screesnhot, reuters, sn ilustracija
ČUDESNA VEČER U LIGI PRVAKA

VIDEO: OVA SNIMKA OSTAT ĆE UPISANA U POVIJEST! TRI MINUTE OČAJA I EKSTAZE Navijač u Messijevom dresu plače kao malo dijete, a onda kreće euforija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2019. 01:59

Nogometaši Liverpoola ostvarili su nevjerojatan pothvat nakon što su u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka na Anfieldu pobijedili Barcelonu sa 4-0 i tako nadoknadili tri gola zaostatka iz prve utakmice.

Golove u čudesnoj večeri 'Redsa' zabili su Divock Origi (7, 79) i Georginio Wijnaldum (54, 56). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool koji je drugu godinu uzastopce ušao u finale, dok je Ivan Rakitić igrao za Barcu do 80. minute.

Osim velike pobjede Redsa valja izdvojiti i čudesnu atmosferu koja je vladala na Anfieldu po završetku utakmice. Lovren, Klopp i ostali igrači zajednički su s navijačima otpjevali legendarnu himu You'll never walk alone'. Bilo je tu i suza, jer, ne događaju se ovakva čuda i pothvati svaki dan.

Zajednička izvedba himne 'You'lle never walk alone' na početku druge minute videa

Barcelona je tako drugu godinu uzastopce ispala iz Lige nakon što je u prvom susretu slavila s tri gola razlike. Roma je lani u četvrtfinalu izgubila u Barceloni sa 1-4, ali je na Olimpicu odigrala fantastičnu utakmicu pobijedivši sa 3-0. Ovoga puta Katalonci su slavili sa 3-0, no Liverpool je u jednoj od najluđih večeri u povijesti kluba pobijedio sa 4-0.

Čuda se ipak događaju. Premda je bilo teško vjerovati kako Liverpool bez dvojice ponajboljih igrača Mohameda Salaha i Roberta Firmina može nadoknaditi tri gola zaostatka iz prve utakmice, "Redsi" su fantastičnom predstavom nadoknadili veliki minus i izborili svoje deveto finale elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'.

Engleski sastav će u finalu 1. lipnja na madridskom stadionu Wanda Metropolitano igrati protiv boljeg iz susreta Ajaxa i Tottenhama. Nizozemci su u prednosti nakon što su u prvom susretu u Londonu pobijedili sa 1-0.

Linker
23. travanj 2024 09:23