Damir Krajac / CROPIX
PODCAST SPORTSKIH NOVOSTI

VIDEO: Nenad Bjelica otkrio hoće li voditi modre u idućem europskom pohodu i što će napraviti ako mu nakon Eura ponude da preuzme Vatrene...

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 12. prosinac 2019. 22:46

Porazom od Manchester Cityja nogometaši Dinama zaključili su ovosezonsku seriju europskih nastupa. Još jedna sezona u Ligi prvaka je iza nas, a red je nalagao da serijal naših podcasta "Dinamo u Ligi prvaka" okončamo s Nenadom Bjelicom. Tvorac plejade modrih uspjeha ponosan je, ali i što je još važnije - odlučan da i sljedeće sezone barem ponovi, ako ne i nadmaši ovu.

- Nakon ove, čeka me još jedna godina ugovora u klubu. Zašto ovo sve ne bi ponovili? Mogli smo i ove sezone do proljeća, čak i u Ligi prvaka, a napravit ćemo sve da do tog uspjeha dođemo za godinu dana.

Rekapitulirajmo prije toga ipak još jednom utakmicu protiv Manchester Cityja. Izgledalo je u prvom poluvremenu da bi se čudo čak i moglo dogoditi. Atalanta i Šahtar tada su držali 'nulu', a Dani Olmo je doveo Modre u prednost. Scenarij za poželjeti na koncu se ipak raspleo po uzoru na kakvu tužnu filmsku priču.

- Što se tiče njihovog prvog gola, ne vjerujem da je City momčad koja ne igra u duhu fair-play igre. Nastavili smo dalje na isti način, presjekla su nas dva njihova brza gola u nastavku na temelju kojih se dogodio preokret. Teško se nakon toga bilo vratiti.

Nedostaje li Dinamu još nešto, a da se ne zove novac, za veći europski iskorak? Trener Modrih ipak naglašava važnost izuma starih Feničana.

- Ne možete bez novca. Nama nedostaju još tri-četiri igrača koja su na razini Lige prvaka, ali ni tada ne bismo bili konkurentni Manchester Cityju i drugim vrhunskim klubovima - dodaje Bjelica.

Nema kluba u osmini finala Lige prvaka, a da nije iz takozvanih "liga petice". Je li to i interes nogometne Europe, da ovi najjači igraju između sebe, neku varijantu nogometnog NBA natjecanja?

- Mislim da je tome tako i da sve ide u tom pravcu. Na koncu, nije isto ni igračima, navijačima, sucima i delegatima sjediti na nekom San Siru ili se smrzavati i kisnuti na Maksimiru sredinom prosinca - podcrtava Bjelica.

Na proljeće će Dinamo, ako prođe u finale Kupa, odigrati točno 20 utakmica. Želja je dvostruka kruna, a postoje i neke naznake kadrovskog poslovanja u nadolazećem prijelaznom roku.

- Smanjit ćemo roster, dat će se prilika mladima da se pokažu. Majer i Ivanušec su budućnost koja može zamijeniti nekoga od stožernih igrača u slučaju odlaska. Gvardiol, Ðira, Franjić, Marin, Šutalo, Ćuže, Ðurasek, Moharrami... Svi će se oni moći dokazati u nadolazećem razdoblju.

Dinamo je u zadnjih nekoliko utakmica teško energetski izlazio na kraj i protiv HNL-momčadi. Ekipa je od sredine srpnja pod pritiskom pobjeda, a gostujući u prošlom izdanju podcasta SN-a stručni komentator Ilija Lončarević rekao je da je Dinamo pogriješio kada je prodao Ivana Šunjića.

- Gospodin Lončarević očito ne zna da Dinamo živi od prodaje igrača. Slažem se da je sa sportske strane Šunjić zadnji kojeg je trebalo pustiti da ode, ali to je tako. I klub i igrač dobili su dobru ponudu, nismo ga mogli zadržati - kaže Bjelica.

Bjelica će, kako sada stvari stoje, karijeru trenera nastaviti u Dinamu, a postavljeno mu je i pitanje o reprezentaciji. Ako Zlatko Dalić odluči odstupiti nakon Eura, hoće li ga baš on zamijeniti?

- Imam ugovor s Dinamom, ali ako se otvori mjesto, sjest ćemo i porazgovarati o tome. Moja je budućnost usko vezana za Dinamo, ovdje mi je lijepo i imam sjajan odnos s igračima i svojim osobljem. Povezani smo s navijačima, svima nam je jako lijepo - nastavlja Bjelica.

Vrlo je decidirano rekao kako ima ambicije za nekim većim klubom u budućnosti, ali...

- Ne želim otići u, primjerice, 14. klub Bundeslige ili Serie A i zbog toga napustiti Dinamo s kojim igram Ligu prvaka ili Europsku ligu. To za mene nema previše smisla - završio je Bjelica.

Linker
19. travanj 2024 07:36