André Onana

 YASIN AKGUL/Afp
GOLIJADA U ISTANBULU

VIDEO Nevjerojatna pogreška golmana od 50 milijuna eura: ‘Zar želi da ispadnemo?‘

Galatasaray i United odigrali su jednu od najboljih utakmica ovogodišnje grupne faze Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 29. studeni 2023. 20:13

Manchester United je na gostovanje kod Galatasaraya otišao s imperativom pobjede jer je nakon četiri kola Lige prvaka imao tri boda dok su Turci i København bili na četiri, a Bayern na maksimalnih 12 bodova. Umjesto sva tri boda, osvojili su samo jedan, premda su u dva navrata imali dva gola prednosti.

Sudeći po prvih 18 minuta utakmice, ‘Crveni vragovi‘ su ozbiljno shvatili situaciju u kojoj su se našli jer su dotada vodili s 2:0. Prvi gol je postigao Garnacho u 11. minuti da bi Bruno Fernandes pravom majstorijom sedam minuta kasnije udvostručio prednost svoje momčadi.

Dobio je Portugalac loptu na lijevoj strani, neometan ušao s njom u sredinu terena, a kada je bio na nešto više od 20 metara od gola silovito je potegnuo desnom nogom i pogodio ‘u rašlje‘, odnosno u gornji bliži kut vratara Galatasaraya.

Domaći su smanjili na 1:2 pogotkom Ziyecha u 29. minuti.

U nastavku je McTominay u 55. minuti povećao vodstvo Uniteda na 3:1, prije nego je Ziyech drugim pogotkom opet upalio tračak nade domaćim navijačima. Ipak, pogodak ide i na dušu Andréa Onane, vratara kojega je United platio 50 milijuna eura.

"Zar želi da ispadnemo iz Lige prvaka?", komentirali su navijači Onanin kiks na društvenim mrežama.

Na novi pogodak nije se trebalo dugo čekati. Akturkoglu se u 71. minuti pobrinuo za novu "ljepoticu" i Galatasarayu donio izjednačenje i konačnih 3:3.

Šanse za nokaut fazu Uniteda sada su vrlo male jer im u zadnjem kolu treba domaća pobjeda protiv Bayerna, ali čak i ako to ostvare, ovisit će o rezultatu utakmice između Københavna i Galatasaraya.

Standings provided by Sofascore
Linker
07. svibanj 2024 08:45