Kingsley Coman slavi izjednačujući gol u 90. minuti

 KERSTIN JOENSSON Afp
POVRATAK DIVA

VIDEO: Pogledajte kako je Bayern u zadnjim trenucima spriječio novu senzaciju i nastavio čudesni niz

Coman je uspio izjednačiti i tako nastaviti nevjerojatnu seriju na gostovanjima u Ligi prvaka
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 16. veljača 2022. 23:07

RB SALZBURG - BAYERN 1:1 (1:0) (Adamu (21), 1:1 - Coman (90)

SALZBURG Red Bull Arena. Gledatelja 29.520. Sudac: Michael Oliver (Engleska)

RB SALZBURG (4-3-1-2): Köhn - Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer - Capaldo, Camara, Seiwald (od 80. Sučić) - Aaronson - Okafor (od 12. Adamu), Adeyemi (od 87. Kjaergaard).

TRENER: Mathias Jaissle

BAYERN (3-2-4-1): Ulreich - Pavard, Süle, Hernandez - Kimmich, Tolisso (od 80. Sabitzer) - Gnabry (od 77. Choupo-Moting), Müller, Sane, Coman - Lewandowski.

TRENER: Julian Nagelsmann.


Bayern je umalo doživio novi udarac. Nakon što im je Bochum tijekom vikenda nanio četvrti poraz u Bundesligi, očekivao se odgovor Nagelsmannove momčadi u Salzburgu, međutim, austrijski prvak, momčad u kojoj prevladavaju mladi igrači, nimalo nije bio impresioniran činjenicom da im je u goste stigao šesterostruki prvak Europe. Ipak, na kraju su se morali zadovoljiti remijem, prva je ovo utakmica ove sezone u Ligi prvaka koju Bavarci nisu pobijedili.

image

Chikwubuike Adamu

DANIEL KRUG Afp

Bayern je od prve minute uzeo loptu u noge, ali jalova je to bila inicijativa gostiju iz Münchena. Bikovi su koristili svaku prigodu za kontru, Adeyemi i Okafor jurišali su kao osice na posljednju liniju bavarske momčadi. Nagelsmann je opet zaigrao s trojicom iza, Pavardom, Süleom i Hernandezom, Upamecano je ostao na klupi, ljetošnje pojačanje iz RB Leipziga označeno je kao glavni krivac za poraz u Bochumu. Na klupi Bavaraca bili su i Josip Stanišić, te Gabriel Vidović. S druge strane Luka Sučić i Roko Šimić čekali su svoju prigodu na klupi Red Bulla.

Domaći su vrlo brzo morali mijenjati, Okafor se ozlijedio, umjesto njega ušao je Adamu. Devet minuta kasnije upravo je čovjek s klupe bacio u trans rasprodanu Red Bull Arenu. Adeyemi, inače rođen u Münchenu, dugo je vukao loptu, pokušao je uposliti Capalda koji je ulazio u šesnaesterac, no nije to bio precizan pas, međutim, lopta je došla do Adamua na rubu šesnaesterca i 20-godišnji Austrijanac nigerijskih korijena pogodio je desnom nogom suprotni kut nemoćnog Ulreicha koji je branio umjesto ozlijeđenog Neuera.

VODEĆI GOL SALZBURGA POGLEDAJTE OVDJE

Očekivao se odgovor gostiju, ali puno je tu bilo pogrešnih dodavanja, netipično za Bavarce, u jednom trenutku su izgubili potpuno živce i krenuli su dugim loptama prema Lewandowskom kojeg su odlično udvajali Solet i Wöber. Domaći su odlično pokrivali sve pukotine, s njima je aktivno igrao i mladi, 33-godišnji, trener Mathias Jaissle. Stalno je trčao u svom prostoru, a Nagelsmann je s druge strane često sa svojim pomoćnicima komentirao pogreške svoje momčadi. Do kraja poluvremena domaći su bili bliži drugom golu, nego gosti izjednačenju.

image
KERSTIN JOENSSON Afp

U nastavku je Bayern nastavio s pritiskom, ali vrlo borbeni i taktički iznimno zreli domaći igrači zatvarali su potove prema Köhnu, tek u posljednjih 20 minuta Bayern je uspio složiti nekoliko akcija i prigoda, a sve ih je kreirao Kingsley Coman, čovjek koji je prije godinu i pol donio šesti naslov prvaka Europe. Imao je čisti zicer kojeg mu je domaći vratar obranio, potom je složio prigodu Saneu, ali i to je Könh obranio i onda su domaći u 80. minuti imali meč-loptu.

Nakon kornera za Bayern došli četiri na dva pred Ulreicha, Adeyemijev udarac je vratar Bavaraca obranio, ali je odbio loptu do Adamua, a on je s deset metara pucao prema praznom golu, no odnekuda se pojavio Pavard i izbacio loptu u korner.

COMANOV POGODAK ZA IZJEDNAČENJE POGLEDAJTE OVDJE

I onda u zadnjim minutama Coman je uspio izjednačiti i tako nastaviti nevjerojatnu seriju Bayerna na gostovanjima u Ligi prvaka. Ovo im je bila 21. utakmica bez poraza, zadnji im je nanio PSG 27. rujna 2017. godine.

Linker
07. srpanj 2024 20:45