TIZIANA FABI Afp
POVIJESNA VEČER U ITALIJI

VIDEO: Pogledajte kako je furiozni Napoli na krilima Osimhena prvi put izborio četvrtfinale Lige prvaka

Bila je to nemoguća misija za Nijemce, za koje je naš Kristijan Jakić igrao od 74. minute
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 15. ožujak 2023. 23:04

NAPOLI –EINTRACHT FRANKFURT 3:0 (Osimhen 45.+2., 53., Zielinski 64. p.)

NAPULJ – Stadion Diego Armando Maradona. Gledatelja: 49,082. Sudac: Anthony Taylor (Engleska).

NAPOLI (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim (od 66. Jesus ?), Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski ⚽(od 74. Ndombele) – Politano (od 67. Lozano), Osimhen ⚽⚽ (od 81. Simeone), Kvaratškelia (od 74. Elmas). Trener: Luciano Spalletti.

EINTRACHT (4-2-3-1): Trapp - Buta, Tuta, Ndicka ?, Lenz ? (od 67. Max) – Rode (od 74. Jakić), Sow – Knauff (od 61. Alidou), Götze?, Kamada – Borre. Trener: Oliver Glasner.


Napolitanci ne samo da su obranili rezultat iz prvog susreta, već su i na domaćem terenu ponovno slavili protiv Eintracht Frankfurta, ovoga puta s 3:0 i tako nakon Intera i Milana postali treći talijanski predstavnik koji je ove sezone dogurao do četvrtfinala u Ligi prvaka. Posljednji se put ovakav scenarij dogodio prije 17 godina, točnije u sezoni 2005./2006. kad je uz oba milanska giganta do četvrtfinala dogurao Juventus. Momčad Luciana Spallettija već je jednom rukom zgrabila Scudetto, a Victor Osimhen im je s dva pogotka te Zielinski s jednim omogućio ostvarenje uspjeha kakvog nikada do sada nisu postigli u Ligi prvaka. Naš Kristijan Jakić dobio je nešto više od 15 minuta u ovom porazu.

SAŽETKE UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Uzbuđenja oko uzvratne utakmice započele su nekoliko sati i prije samog događaja. Iako im je zbog sukoba u prvom susretu zabranjen posjet tribini, navijači Eintrachta doputovali su u Napulj gdje su udružili snage s Atalantinim i fizički se sukobili protiv najžustrije skupine Napolijevih navijača. Nakon što je završio neviđeni kaos na utakmicama, sve je bilo spremno za utakmicu u kojoj je od početka dominirao domaćin. Igrali su kao da oni trebaju postići dva pogotka. Umjesto da čuvaju rezultat, krenuli su u napad i već u drugoj minuti uputili su prvi udarac u okvir kad je Politano tukao s vrha šesnaesterca, ali se Trapp ispružio i obranio ovaj pokušaj.

Njemački reprezentativni vratar i nekadašnji čuvar mreže u PSG-u spašavao je koliko god je mogao, jer braniči su ga često ostavljali na ‘‘vjetrometini‘‘, nekoliko je puta obranio Kvaratškelije udarce, ali u drugoj minuti sudačke nadoknade nije mogao ništa. Osimhen je stajao sam kao duh u kaznenom prostoru, Tuta je stajao daleko od njega, a Nigerijac je na ubačaj Politana nebeskim skokom glavom poslao loptu u mrežu. Bio je to njegov 50 pogodak u 90 nastupu otkako nosi nebesko plavi dres. Britanski analitičari izračunali su da u prosjeku postiže 0,55 pogodaka po nastupu.

Vrlo brzo je dodao još jedan gol na svoj konto, dobro su gostujuću obranu izigrali Politano i Di Lorenzo čiju je loptu na drugu stativu ispratio Osimhen i poslao je u praznu mrežu. Nije bilo slavlja kod ovog pogotka jer je napadač pao na svoju ruku tijekom zgoditka, izgledalo je kao da ju je uvrnuo međutim bilo je sve u redu. Nakon zaštitne maske, dobio je sada i zavoj oko ruke te je takav igrao do 81. minute susreta kad ga je na terenu zamijenio Giovanni Simeone, sin aktualnog trenera Atletico Madrida, Diega. Mirisalo je to na potpuni raspad kad je Sow u 62. minuti srušio Zielinskog u šesnaestercu. Poljak je odlučio sam izvesti kazneni udarac i precizno je poentirao pored Trappa koji je po treći put vadio loptu iz svoje mreže. Međutim, domaćin se ovdje zaustavio. Nakon RB Leipziga, Eintracht je postao još jedan njemački klub za kojega je natjecanje Lige prvaka završeno u osmini finala.

Linker
20. travanj 2024 05:49