CROPIX
SPEKTAKL NA RASPRODANOM MAKSIMIRU

VIDEO: NENAD BJELICA NAJAVIO POBJEDU, ALI I ZABRINUO IZJAVOM: Nadam se da će njih dvojica ipak zaigrati... To bi bila najveća pobjeda moje karijere!'

U Maksimiru je održana zadnja Dinamova presica uoči uzvrata playoffa Lige prvaka sa švicarskim Young Boysima iz Berna, a pred novinarima su se pojavili trener Nenad Bjelica i branič Emir Dilaver. Susret je na rasporedu u utorak u 21.00, Maksimir je rasprodan, očekuje se gotovo 30.000 gledatelja, a atmosfera je napokon prava, i među igračima i navijačima.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. kolovoz 2018. 21:11

Na današnji dan prije pet godina Nenad Bjelica je s bečkom Austrijom protiv Dinama izborio Ligu prvaka u onoj ludoj utakmici u Beču. Trener je već 10 godina, ako sutra pobijedi Young Boyse, gdje bi svrstao tu pobjedu na svojoj rang-listi?

- Bila bi to najdraža i najveća pobjeda! Dat ću sve od sebe da uđem u Ligu prvaka. Imat ćemo veliku podršku navijača, nadamo se da ćemo uz tu podršku proći u Ligu prvaka, da će sve biti pozitivno - rekao je Nenad Bjelica, koji ne želi prihvatiti da baš on ima najveće zasluge za povratak navijača na stadion.

- Jedan čovjek ne može napraviti ništa, mi smo momčad, zajedno pobjeđujemo, zajedno gubimo. Ne samo igrači već svi ljudi u klubu. Ipak, igrači su najzaslužniji, oni svojim radom pokazuju veliku emociju prema klubu, pripadnost, bez obzira na to što mnogi od njih nisu ponikli u klubu. Oni su najzaslužniji.

Može li pun stadion biti opterećenje igračima, s obzirom na to da rijetko igraju u tom ambijentu?

- Ma kakvi, opterećenje je prazan stadion, kad igrate pred dvije tisuće ljudi, onda je teško. Iako su profesionalci, razumijem ih da ne mogu biti sasvim koncentrirani kad igraju pred praznim tribinama. Kad te nosi domaća publika, to ne može biti opterećnje, mnogi su moji igrači već igrali u ovoj atmosferi. Imamo iskusne igrače, bitno je samo da budu fokusirani na teren. Istina je da su Young Boysi zabili u zadnjih 35 utakmica, ali i mi smo zabili u svih 12 otkad sam ovdje. Bio bih razočaran jedino da moji igraču ne daju sve od sebe, a to se neće dogoditi.

U kakvom su stanju Livaković, Theophile i Ademi?

- Vidjet ćemo što će biti, hoće li Livaković biti na raspolaganju. Nadam se da će Ademi i Theophile biti na raspolaganju, ako ne budu, onda imamo igrače koji će ih zamijeniti.

Kako će se Dinamo postaviti, hoće li čekati, čuvati rezultat?

- Nećemo ništa čekati, igramo, kao i uvijek, na pobjedu. Imamo pozitivan rezultat, ali on ništa ne jamči. Nadam se da ćemo krenuti bolje nego u Bernu, vjerujem da ćemo na kraju imati gol više od Young Boysa, smatram da imamo snagu i kvalitetu da uz podršku navijača to i napravimo. Respektiramo protivnika, ali se njime ne zamaramo. Imamo golem potencijal i želimo ga iskoristiti.

Linker
25. travanj 2024 19:53