CROPIX
POSTOJI NADA

VIDEO: NOGOMETAŠI DINAMA OTPUTOVALI NA UTAKMICU GODINE Bjelica objasnio što će biti s Modrim dvojcem i prvi put otkrio na što računa Dinamo

Nogometaši Dinama u 12.35 kreću za Manchester gdje ih u utorak od 21 sat čeka najveći izazov ove sezone - okršaj 2. kola Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Trener Dinama Nenad Bjelica obratio se novinarima u zagrebačkoj zrakoplovnoj luci neposredno uoči samog puta za Manchester na okršaj protiv najskuplje momčadi Lige prvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. rujan 2019. 10:04

Nenad Bjelica u Manchester vodi 22 igrača, sve koji su zdravi. Neće biti samo ozlijeđenih Komnena Andrića, Marka Leškovića, Lovre Majera i Dinka Horkaša. U kadru A momčadi neće biti niti Antonija Marina, ali on će također u Manchester, samo u kadru juniorske momčadi koja igra Ligu prvaka mladih.

Dakle, na popisu su i Izet Hajrović i Amer Gojak koji su bili, da to tako nazovemo, pod malim odgojnim mjerama Nenada Bjelice. - Trenirali su i Theophile i Dilaver, treba vidjeti kako će izgledati na treningu u Manchesteru. Oni su još pod upitnikom - kazao nam je Bjelica.

Inače, plava ekspedicija trebala je krenuti na put u ponedjeljak u 10.30 sati iz zrakoplovne luke Franjo Tuđman, ali je let odgođen i termin odlaska pomaknut je na 12.30.

Prije leta za Manchester se novinarima obratio Bjelica:

"Mi idemo uživati u utakmici, dati sve od sebe i idemo pokušati pobijediti. Ja sam već poslije Rosenborga rekao onu da mi ne vrijedi samo sudjelovati. Pokazali smo to već i protiv Atalante i pokušat ćemo u svakoj sljedećoj utakmici".

"Trebat će nam puno srca, puno sreće i gotovo perfektna utakmica. Moramo iskoristiti sve šanse u utakmici i onda se možemo nečemu nadati. Sigurno je da novac ne pobjeđuje u utakmicama jer bi inače neki klubovi svake godine bili prvaci u Ligi prvaka", najavio je Dinamov trener susret protiv najskuplje momčadi Lige prvaka.

Kakva je situacija s igračima, Gojak i Hajrović putuju?

"Svi su spremni za igru, to se pokazalo nakon zadnjeg treninga".

Kako će se postaviti Dinamo sutra na terenu?

"Vidjet ćete sutra kada izađemo na teren. Nećemo baš sve odavati. Puno dajete na važnosti sistemima, a najvažnije je ono što ste maloprije pitali. Manchester City je u ofenzivi praktički perfektan, u defenzivi imaju malih problema zato jer su im dva prva stopera izvan stroja, tako da ćemo tu tražiti naše šanse. Analizirali smo ih i pokušat ćemo ih iznenaditi, ali ne bih sad baš otkrivao sve lošije strane".

Obratio se novinarima kratko i Nikola Moro.

*Očekivanja?

"Ovo je jedna od najboljih momčadi i igraju savršeni nogomet, ali mi idemo tamo po pobjedu i igrati što bolji nogomet".

Kako ste se pripremali za utakmicu, da ne podlegnete stadionu i atmosferi?

"Ja nisam razmišljao o stadionu i svemu. Mislili smo prvenstveno na sebe. Imamo i srce i iskustvo i pameti", objasnio je kratko Moro i izdvojio posebno jednog igrača Cityja os silnih zvijezda - Sergija Agüera.

Oglasio se i stoper Dino Perić.

"Pripremili smo se. Oni su top ekipa i stvarno bez mana, uz Liverpool, vjerojatno najbolji na svijetu. Mi vjerujemo u sebe, pokazali smo protiv Atalante da možemo. Mislim da će i oni nas, posebno nakon te utakmice, sigurno respektirati. Ako ispoštujemo taktičke zamisli trenera, kao što smo to radili protiv Atalante, vjerujem da imamo šanse", rekao je Perić i dodao kako je prvenstveni kiks u Varaždinu već zaboravljen.

"Malo nas je gostovanje kod Varaždina uzdrmalo, ali vratili smo se protiv Lokomotive na najbolji mogući način. Puni smo optimizma, sigurno da je lakše kad nemaš pritisak rezultata. Idemo se gore potući s njima i mislim da imamo šanse za izvući neke bodove. Mora se paziti na svaki detalj, trebat ćemo dobro paziti. Nema straha kod nas, motivacije imamo i više nego dovoljno."

Linker
25. travanj 2024 22:51