PAUL ELLIS Afp
SPEKTAKL ZA PAMĆENJE

VIDEO: Nevjerojatna partija i savršena asistencija Modrića, Real gubio 0:2 pa zabio pet komada Liverpoolu!

U reprizi prošlogodišnjeg finala Lige prvaka, Liverpool i Real pružili su poslasticu sa sedam golova
Piše: Hina/SNObjavljeno: 21. veljača 2023. 22:49

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na Anfieldu deklasirao Liverpool sa 5:2 i napravio golemi korak prema četvrtfinalu.

"Redsi" i "Kraljevski klub" su na Anfieldu u reprizi lanjskog finala Lige prvaka odigrali fantastičnu utakmicu sa čak sedam golova i nizom prilika na obje strane. "Redsi" su poveli 2:0, no europski prvak je u nastavku susreta preokrenuo rezultat postigavši čak pet golova. Real je time postao prvi klub u povijesti koji je zabio pet golova Liverpoolu u nekoj europskoj utakmici na Anfieldu.

Bio je to susret koji su obilježili i fantastičan pogodak Darwina Nuneza, nevjerojatne pogreške vratara Thibauta Courtoisa i Alissona, te asistencija hrvatskog kapetana Luke Modrića.

Liverpool je odlično otvorio susret. Poveo je već u 4. minuti fantastičnim golom Nuneza koji je vrhunski petom svladao Courtoisa na asistenciju Mohameda Salaha.

U 15. minuti već je bilo 2:0. Daniel Carvajal je vratio loptu do svog vratara, a Courtois umjesto da je ispuca, on je loptu dodao u noge Salahu koji nije propustio ovaj poklon. Egipatski napadač je ovim golom postao najbolji europski strijelac "Redsa" svih vremena sa 42 gola prestigavši Stevena Gerrarda.

Šokantno otvaranje susreta nije slomilo goste i Real je u nastavku susreta još jednom pokazao svoju snagu. Već u 21. minuti Vinícius Junior je smanjio pogodivši s ruba kaznenog prostora iskosa u suprotni kut.

"Ludo" poluvrijeme dobilo je nastavak u 36. minuti kada je Vinícius sretno izjednačio za 2:2. Najveće zasluge za pogodak idu domaćem vrataru Alissonu koji je želio ispucati jednu povratnu loptu, ali je pogodio sunarodnjaka u nogu nakon čega se lopta odbila u mrežu za 2:2.

Vinícius je time sa 22 godine i 224 dana postao drugi najmlađi igrač koji je Liverpoolu u nekom europskom natjecanju na Anfieldu zabio dva gola. Mlađi od njega bio je tek Johan Cruyff koji je 1966. u dresu Ajaxa zabio dva gola sa 19 godina i 233 dana.

U posljednjim trenucima prvog dijela Real je mogao i okrenuti rezultat, no Rodrygo nije bio precizan. No, u nastavku je uslijedilo "Realova škola nogometa".

Već u drugoj minuti nastavka europski prvak je poveo. Modrić je ubacio iz skraćenog kornera, a Eder Militão glavom pogodio za vodstvo "Los Blancosa". U 55. minuti Real je zabio i četvrti pogodak. Benzema je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao, no lopta je pogodila nekoga i promijenila smjer.

Golijada "Kraljevskog kluba" nastavila se u 67. minuti novim pogotkom francuskog napadača. Modrić je osvojio loptu na sredini terena, othrvao se suparničkom igraču, te uposlio Viníciusa koji je asistirao za Benzemu, a ovaj pogodio svoj 18. gol u 24 utakmice Lige prvaka protiv engleskih klubova. Dodajmo kako je Modrić igrao do 87. minute.

Ovom pobjedom Real je nastavio seriju uspjeha u međusobnim ogledima. U svibnju prošle godine "Kraljevski klub" je na Stade de Franceu pobijedio "Redse" sa 1:0 osvojivši 14. europski naslov. Real je bio bolji i u četvrtfinalu sezone 2020/21. Real je na tada Santiago Bernabeu slavio sa 3:1, a potom odigrao 0:0 na Anfieldu. Real i Liverpool su igrali i u finalu 2018. godine, a španjolski velikan je i u Kijevu bio bolji, slavio je sa 3:1.

Real je dobio i obje utakmice u skupini u sezoni 2014/15. (1:0, 3:0). Posljednji put Liverpool je bio bolji u osmini finala 2009. ostvarivši dvije pobjede (4:0, 1:0).


LIVERPOOL - REAL MADRID 2:5 (Núñez 4., Salah 14./Vinícius 21., 36., Militao 48., Benzema 56., 67.)

LIVERPOOL (4-3-3): Alisson - A. Arnold, Gomez (od 73. Matip), Van Dijk, Robertson - Hernderson (od 73. Milner), Fabinho, Bajčetić (od 85. Elliott) - Salah, Gakpo (od 64. Firmino), Núñez (od 64. Jota)

REAL MADRID (4-4-2): Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Alaba (od 27. Nacho) - Valverde, Modrić (od 87. Kroos), Camavinga - Rodrygo (od 81. Ceballos), Benzema (od 87. Asensio), Vinícius


EINTRACHT - NAPOLI 0:2 (Osimhen 40., Di Lorenzo 65.)

EINTRACHT (3-4-3): Trapp - Tuta, Jakić, Ndicka - Buta (od 69. Knauff), Kamada, Sow, Max (od 90.+2 Lenz) - Lindström (od 69. Borre), Muani, Götze (od 81. Alidou)

NAPOLI (4-3-3): Meret - Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera - Anguissa (od 80. Ndombele), Lobotka, Zielinski - Lozano (od 80. Elmas), Osimhen (od 84. Simeone), Kvarackelija (od 84. Politano)


PRIJENOS UŽIVO:

90.+3 - Završila je utakmica i u Liverpoolu. Nevjerojatan preokret Reala, koji će u Madridu braniti golema tri pogotka razlike.

90.+5 - Kraj utakmice u Frankfurtu! Napoli se s velikih 2:0 vraća kući i jednom je nogom u četvrtfinalu.

87. - Izašao je i dvostruki strijelac Benzema, nekoliko minuta dobit će Asensio.

87. - Luka Modrić izlazi iz igre, mijenja ga Toni Kroos. O večerašnjoj Modrićevoj partiji još će se dugo pričati.

85. - Na Anfieldu je zatišje, pa imamo još jedan podatak: 18% svih golova koje je Liverpool pod vodstvom Kloppa primio kod kuće u Ligi prvaka, palo je večeras.

82. - Velika prilika Eintrachta. Kamada se našao jedan na jedan s Meretom i pucao po sredini, ali vratar Napolija brani.

74. - Navijači Liverpoola večeras teško dišu. Drugi put u povijesti je njihova momčad primila pet golova u Europi. Za prvu "petardu" bio je zaslužan Ajax, koji je 1966. u Kupu prvaka slavio 5:1.

67. - GOOOL!!! Benzema još jednom postiže pogodak za 5:2. Modrić je uzeo loptu na sredini terena, dao za Viniciusa, ovaj dodaje za Benzemu a on na prazan gol povećava vodstvo.

DRUGI POGODAK BENZEME POGLEDAJTE

64. - Još jedna zanimljivost sa susreta na Anfieldu. Ovo je prvi put ikad u europskim natjecanjima da je Liverpool kod kuće primio četiri pogotka.

65. - GOOOOL! Napoli preko kapetana Di Lorenza povećava prednost na 2:0 protiv Eintracht Frankfurta.

POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

56. - GOOOL! Benzema zabija za 4:2 nakon kombinacije s Rodrygom.

POGODAK BENZEME POGLEDAJTE OVDJE

58. Crveni karton za Randala Kolo Muanija! Eintracht Frankfurt ostaje s igračem manje.

55. - Kevin Trapp spašava Eintracht od drugog pogotka! Jakić je izgubio loptu, jurio je Kvarackelija prema golu, išao je prebaciti Trappa koji brani njegov pokušaj.

48. - GOOOOOL! Modrić je teledirigiranom loptom pronašao Miltaa koji zabija glavom nakon slobodnog udarca za 3:2. Ostao je sam kao duh Brazilac na petercu, a glavni je tragičar Joe Gomez koji nije pazio na svog igrača.

MAESTRALNU ASISTENCIJU MODRIĆA POGLEDAJTE OVDE

46. - Zanimljivost za početak susreta. Vinicus Junior postao je najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka koji je bio strijelac u svakoj fazi natjecanja. Ima 22 godine i sedam mjeseci kad je došao do ovog rekorda. Pogodak u finalu prošle godine postigao je baš protiv Liverpoola.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA NA ANFIELDU I BANK PARKU.

45. - Pred sam kraj najprije je Trent pucao, ali ravno u Courtoisa, a onda je Rodrygo pokušao prije nego li je Van Dijk uletio u blok i spriječio njegov udarac.

image
DANIEL ROLAND Afp

41. - Ponovno trese mrežu Osimhen! Međutim, ovoga je puta Nigerijac bio u nedozvoljenoj poziciji i pogodak je poništen.

40. - GOOOOL! Osimhen je pospremio ubačaj Lozana u mrežu i doveo Napoli u vodstvo 1:0!

POGODAK OSIMHENA POGLEDAJTE OVDJE

36. - GOOOL! Alisson je napucao loptu u Viniciusa od kojega se to odbilo u gol. U prvom poluvremenu su već sada zabijena četiri pogotka.

POGLEDAJTE KIKS ALISSONA ZA 2:2

36. - Brani Trapp!! Kvaratskelia je pucao u lijevu stranu s jedanaest metara, ali je njegovu namjeru pročitao je njemački golman.

33. - Vratnica se trese u Frankfurtu! Lozano je ispratio ubačaj i pucao u stativu, u nastavku je Osimhen srušen i biti će penal za Napoli nakon intervencije VAR-a.

image
PAUL ELLIS Afp

31. - Brani Alisson! Ponovno je precizno u golmanov donji lijevi kut tukao Vinicius, ali je Brazilac na vratima Liverpoola bio spreman.

27. - Neće moći ovaj susret nastaviti David Alaba. Pretrpio je ozljedu i umjesto njega na teren će Nacho Fernandez.

25. - Gužva ispred Realovog gola! Najprije je Gakpo promašio loptu, došla je do Salaha koji puca, pa najprije jedan, pa drugi blok i na kraju Militao to izbija točno ispred gola.

21. - GOOOOL! Vraća se Real Madrid, nakon samo 20 minuta, već smo vidjeli tri pogotka. Vinicius Junior je s vrha šesnaesterca smanjio na 2:1.

POGODAK VINICIUSA POGLEDAJTE OVDJE

19. - Prilika za Napoli! Kamada je nakon Napolijevog kornera glavom dirao loptu i skoro prevario Trappa koji ju je ipak zaustavio na putu u mrežu.

image
PAUL ELLIS Afp

14.- GOOOL!! Kakav kiks Courtoisa! Liverpool vodi 2:0! Pogodak je postigao Salah nakon što je vratar Reala neuspješno ispucao loptu koja je pala na nogu Egipatskog napadača

KIKS COURTOISA POGLEDAJTE OVDJE

11. - Liverpool je prodao jednu loptu, ona je došla do Rodryga koji puca ravno u blok. U nastavku te akcije Gakpo je uposlio Salaha koji ulazi u šesnaesterac, ali završnica nije bila najbolja.

4. - GOOOOL! Liverpool vodi 1:0, a efektno je petom loptu u mrežu spremio Nunez na asistenciju Salaha. Ujedno je to i najbrži pogodak Liverpoola na domaćem terenu u Ligi prvaka.

MAJSTORIJU NUNEZA POGLEDAJTE OVDJE

5. - Napeto je bilo u Frankfurtu. Kolo Muani je nakon gužve u šesnaestercu pucao iz kosa, a njegov je pokušaj otišao pored vratnice.

1. - Počele su utakmice u Liverpoolu i Frankfurtu.


>>> Hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić protiv Napolija će igrati na poziciji stopera u sustavu s tri braniča.

>>> Talentirani Španjolac Stefan Bajčetić s 18 godina i 122 dana postat će najmlađi igrač u povijesti Liverpoola koji je započeo utakmicu Lige prvaka.

>>> Stigli su sastavi, a navijače Reala najviše će razveseliti to da se Karim Benzema potpuno oporavio od ozljede i zaigrat će na Anfieldu u prvoj postavi. Na klupi je večeras i Toni Kroos koji još nije na sto posto, vidjet ćemo hoće li mu Ancelotti večeras dati priliku.

Linker
11. svibanj 2024 21:48