Ranko Šuvar/Cropix
PODCAST SPORTSKIH NOVOSTI

VIDEO: NAŠ SLAVNI TRENER 'Žao mi je što je Dinamo prodao jednog igrača...; OLMOV NASLJEDNIK 'Sasvim je nebitno koga će staviti Guardiola'

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 09. prosinac 2019. 13:55

Dinamov put u grupnoj fazi Lige prvaka je došao do posljednje postaje. U srijedu od 19 sati u Maksimiru se igra utakmica šestog kola elitnog europskog nogometnog natjecanja, a u goste Modrima dolazi veliki Manchester City.

Nakon što je Dinamo poražen u posljednjem kolu protiv Atalante postalo je jasno da Modrima treba pobjeda nad 'Građanima' kako bi nada u plasman u osminu nokaut fazu bila živa. Za proljeće u Europskoj ligi Dinamo može i izgubiti uz uvjet da Atalanta ne pobijedi Šahtar u gostima.

Utakmica između Dinama i Manchester Cityja te kombinacije koje vode modre u nastavak natjecanja bile su glavna tema novog izdanja podcasta Sportskih novosti 'Dinamo u Ligi prvaka' u kojem su gostovali Luka Ivanušec i Ilija Lončarević. Naš proslavljeni trener nema nikakve dvojbe o tome kako modri trebaju igrati protiv favoriziranih 'Građana'.

„Za ovu utakmicu je definitivno najvažnije njihovo samopouzdanje, vjera u sebe i napadačko opredijeljenje. Ne može Dinamo ući u utakmicu sa Cityjem i braniti se, ali mora imati organiziranu obranu da ne bude ranjiv kakav je bio protiv Atalante”, rekao je Lončarević koji je ovako objasnio kako napasti sjajnu Guardiolinu momčad:

„Napast će tako da se bude čvrst i tvrd. Nije stvar napadanja, stvar je stvaranja šansi, stvar je kreirati veći broj napada nego kako se inače igra protiv jakih momčadi. Napast će ih se sporadično, neće ih se napadati pola sata da City ne može ništa. Igrači imaju dovoljno samopouzdanja da mogu City raniti, da mogu zabiti gol, da mogu stvoriti šansu. Treba prestati razmišljati o tome kako će City igrati, koji će igrači igrati.”

Zagreb, 051219.
Hanza Media, Koranska.
Gosti podcasta SN o Dinamu u Ligi prvaka.
Na fotografiji: Ilija Loncarevic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar/Cropix
Ilija Lončarević

A tema o tome u kojem će sastavu Manchester City istrčati na teren prisutna je od trenutka kada su 'Građani' osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka. Kako City u Zagreb dolazi između dva teška iskušenja u domaćem prvenstvu, domaće utakmice protiv Manchester Uniteda i gostovanja kod Arsenala, mnogi smatraju kako će Guardiola iskoristiti priliku i u Maksimiru dati priliku igračima koji su ipak u drugom planu.

„Apsolutno nema nikakve veze s kojom će postavom doći. Kada pogledate njihovu prvu i drugu momčad, to su sve igrači koji imaju veliku kvalitetu. Svaki igrač koji je nominalno u drugoj momčadi može igrati u prvoj tako da nema neke razlike u kvaliteti, njima je to nebitno”, kaže Ivanušec koji ne osjeća pritisak od strane navijača da se mora izboriti nastavak igre u Ligi prvaka. Mjesta za sve zainteresitane navijače u Maksimiru sigurno neće biti što znači da će podrška i ovaj put biti sjajna.

„Ne bih to nazvao pritiskom, to je nešto što će nam dati vjetar u leđa. Navijači su bili fantastični ove sezone i sigurno će biti sjajni i protiv Manchester Cityja.”

Zagreb, 051219.
Hanza Media, Koranska.
Gosti podcasta SN o Dinamu u Ligi prvaka.
Na fotografiji: Luka Ivanusec.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / Cropix
Luka Ivanušec

Veliki problem za Dinamo u ovoj utakmici bit će izostanak trojice važnih igrača u obrani. Dino Perić i Kevin Theophile-Catherine su suspendirani, a Marin Leovac ima zdravstvenih problema, pa će Nenad Bjelica za najvažniju utakmicu sezone morati smisliti nova rješenja. Lončarević nije želio ulaziti u špekulacije o tome hoće li Bjelica igrati s trojicom ili četvoricom u obrani, ali je naglasio jednu stvar kod selekcije kadra:

„Teško je reći da su trener ili Dinamova struka pogriješili što nisu angažirali još jednog stopera, dakle da ih imaju pet. To je peh da je od njih četvorice samo jedan 'ostao živ'. Možda je, kad se Lešković teže ozlijedio, bilo vremena da se angažira još jedan stoper.”

Lončarević ima još jednu zamjerku u selekciji Dinamovog kadra.

„Osobno sam rekao kad je prodavan Šunjić da je to greška jer će biti potreba za takvim igračima. Dinamo nije doveo drugog igrača na to mjesto. Šunjić dosad nije bio toliko neophodan osim u utakmici protiv Atalante, gdje nije bilo Nikole More koji je Šunjića, čak možda malo neočekivano, uspješno zamijenio na toj poziciji iako je sasvim drugi tip igrača. Gubi se Ademi kao velika vrijednost Dinama prema naprijed jer on onda mora igrati mjesto koje već dugo ne igra, korektora vezne linije.”

Linker
28. travanj 2024 04:54