Slavlje Napolija

 DANIEL ROLAND Afp
ZNAČAJNA PREDNOST

VIDEO: Napoli melje sve redom, pao je i prvak Europske Lige, Vatreni odigrao cijeli susret na ‘novoj‘ poziciji

Eurosport je Jakićev nastup ocijenio solidnim, a Hrvat je imao težak zadatak čuvanja Victora Osimhena
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 21. veljača 2023. 23:06

Eintracht Frankfurt – Napoli 0:2 (0:1 – Osimhen (40‘), 0:2 – DI Lorenzo (65‘)

FRANKFURT. Deutsche Bank Park. Gledatelja: 51.500. Sudac: Artur Soares Dias (Portugal)

EINTRACHT (3-4-3): Trapp - Tuta, Jakić, Ndicka - Buta (od 69. Knauff), Kamada, Sow, Max (od 90+2. Lenz) - Lindström (od 69. Borre), Muani, Götze (od 81. Alidou). TRENER: Oliver Glasner.

NAPOLI (4-3-3): Meret - Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera - Anguissa (od 80. Ndombele), Lobotka, Zielinski - Lozano (od 80. Elmas), Osimhen (od 84. Simeone), Kvaratškelia (od 84. Politano).

TRENER: Luciano Spalletti.

CRVENI KARTON: Randal Kolo Muani – preoštar start (56.)



Napoli je nastavio niz od šest pobjeda u svim natjecanjima tako što je usred Frankfurta s 2:0 trijumfirao protiv prošlogodišnjeg osvajača Europske lige, Eintrachta u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Naš Kristijan Jakić u ovom je susretu na poziciji braniča odigrao svih 90 minuta. Njemački Eurosport njegov je nastup ocijenio solidnim, a Hrvat je imao težak zadatak čuvanja Victora Osimhena, trenutno vodećeg strijelca talijanske Serie A u kojoj je do sada zabio 18 pogodaka. Milosti nije imao ni u ovom susretu...

Eintracht Frankfurt bio je opasniji protivnik na otvaranju susreta. Prvi su put testirali obranu Napolija već u 2. minuti kad se Lindstrom probio s desne strane i dodao do Kamade koji puca s ruba šesnaesterca, ali je njegov udarac blokiran. Međutim, nije to bio kraj, lopta dolazi do Kolo Muanija, koji sa svega pet metara udaljen od gola iz kosa puca pored stative. Nedugo nakon toga, Kolo Muani pada nakon duela s Kimom u kaznenom prostoru i traži penal, ali portugalski sudac samo je odmahnuo rukom.

Nakon blistavog starta, munjevita kontra Napolija zamalo je kaznila domaćina. Lozano je povukao loptu naprijed i dodao za Osimhena koji gađa, ali hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić izlazi u pravovremeni blok. Nalet Napolija označio je ono što tek slijedi u nastavku. Lozano je u 36. minuti pogodio stativu, na odbijenu loptu stiže Osimhen kojega ruši Buta i sudac pokazuje na najstrožu kaznu. Kratko je trajala VAR provjera, a onda je Kvaratškelia postavio loptu na 11. metara. Gruzijac je u odličnoj formi, u talijanskom prvenstvu postigao je 10 pogodaka i devet asistencija u 19 susreta.

POGODAK OSIMHENA POGLEDAJTE OVDJE

Međutim, Trappa nije uspio savladati. Skočio je poput mačke njemački vratar i obranio njegov pokušaj koji je išao tik uz lijevu vratnicu. Samo četiri minute kasnije, ostao je nemoćan. Ponovno je neuhvatljiv bio raspoloženi Meksikanac Lozano na desnom krilu, poslao je loptu u peterac, a sve je pratio Osimhen koji je pospremio loptu u praznu mrežu za 1:0. Posjetitelji su nakon nastavka mislili da je netko pustio reprizu pogotka.

Odmah u idućem napadu igrači Eintrachta izgubili su loptu, ponovno je Lozano s desne strane ubacio loptu do Osimhena, no napadač je ovoga puta bio u nedozvoljenoj poziciji.

Noćna mora za navijače domaće momčadi dosegli su novi vrhunac u 58. minuti. Kolo Muani lovio je jednu izgubljenu loptu u blizini Napolijeva šesnaesterca, a u tom je pokušaju nagazio Anguissu. Za to je ‘‘nagrađen‘‘ crvenim kartonom i Eintracht je morao nastaviti ovaj triler s igračem manjem.

DRUGI GOL NAPOLIJA POGLEDAJTE OVDJE

Naplata je ubrzo stigla. Sat je pokazivao na 65. minutu kad je Kvaratškelia efektno petom ostavio loptu za kapetana Napolitanaca Di Lorenza koji je neobranjivo povisio vodstvo na 2:0. U nastavku susreta Frankfurt je imao dva zadataka, sačuvati živu glavu, a opet pokušati nekako ugroziti gol talijanske momčadi.

Jedinu su ozbiljniju priliku imali u 82. minuti. Knauff je ušao u drugom poluvremenu kako bi uveo živosti, a to je i napravio prodorom koji je urodio plodom.

Dodao je za Kamadu koji iz dobre pozicije puca ravno u golmana. Bio je to ujedno i posljednji pokušaj na susretu. Eintracht čeka teško gostovanje u užarenoj atmosferi na jugu Italije.

Linker
10. svibanj 2024 18:31