27