ALBERTO PIZZOLI Afp
KIŠA GOLOVA

VIDEO: Napoli pregazio Liverpool, Lewandowski zabio hat-trick u rapsodiji Barce, totalna drama u Madridu

Završile su utakmice prvog kola UEFA-ine Lige prvaka, a golova nije nedostajalo
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 07. rujan 2022. 23:09

INTER - BAYERN 0:2 (Sane 25‘, D‘Ambrosio ag)

INTER (3-5-2): Onana - D‘Ambrosio, Škriniar (Od 72. De Vrij), Bastoni (Od 72. Dimarco) - Dumfries (Od 71. Darmian), Mkhitaryan, Brozović, Calhanoglu (Od 81. Galiardini), Gosens - Martinez, Džeko (Od 71. Correa)

BAYERN (4-2-3-1): Neuer - Pavard, De Ligt (Od 75. Upamecano), L. Hernandez (Od 84. Stanišić), Davies - Kimmich, Sabitzer (Od 61. Groretzka) - Coman (od 75. Gnabry), Müller, Sane (Od 84. Musiala) - Mane


Rezultati:

Ajax - Rangers 4:0 (Alvarez 17‘, Berghius 32‘, Kudus 33‘, Bergwijn 80‘)

Eintracht - Sporting 0:3 (Edwards 65‘, Trincao 67‘, Santos 82‘)

Inter - Bayern 0:2 (Sane 25‘, D‘Ambrosio ag)

Atletico Madrid - Porto 2:1 (Hermoso 90+2, Griezmann 90+10/Uribe 90+6‘)

Barcelona - Viktoria Plzen 5:1 (Kessie 13‘, Lewandowski 34‘, 45+3‘, 67‘, Torres 71‘/Sykora 44‘)

Club Brugge - Bayer Leverkusen 1:0 (Sylla 42‘)

Napoli - Liverpool 4:1 (Zielinski 5‘, 11m, 47‘, Anguissa 31‘, Simeone 44‘/Diaz 49‘)

Tottenham - Marseille 2:0 (Richarlison 76‘, 81‘)


Na startu nove Lige prvaka impresionirali su nogometaši Napolija koji su na domaćem terenu, u skupini A, s 4:1 pobijedili aktualnog doprvaka Liverpool.

Niz golova talijanskog predstavnika počeo je i završio s Poljakom Piotrom Zielinskim koji je u petoj minuti realizirao jedanaesterac za 1:0 dok je u 47. pogodio za 4:0. Između toga do očaja su Liverpool dovodili Zambo Anguissa i Simeone golovima u 31. i 44. minuti.

U 49. minuti je Luis Diaz lijepo naciljao s 20 metara za smanjenje na 1:4, a unatoč tome što su gosti dominirali i pritiskali sve do kraja utakmice, na kraju su upisali neočekivani i visoki poraz.

U toj je skupini Ajax ranije na domaćem terenu svladao Rangers 4:0. Ajax je tri boda protiv škotskog kluba osigurao u prvom poluvremenu nakon kojeg je vodio 3:0. Sve je počeo golom Meksikanca Edsona Alvareza, a do kraja prvih 45 minuta još su zabijali Berghuis i Kudus. Konačnih 4:0 postavio je Bergwijn deset minuta prije kraja.

Hrvatski nogometaši Borna Barišić i Antonio Mirko Čolak odigrali su svih 90 minuta za Rangers, s tim da je Barišić postigao pogodak u 70. minuti za 1:3. No, nakon provjere VAR tehnologije gol je poništen zbog zaleđa.

Marseille, sastav kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, poražen je na gostovanju kod Tottenhama s 0:2 u skupini D. U prvom poluvremenu bolja je momčad bio Marseille, ali se puno toga okrenulo u 48. minuti kada je gostujući igrač Mbemba zaradio isključenje.

Počeo je tada pritisak Tottenhama koji je zaključen golovima Brazilca Richarlisona u 76. i 81. minuti. Za prvi pogodak asistirao je hrvatski nogometaš Ivan Perišić koji je odigrao cijelu utakmicu za klub iz Londona.

U toj skupini Sporting je u Frankfurtu slomio Eintracht u drugom poluvremenu kada je postigao sva tri pogotka za konačnih 3:0. Od 65. do 67. minute domaćin je dva puta pokleknuo. Strijelci su bili Edwards i Trincao, a priča je zaključena pogotkom Nune Santosa u 82. minuti. Kristijan Jakić je za Eintracht igrao do 84. minute, dok je Hrvoje Smolčić tijekom cijelog susreta ostao na domaćoj klupi za pričuve.

U skupini C Bayern je odmah pokazao snagu na gostovanju kod Intera gdje je slavio 2:0. Bavarska momčad je dominirala u susretu, a posebno je nadahnut bio Leroy Sane koji je u 25. minuti postigao gol za 1:0, dok su on i Coman izveli sjajnu akciju u 66. minuti koja je zaključena autogolom D‘Ambrosija za 2:0 njemačkog prvaka.

Marcelo Brozović je odigrao cijelu utakmicu za Inter, dok je Josip Stanišić za Bayern zaigrao od 84. minute.

U toj skupini Barcelona se na premijeri poigrala s Viktorijom iz Plzena koju je pobijedila 5:1. Dakako, bila je ovo savršena utakmica za neumoljivog Roberta Lewandowskog koji je češkom prvaku utrpao tri pogotka. Prvi je za Katalonce dao Kessie, posljednji Ferran Torres, dok je jedini strijelac na drugoj strani bio Sykora.

U skupini B su postignuta četiri pogotka. Bjelokošćanin Sylla je u 42. minuti pogodio za slavlje 1:0 Club Bruggea na domaćem terenu protiv Bayera koji je tako slabu formu iz Bundeslige preslikao i na europsku scenu.

Luda je završnica viđena u Madridu gdje je Atletico svladao Porto 2:1. U 82. minuti su gosti ostali s igračem manje (Taremi), a činilo se kako je Atletico ugrabio startnu pobjedu kada je Hermoso u 91. minuti zabio za 1:0. No, tu nije bio ni blizu kraj svemu. U 96. minuti je dosuđen jedanaesterac za goste, a Uribe je zabio za 1:1. Ali, Atletico je unatoč svemu uhvatio tri boda. Nakon kornera, u 101. minuti, lopta je na drugoj vratnici došla do Griezmanna koji je zabio za erupciju oduševljenja na Metropolitana stadionu. Hrvatski vratar Ivo Grbić ratničku je utakmicu pratio s domaće klupe za pričuve. (Hina)


SVE GOLOVE POGLEDAJTE U PRIJENOSU UŽIVO U NASTAVKU:

90+11 - Kraj! Dramatičnim susretom Atletica i Porta je završilo prvo kolo Lige prvaka.

90+10 - GOOOL! Kakva drama u Madridu! Griezmann zabija za 2:1 u 10. minuti sučeve nadoknade. Njegov gol pogledajte OVDJE.

90+6 - GOOOL! Porto zabija iz penala. Uribeov pogodak pogledajte OVDJE.

90+2 - GOOOL! Atletico vodi 1:0! Gol Marija Hermosa pogledajte OVDJE.

84 - Dvostruka izmjena kod Bayerna. Izašli su Sane i Hernandez, a ušli Musiala i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

81 - CRVENI KARTON! Zaradio ga je Mehdi Taremi iz Porta koji je protiv Atletica dobio dva žuta kartona. Drugi i isključujući pogledajte OVDJE.

81 - Izašao je Calhanoglu, ušao Galiardini (Inter).

81 - GOOOL! Tottenham je sada bacio Tudora u očaj. Richarlison zabija svoj drugi gol na utakmici koji možete vidjeti OVDJE.

76 - GOOOL! Tottenham vodi protiv Marseillea. Zabio je Richarlison na asistenciju Ivana Perišića koju možete vidjeti OVDJE.

75 - Bayern radi dvostruku promjenu. Izašli su Coman i De Ligt, ušli Gnabry i Upamecano.

73 - Patrick Shick je zabio, ali VAR mu je poništio gol protiv Bruggea, situaciju pogledajte OVDJE.

71 - GOOOL! Torres zabija za 5:1 Barce. Gol za totalni potop Viktorije pogledajte OVDJE.

71 - Četiri izmjene radi Inter. Izašli su Džeko, Dumfries, Bastoni i Škriniar, a ušli Correa, Darmian, Dimarco i De Vrij.

67 - GOOOL! Lewandowski postiže svoj treći gol na utakmici i dovodi Barcu u vodstvo od 4:1. Njegov novi gol pogledajte OVDJE.

66 - GOOOL! Sane povisuje vodstvo Bayerna na 2:0 nakon krasne kombinacije s Comanom i velike greške D‘Ambrosija kojem je u pripisan autogol. Novi gol Bayerna pogledajte OVDJE.

61 - Izašao je Sabitzer, ušao Goretzka (Bayern).

49 - GOOOL! Liverpool se uspio brzo pribrati i zabiti barem jedan gol. Diaz smanjuje na 4:1 krasnim pogotkom koji možete vidjeti OVDJE.

47 - Marseille kojeg vodi naš Igor Tudor je ostao s igračem manje kod Tottenhama. CRVENI KARTON je dobio Chancel Mbemba. Situaciju pogledajte OVDJE.

47 - GOOOL! Napoli vodi 4:0 protiv Liverpoola. Zielinski zabija svoj drugi gol na susretu koji možete vidjeti OVDJE.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme!

45 - Kraj prvog dijela!

45+3 - GOOOL! Lewandowski zabija svoj drugi gol na utakmici za 3:1 Barce protiv Vikrotije. Novi gol poljskog killera pogledajte OVDJE.

44 - GOOOL! Liverpool je potpuno potopljen u Napulju. Simeone zabija za 3:0 i baca Engleze u očaj. Njegov gol pogledajte OVDJE.

44 - GOOOL! Sykora zabija Barci za smanjenje vodstva. Taj gol pogledajte OVDJE.

42 - GOOOL! Club Brugge je iznenadio Bayer Leverkusen. Gol Sylle za 1:0 pogledajte OVDJE.

36 - Bayern ne prestaje s pritiskom. Sada je nekoliko igrača gostiju kao na streljani gađalo gol Intera, ali Onana i malo sreće su otklonili opasnost.

34 - GOOOL! I Barcelona vodi 2:0. Robert Lewandowski zabija Viktoriji. Njegov gol pogledajte OVDJE.

31 - GOOOL! Napoli vodi 2:0! Anguissa zabija nakon sjajne malonogometne akcije. Njegov gol pogledajte OVDJE.

25 - GOOOL! Sane je uspio sada probiti Onanu i dovesti Bayern u zasluženo vodstvo. Savršena lopta Kimmicha i odlična završnica Sanea. Bavarci vode 1:0. Gol pogledajte OVDJE.

24 - Ni minutu kasnije isti akteri i jednaki ishod. Müller puca, Onana brani.

23 - Opasno živi Inter. Müller je sada sjajno pucao, ali Onana koji ima fantastičan debi još jednom brani.

21 - Opet prijeti Kimmich, ali i ovaj put je siguran Onana.

17 - NOVI PENAL ZA NAPOLI! Iako su Talijani dobili i drugi jedanaesterac na utakmici, ovoga puta brani Alisson. Sjajnu obranu vratara Liverpoola pogledajte OVDJE.

17 - D‘Ambrosio je sada opalio s ruba šesnaesterca, ali bez problema brani Neuer.

13 - GOOOL! Povela je sada Barcelona protiv Viktorije Plzen. Strijelac je Kessie, a njegov gol pogledajte OVDJE.

8 - Probao je sada Müller, ali siguran je opet Onana.

5 - GOOOL! Napoli vodi protiv Liverpoola. Strijelac je Zielinski koji zabija iz penala. Gol pogledajte OVDJE.

3 - Bayern je došao u posjed nakon pogreške Marcela Brozovića, Kimmich opet gađao, a Onana opet spreman.

3 - Bayern je zaprijetio, ali Kimmich puca direktno u Onanu.

1 - Počeo je spektakl u Milanu!

- Još je nekoliko trenutaka ostalo do početka večernih susreta. Osim središnje utakmice, one između Intera i Bayerna, koju pratimo uživo, u ovom prijenosu ćete moći vidjeti i golove s drugih susreta.

Linker
18. travanj 2024 12:23