JOSE JORDAN Afp
POBJEDA BAYERNA

Video: Man. United teško do slavlja! Pogledajte nevjerojatan gaf koji je Ronaldo pretvorio u pogodak

Bayern je slavio u Kijevu golovima Lewandowskog i Comana, poraz je ublažio džoker s klupe
Piše: Hina/SNObjavljeno: 23. studeni 2021. 20:54

VILLARREAL - MAN. UTD. 0:2 (C. Ronaldo 78', Sancho 90')

VILLARREAL (4-4-2): Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupiñán (od 79. Raba) - Trigueros (od 73. Alberto Moreno), Capoue, Parejo, Moi Gomez (od 85. Dia) - Pino (od 73. Chukwueze), Danjuma

MANCHESTER UNITED (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Alex Telles - McTominay, Fred - Sancho (od 90.+3. Juan Mata), Van de Beek (od 66. Bruno Fernandes), Martial (od 66. Rashford) - Ronaldo (od 90.+1. Matić)


DYNAMO K. - BAYERN 1:2 (Garmash 70' / Lewandowski 14', Coman 42')

DYNAMO KIJEV (4-2-3-1): Bushchan - Kedziora (od 76. Karavajev), Zabarnji, Syrota, Mikolenko - Sidorčuk, Šaparenko - Tsigankov, Bujalski, De Pena (od 46. Garmash) - Škurin (od 46. Vitinho)

BAYERN (4-2-3-1): Neuer - Pavard, Nianzou (od 85. Tillman), Hernandez (od 46. Sarr), Davies - Goretzka, Tolisso - Sane (od 88. Richards), Müller, Coman (od 67. Roca) - Lewandowski


U prvoj utakmici bez dosadašnjeg trenera Olea Gunnara Solskjaera, Manchester United je pobijedio u gostima Villarreal 2-0 i time osigurao osminu finala Lige prvaka.

Vrlo oprezno su cijelu utakmicu 5. kola skupine F odigrali Villarreal i Manchester United, s posebnim naglaskom na goste koji su počeli igrati tek u posljednjih dvadesetak minuta. No, i to je bilo dovoljno da klub iz Manchestera osigura prolaz u osminu finala.

image
JOSE JORDAN Afp

Naime, Villarreal više ne može prestići United do kraja natjecanja ove skupine. Ima tri boda manje, ali i slabiji međusobni omjer budući da je Manchester Utd. dobio obje utakmice (2-1 na Old Traffordu).

POGODAK CRISTIANA RONALDA POGLEDAJTE OVDJE.

Nakon što je Villarreal dominirao i sramežljivo prijetio više od sat vremena (uz nekoliko solidnih prilika), gosti su poveli u 78. minuti kada je Cristiano Ronaldo iskoristio grešku suparnika i postigao gol za 1-0, dok je potvrda pobjede uslijedila u 90. kada je za 2-0 zabio Sancho.

image
JOSE JORDAN Afp

Bila je ovo prva utakmica Manchester Uniteda nakon što se tijekom vikenda razišao s dosadašnjim trenerom Solskjaerom, a privremeni trener Michael Carrick ostvario je ono po što je klub došao u Španjolsku, prolaz u osminu finala.

DEBITANTSKI POGODAK JADONA SANCHA POGLEDAJTE OVDJE.

U zadnjem kolu Manchester United igra na Old Traffordu protiv Young Boysa, dok će u Bergamu igrati Atalanta i Villarreal te u izravnom dvoboju odlučiti o drugom putniku u osminu finala iz ove skupine. Atalanta ima dva boda manje od Villarreala, ali i tijekom večeri mora odraditi gostovanje u Bernu kod Young Boysa.

Više o susretu kijevskog Dynama i minhenskog Bayerna pročitajte OVDJE.


KRAJ UTAKMICE!

90' - GOOOL! Kakva promjena u igri čim je ušao Bruno Fernandes... griješi obrana Villarreala, koriste to igrači Uniteda i na kraju izvrsne akcije poentirao je Jadon Sancho! Prvijenac je to 21-godišnjeg napadača u dresu Crvenih vragova!

DEBITANTSKI POGODAK JADONA SANCHA POGLEDAJTE OVDJE.

85' - Dvije vezane šanse Uniteda! Prvo je Cristiano opet pobjegao obrani Villarreala i gađao pored gola, a nakon toga je Rashford lukavo pokušao iskosa, no brani to Rulli.

78' - GOOOL! Kakva neopreznost vratara Rullija! Mlako je pokušao dodati Capoueu, pomno je to pratio Fred i presjekao dodavanje, da bi se Cristiano Ronaldo dočepao te lopte i hladnokrvno prebacio Rullija za 1:0 Uniteda!

POGODAK CRISTIANA RONALDA POGLEDAJTE OVDJE.

73' - Promjene kod Villarreala. Ulaze Alberto Moreno i Samu Chukwueze, na klupu će Manu Trigueros i Yeremi Pino.

71' - Kakva šansa za United! B. Fernandes je majstorski gurnuo Sancha u šansu koji se dobro snalazi u teškoj situaciji, ali Rulli dobro zatvara taj kut. Ništa još od Sanchova prvijenca u dresu Crvenih vragova...

70' - GOOOL! Vraća se Dynamo Kijev. Zaspala je obrana Bayerna i kaznio je to džoker s klupe Denys Garmash!

POGODAK DENYSA GARMASHA POGLEDAJTE OVDJE.

66' - Evo i prvih promjena. Izlaze Van de Beek i Martial, zamijenit će ih Bruno Fernandes i Marcus Rashford.

63' - Nova šansa za Villarreal! Danjumin projektil s desetak metara iskosa prohujao je visoko iznad grede...

59' - Nova strašna De Geina obrana! Pokušaj Moija Gomeza završava u bloku, ali odbijanac pokušava volejom finiširati Trigueros i čudesni De Gea još jednom izlazi kao pobjednik!

SJAJNU DE GEINU OBRANU POGLEDAJTE OVDJE.

54' - Sancho je lijepo izvozao suparničku obranu i povratnom loptom uposlio Freda koji s 25 metara ipak ne uspijeva ozbiljnije ugroziti Rullija.

46' - Vraćamo se u Kijev i Villarreal. Mircea Lucescu je napravio dvije izmjene, Nagelsmann jednu. Ilja Škurin i Carlos de Pena ostali su u svlačionici, zamijenit će ih Vitinho i Denys Garmash. Kod Bayerna je ušao Bouna Sarr umjesto Lucasa Hernandeza. Unai Emery i Michael Carrick izveli su iste postave kao i u prvome dijelu.

image
JOSE JORDAN Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Muče se igrači Man. Uniteda protiv Žute podmornice. Očigledan je nedostatak taktičkih zamisli Solskjaerova privremenog nasljednika Michaela Carricka. Cristiano Ronaldo nekoliko se puta vraćao po loptu i nastojao animirati suigrače. Zasad Villarreal izgleda jako dobro i kontrolira stanje na terenu.

U Kijevu se na odmor otišlo s prednošću Bavaraca od 2:0. Lewandowski je atraktivnim škaricama doveo Bayern u vodstvo, da bi prednost povisio Kingsley Coman nakon još jedne izvrsne akcije Nagelsmannove momčadi.

45' - Igrat će se samo jedna minuta nadoknade u Villarrealu.

42' - GOOOL! Fantastičnu akciju Bayerna okrunio je Kingsley Coman i zabio za 2:0 u Kijevu!

POGODAK KINGSLEYJA COMANA POGLEDAJTE OVDJE.

37' - Nevolje za Carricka! Čini se da se ozlijedio Fred i da neće moći nastaviti, već se zagrijava Nemanja Matić. Nije bilo kontakta, samo se primio za nogu Brazilac. Ipak, vraća se Fred u igru, stisnut će zube i nastaviti.

30' - Šansa Uniteda! Alex Telles novim centaršutom gađa Ronalda 'u trepavicu' koji visoko skače, ali Rulli bez većih poteškoća uspijeva neutralizirati njegov pokušaj glavom.

27' - Strašna De Geina obrana! Trigueros je pobjegao obrani Crvenih vragova i opalio iskosa, a španjolski vratar na golu Uniteda još jednom pokazuje fantastične reflekse!

20' - Trio Estupiñán-Moi Gómez-Danjuma na lijevoj strani Villarreala djeluje kao najveća prijetnja Unitedu u ovim trenucima. Cristiano Ronaldo je najraspoloženiji igrač gostiju, više se puta vratio u obranu, što dovoljno govori o nemoći Carrickovih trupa da proslijede loptu do Portugalca.

14' - GOOOL! Spektakularan pogodak Roberta Lewandowskog! Pavard šutira iz daljine, Zabarnji kratko odbija, a spreman je poljski napadač koji akrobatskim škaricama pogađa mrežu za 1:0 Bayerna!

ŠKARICE ROBERTA LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

10' - Uzvraća Žuta podmornica! Pino je sjajno šutirao, ali i njegov udarac završava u vanjskoj mreži!

3' - Prvi prijete Crveni vragovi! Alex Telles iz slobodnjaka traži nekoga u petercu, Albiol nehotice prebacuje na drugu vratnicu i gura McTominaya u šansu koji pogađa mrežu, ali samo njen vanjski dio...

18.53: Evo napokon i Felixa Brycha koji se vratio iz svlačionice. Igrači su se nastavili zagrijavati dok je Nijemac otklonio tehničke poteškoće. Navijači su ipak imali razumijevanja i 'nagradili' Brycha pri ponovnom izlasku iz tunela. Sve je spremno, susret u Villarrealu može započeti!

image

Felix Brych

KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kieran Mcmanus/Shutterstock Editorial/Profimedia

18.45: Počela je utakmica u Kijevu! Susret u Villarrealu nije počeo na vrijeme jer je sudac Felix Brych ustanovio poteškoće s komunikacijom između njega i VAR sobe. Poteškoće su isključivo tehničke prirode, neuobičajene za Ligu prvaka, no ne bi trebale značajnije utjecati na događaje na terenu.


17.45: Uvjeti u Kijevu trenutno su na rubu regularnosti i radnici daju sve od sebe kako bi osposobili travnjak za igru. Nadaju se u Dynamu da bi Bavarci, pokošeni koronom i nenaviknuti na ovakvu hladnoću, mogli prosuti bodove te bi Ukrajinci eventualnom pobjedom ostali u igri za treće mjesto.

Bayernu, naime, u momčadi nedostaju Choupo-Moting, Cuisance, Gnabry, Kimmich, Musiala (svi u karanteni), Stanišić i Sule (bolesni) te Upamecano (žuti kartoni).

Ovako izgleda travnjak uoči susreta:

image
GENYA SAVILOV Afp

image
GENYA SAVILOV Afp

image
GENYA SAVILOV Afp

image
GENYA SAVILOV Afp


Linker
13. travanj 2024 01:10