Luka Modrić i Mario Pašalić
 PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/PROFIMEDIA
REAL U ČETVRTFINALU LP

VIDEO: Modrić sjajno asistirao u madridskoj golijadi! Atalanta kratko vratila nadu, džoker sve odlučio

Madridski i mančesterski klub potvrdili su svoje prednosti iz prvih utakmica i prošli dalje.
Piše: Goran Čičin - Mašansker/Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2021. 19:55

REAL MADRID - ATALANTA 3:1 (Benzema 34', Ramos 60', Asensio 86' / Muriel 83')

MADRID Stadion Alfredo di Stefano. Bez gledatelja. Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska).

REAL MADRID: Courtois - Nacho, Varane, Sergio Ramos (od 64. Militao), Mendy - Valverde (od 82. Asensio), Modrić, Kroos - Vasquez, Benzema, Vinicius Junior (od 69. Rodrygo). TRENER: Zinedine Zidane.

ATALANTA (3-4-2-1): Sportiello - Toloi (od 61. Palomino), Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Pessina (od 84. Caldara), Gosens (od 57. Iličić) - Malinovskij, Pašalić (od 46. Zapata) - Muriel (od 84. Mirančuk). TRENER: Gian Piero Gasperini

Prva utakmica: Atalanta - Real 0:1

Real Madrid je s ukupnih 4:1 prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Lijepa Atalantina europska priča završila je na neprelaznoj prepreci na Alfredu di Stefanu, Realovom privremenom domu. Gasperinijevi igrači svojim su pogreškama usmjerili rezultat u korist domaćina i povratka nakon toga više nije bilo, pogotovo ne nakon 0:1 u prvom ogledu.

Značajnu je ulogu u igri i zasluženoj pobjedi Reala imao Luka Modrić, asistent kod vodećeg pogotka, dok je Mario Pašalić odigrao prvih 45 minuta za goste iz Bergama. Ozlijeđeni Boško Šutalo nije konkurirao za sastav talijanske momčadi.

image
Luka Modrić protiv Atalante
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Atalanta je stvorila prvu priliku, odmah u uvodu Gosens je tukao iz dobre pozicije, ali bila je to preslaba prijetnja za Courtoisa. Pašalić je zaigrao na poziciji lijeve polušpice te je u početnim minutama imao nekoliko zapaženih poteza, poput uspješnog driblanja Varanea. U 13. minuti krenuo je prema vratima s loptom u nogama, no ispriječio se Ramos. Još jedan pokušaj gostiju tri minute kasnije, Djimsiti je tukao iznad grede.

Real nije pokazivao previše napadačkih aspiracija, bio je zadovoljan kontrolom igre i rezultata. Nakon pola sata Madriđani su imali 58 % posjeda, a ubrzo su stigli i do prednosti. Vodećem pogotku prethodila je dobra kombinacija Benzeme i Viniciusa, čiji je pokušaj zaustavio Atalantin blok.

Luka Modrić i u ovoj je utakmici pokazivao svoju klasu i vrijednost koju ima za kraljevski klub i u poznim nogometnim godinama. Precizno je razigravao suigrače, a upisao je i asistenciju koja je njegovoj momčadi otvorila put prema četvrtfinalu.

image
Luka Modrić i Mario Pašalić u duelu na madridskom uzvratu
INDIRA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Atalantin vratar Sportiello početnički je pogriješio, darivao je suparniku poklon-bon kakav se jednostavno ne odbija. Pogriješio je pri ispucavanju i poslao loptu do Modrića koji ju je sjajno smirio i krenuo prema kaznenom prostoru da bi bez gledanja pronašao usamljenog Karima Benzemu, a francuski napadač imao je lagan zadatak. Bio mu je to 70. gol u Ligi prvaka, osmi u posljednjih sedam domaćih utakmica tog natjecanja.

Gasperini je tražio golove te je u nastavak krenuo sa Zapatom umjesto Pašalića, ali zabili su domaći i riješili sve dvojbe. Prvo je Vinicius nakon odličnog solo-prodora promašio gol s pet metara, a potom ga je Toloi spotaknuo u kaznenom prostoru i kapetan Sergio Ramos u 59. minuti pogađa s bijele točke za 2:0.

U završnici još uzbuđenja, uz opasnije situacije pred domaćim vratima. Muriel je u 83. minuti odlično gađao iz slobodnog udarca, poslao je loptu pod gredu i smanjio zaostatak, ali samo dvije minute kasnije Real se vratio na dva razlike. Lucas je napravio većinu posla i servirao loptu Asensiju koji je pogodio bliži kut nakon samo tri minute provedene na terenu za konačnih 4:1.


PRIJENOS UŽIVO

KRAJ: Završeni su večerašnji dvoboji. Prolaznici dalje? Manchester City bez problema i madridski Real, s tek jednom mrljom.

90' Čekaju nas još tri minute sudačke nadoknade u Madridu.

88' Razmjena paljbe u Madridu! Prvo, pogodak Muriela pogledajte OVDJE, a zatim gol Asensia OVDJE.

86' GOOOOOL! Čim je ušao u igru zabio je Marco Asensio! Ovo je točka na i, 3:1 je u Madridu.

83' GOOOOL! Evo Atalante. Pogodak Luisa Muriela iz slobodnog udarca za 2:1. Sjajno...

82' Budimpešta? Uh, dobra sad prilika za Gladbach, Wolf je promašio...

80' Ne bi sada bilo nezasluženo da i Atalanta zabije u Madridu. Već su neko vrijeme sve bliskiji s loptom, Zapata je imao veliku priliku, a Real se povukao...

76' Velika prilika za Atalantu! Duvan Zapata istrčao je jedan na jedan na Courtoisa koji mu je obranio udarac. Sačuvao je Real praznu mrežu, barem zasad.

74' Ulazimo polako u završnice večerašnjih utakmica. Evo još malo statističkih poslastica.

71' Jednim okom smo i dalje na dvoboju Cityja i Gladbacha, Mahrez je još jednom testirao vratara Sommera maločas.

68' Vratnica Reala! Benzema je glavom pogodio Sportiella, drugi pokušaj odsjeo je na stativi. Krasan ubačaj s desne strane Valverdea, Benzema nije uspio zabiti.

65' Sada i Real i City imaju uvjerljive prednosti. Građani vode s ukupnih 4:0, a Kraljevi s 3:0 protiv Atalante. Dojam je da je City u Budimpešti malo spustio nogu s gasa.

62' Mišljenja smo da je prekršaj ipak bio izvan kaznenog prostora, vući će se svakako kontroverze oko ovog poteza suca Makkeliea.

Pogledajte situaciju OVDJE.

60' GOOOOL! Bilo je unutra, VAR to nije vidio vani, siguran izvođač je Sergio Ramos za 2:0.

58' Jedanaesterac za Real! Toloi ruši Viniciusa koji je bio u novom prodoru.... No, VAR će to gledati, čini se da je bilo izvan kaznenog prostora.

57' Da ne bi zaboravili... I mi na ovo, kao i navijači Reala na to koga već dugo, dugo imaju u svojim redovima.

56' Sprema trener Atalante za ulazak Josipa Iličića. Da vidimo slovenskog ofanzivca uoči skorog dvoboja s Vatrenima...

U Budimpešti City i dalje napada, bilježimo jedan solidan pokušaj Mahreza.

54' Odmah je reagirao poznati španjolski novinar...

52' Kakav promašaj Viniciusa! Sve je sam napravio s lijeve strane prošavši poput metka, imao gol na pladnju, imao Sportiella već savladanog, ali potpuno se obrukao promašajem. Osamdeset metara pretrčao je, a onda mu je pobjegla lopta s noge, malo u stranu.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

49' Počelo je dosta rezervirano na obje utakmice, nema zasad prilika, ali ni nešto pretjerano ofanzivnog nogometa. Dojam je da će Real i City znalački kontrolirati ove rezultate koje imaju.

46' Počinju druga poluvremena. Mario Pašalić ostao je u svlačionici, Duvan Zapata je ušao umjesto njega.

POLUVRIJEME: Nije bilo sudačke nadoknade u Madridu, ide se na odmor s minimalnim, ali vrlo važnim vodstvom domaćih. Vodi i City protiv Borussije, i to s 2:0.

42' Uf, sada dobra, prava šansa za Embola iz Monchengladbacha, ali promašio je švicarski internacionalac okvir gola. Definitivno najbolja prilika za Nijemce do sada. Jedna od rijetkih općenito.

39' Žuti karton za Valverdea, a u međuvremenu, dok smo se divili pogotku Reala, De Bruyne je za City opasno probao iz slobodnjaka, što mu je Sommer krajnjim naporima obranio.

36' Pogodak Benzeme i sjajnu asistenciju Modrića pogledajte OVDJE.

Naravno, Benzema zaslužuje i čestitke za veliki jubilej...

34' GOOOOOOL! Luka Modrić je asistirao, a Karim Benzema zabio! Krasno, fantastična, brzo izvedena akcija Reala za vodstvo protiv Atalante. Modrić je presjekao ispucavanje Sportiella, vidi Benzemu koji je nepogrešiv.

33' Evo konačno i jedne prilike za Borussiju večeras. Uspio se Thuram izboriti za udarac, no nije većih problema sa zaustavljanjem te lopte imao dosad nezaposleni Ederson.

32' Dok Real podiže ritam u Madridu, mi ćemo opet odati priznanje sjajnom Gundoganu..

30' Nova dobra kombinacija Cityja! Opet je Mahrez slao jednu sjajnu loptu na Gundogana, no Sommer je izašao s gola i presjekao to. Možemo reći da i treći pogodak Građana visi u zraku.

28' Dobra prilika za Real. Benzema nije, ali Vinicius je pucao, no ne iz prve već nakon ekstra-dodira. Stigao se Djimsiti baciti i blokirati dobar pokušaj domaćih.

27' A što radi ovaj čovjek... Ma, stroj!

24' Golovi dakle, zasad samo u Budimpešti. City igra sjajno, Gladbach je previše pasivan. Ali, s obzirom na recentnu formu bundesligaša, ne čudi ovakav rezultat, a golova bi u njihovoj mreži moglo biti još.

image
PETER KOHALMI Afp

21' U kakvoj formi igra Ilkay Gundogan ove sezone. Zaista je nevjerojatan. Njegov novi pogodak pogledajte OVDJE.

19' GOOOOOL! Ilkay Gundogan za 2:0 Cityja! Posao je obavljen. Foden je obavio pola posla, dodao do Gundogana koji nije imao previše problema s realizacijom.

18' Gledamo relativno nezanimljiv dvoboj u Madridu. Počelo je OK, mirisalo na pravu malu poslasticu u nastajanju, a onda se razvodnilo.

15' Bio je to stoti pogodak Manchester Cityja u svim natjecanjima ove sezone! Pogledajte ga OVDJE.

13' GOOOOL! Poveo je City u Budimpešti, strijelac je Kevin De Bruyne! Kakav krasan pogodak s nekih dvadesetak metara na asistenciju Mahreza, od grede je ušlo!

12' Fina lopta Muriela na našeg Pašalića, zagradio se Ramos i spriječio opasnost pred golom Reala.

10' Još jednu, ovoga puta nešto manje izraženu priliku imao je Foden koji je danas živa napast za obranu Gladbacha.

7' Velika prilika za City! Nije pogodio Phil Foden. Sjajan centaršut Cancela je primio i pucao odmjereno, no obranio je to Sommer i odbio u korner.

6' Atalanta se u svakom slučaju ne brani, već ide po vodeći pogodak od samog starta dvoboja s Realom. Zinedine Zidane ionako muku muči s ozljedama svojih važnih vedeta (Hazard, Casemiro, Carvajal...).

4' U Budimpešti za City - Foden lijevo, Mahrez desno, a lažnu devetku igra Bernardo Silva.

3' Kakva prilika za Atalantu. Ubacivanje s lijeve strane, no Murielov ubačaj nije stigao do Malinovskog, već je Courtois to obranio nakon što je Gosens pokušao iz dosta teške pozicije.

2' City je do ove utakmice 610 minuta bez primljenog pogotka u Ligi prvaka. Sjajan je to niz kojeg će Guardiolina momčad svakako pokušati danas još povećati.

21.00 Utakmice su započele. Pratimo Real i Atalantu pomno, no jednim okom smo i na Puskas Areni.

20.40 Možda već večeras?

20.35 Na Puskas Areni večeras se igra već treća nokaut-utakmica Lige prvaka ove sezone.

20.25 Krenimo s daškom statistike koji se navijačima njemačkog predstavnika baš i neće svidjeti.

20.20 Da upotpunimo poker sastava za večeras, evo i Borussije.

20.15 Evo i početne jedanaestorke Pepa Guardiole. City ima prednost od 2:0 iz prve utakmice.

20.10 U početnih 11 Atalante je Mario Pašalić pa ćemo danas u trening-kampu Reala imati i hrvatski dvoboj.

20.00 Evo sastava madridskog Reala koji ima prednost od 1:0 iz prvog dvoboja.

19.50 Poznati su sastavi za obje večerašnje utakmice u Ligi prvaka. U Madridu će od prve minute zaigrati i Luka Modrić za Real i Mario Pašalić za Atalantu.

Linker
23. travanj 2024 07:45