FRANCK FIFE Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Pogledajte preokret Chelseaja! Kovačić i društvo još jednom srušili Lille i izborili četvrtfinale

Mateo Kovačić zamijenjen je na poluvremenu, dok je Domagoj Bradarić u igru ušao u 77. minuti
Piše: Slaven Kižlin, SNObjavljeno: 16. ožujak 2022. 23:05

LILLE - CHELSEA 1:2 (Yilmaz 38' - 11m, Pulišić 45', Azpilicueta 71')

LILLE Stade Pierre Mauroy. Gledatelja 50.000. Sudac: Davide Massa (Italija).

LILLE (4-4-2): Leo Jardim - Celik, José Fonte, Botman (od 58. Onana), Tiago Djalo - Xeka, André, J. Bamba, Gudmundsson - Yilmaz, David. Trener: Jocelyn Gouvernec.

CHELSEA (3-5-1-1): Mendy - Christensen (od 33. Chalobah), Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Kovačić (od 46. Mount), Marcos Alonso - Pulišić - Havertz. Trener: Thomas Tuchel.


Aktualni europski prvak prošao je dalje, u Lilleu su odigrali onoliko koliko je trebalo u neprijateljskom ozračju. Naime, od prve minute navijači Lillea su dočekali Chelsea na nož, ne zbog sporta nego zbog politike. Odavno na jednoj utakmici suparnička momčad nije bila toliko izviždana kao Chelsea, no Tuchelova momčad je pokazala izniman karakter i napravila ono što je morala - osigurala prolazak dalje među osam.

image
FRANCK FIFE Afp

Zanimljiva je bila postavka Thomasa Tuchela, naime, prvi puta od rujna u početnoj su postavi zaigrali Kante, Kovačić i Jorgihno. Jasna je bila namjera njemačkog stručnjaka, želio je uzeti loptu i smiriti agresivnog domaćina. No, nošeni gledateljima Lille je bio vrlo opasan, nekoliko ubačaja u šesnaesterac i udaraca iz daljine pokazali su gostima namjere domaćina. Obrana gostiju bila je mirna, Thiago Silva je držao je obranu gostiju, sve do 33. minute kada je Christiansen morao izaći zbog ozljede. Ušao je Chalobah i početnih nekoliko minuta nakon njegova ulaska europski prvak je bio u problemu, a vrhunac se dogodio u 37. minuti. Tada je nakon ubačaja Bambe Jorginho dirao rukom. Prošlo je neko vrijeme, a a onda je sudac Massa otišao pogledati situaciju i pokazao je na bijelu točku.

Loptu je uzeo Burak Yilmaz i prevario je Mendyja koji primio gol u petoj utakmici od 19 koliko ih je odigrao u Ligi prvaka. Jasno, bio je to znak za nove napade domaćina, ali bez nekih situacija pred Mendyjem. U sudačkoj nadoknadi Jorginho je savršenom asistencijom ispravio svoju pogrešku kod pogotka domaćina. Savršenim dodavanjem izbacio je Pulišića u šansu, a američki Hrvat hladnokrvno je zabio za izjednačenje.

>>> Pogodak Yilmaza za 1:0 pogledajte OVDJE <<<

Nastavak su gosti počeli bez Kovačića, ušao je Mount, a prva prigoda je bila za domaće, Yilmazov pokušaj glavom prošao je tik uz vratnicu. Nakon te prigode utakmica se smirila, treneri su krenuli s izmjenama, a u 71. minuti Azpilicueta pogodio je za 1:2 i potvrdu prolaska europskog prvaka među osam najboljih.

>>> Pogodak Pulisica za 1:1 pogledajte OVDJE <<<

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

Do kraja utakmice više nije bilo prigoda, ali s tribina Lilleovog stadiona svaki dodir s loptom gostujućih igrača dočekan je sa zvižducima...

>>> Pogodak Azpilicuete za 1:2 pogledajte OVDJE <<<

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Nevjerojatan rasplet vidjeli smo u Torinu! U zadnjih 12 minuta Villarreal je Juventusu utrpao tri komada, dva iz penala i prošao u četvrtfinale. Chelsea je pak okrenuo Lille i također vizirao svoje mjesto u četvrtfinalu.

90+3' U Lilleu nova velika obrana Jardima, Chelsea je sada mogao i povećati svoju prednost preko Alonsa, ali Španjolac nije uspio zabiti.

90+2' GOOOOOL! Juventus 0 - 3 Villarreal! Danjuma je zabio s bijele točke.

>>> Pogodak Danjume za 0:3 s bijele točke pogledajte OVDJE <<<

90' Novi jedanaesterac za Villareal! Blokirao je De Ligt loptu rukom u kontra-udaru Španjolaca.... Iz goreg u lošije za Juve!

87' Tko bi se nadao da će utakmica Juventus - Villarreal nakon onih svih silnih prilika domaćih biti 0:2? Eto u čemu je ljepota nogometa...

85' GOOOOOOL! VIllarreal ima 0:2 u Torinu! Zabio je Pau Torres nakon kornera za Villareal. Prebacio je Aurier s prve na drugu stativu, tamo je Torres za 0.2.

>>> Pogodak Torresa za 0:2 pogledajte OVDJE <<<

78' Serija promjena kod Lillea, u igri je sada i hrvatski nogometaš Domagoj Bradarić. Može li njegov doprinos nešto promijeniti?

78' GOOOOOL! Villarreal vodi u Torinu! Šok za Juve, Gerard Moreno zabija s bijele točke za 0:1.

>>> Pogodak Morena s bijele točke za 0:1 pogledajte OVDJE <<<

75' Penal za Villarreal! Coquelin je pao nakon duela u šesnaestercu, gledao je to VAR, lopta je na bijeloj točki.

74' Izlaze Jorginho i Pulisic, u igri su Loftus-Cheek i Lukaku.

71' GOOOOOL! Azpilicueta za 1:2! Kakav sjajan ubačaj Mounta s lijeve strane, sam je ostao Azpilicueta na drugoj vratnici, pustio ga je Weah i to je 1:2 za goste. Koljenom je to zabio kapetan Chelseaja.

>>> Pogodak Azpilicuete za 1:2 pogledajte OVDJE <<<

70' Chelsea troši vrijeme u Lilleu, 20 je minuta do kraja, a aktualni prvak Europe prilagođava igru svojim potrebama, odnosno zamislima u ovim trenucima.

69' Pokušaj, samo pokušaj Locatellija za Juventus, jedan od mnogih večeras, nije našao pravi put... Meta je ostala ista, a odstojanje za Juve je sve teže, jer je vremena sve manje.

66' E sad se u Lilleu već neko vrijeme ne događa baš ništa, a zanimljivo, Villarreal je malo došao do daha u Torinu. Nije rijetko lopta na polovici domaćih, je li se to Juve ispuhao?

63' Stativa! Xeka nakon centaršuta s desne strane glavom drma vratnicu! Okvir gola spasio je Mendyja i Chelsea, kakva sjajna prilika za Lille.

60' Novi udarci Rabiota i Cuadrada. Jedan se odbio od Albiola, drugi je pak prozujao pored Rullijeve vratnice. Tuče Juventus iz svih mogućih oružja... U Lilleu, pruža se liječnička pomoć Chalobahu nakon što ga je rukom po licu u zračnom duelu opleo Yilmaz.

58' Kod Lillea umjesto Botmana koji se ozlijedio ulazi Onana, a ući će i Weah umjesto Celika.

image
FRANCK FIFE Afp

53' Bilježimo novu šansu Morate za Juventus, lopta je završila - na tribinama. Udarci su zasad nedovoljno precizni, mada se Juve svim silama trudi zabiti i stvar riješiti do kraja regularnih 90 minuta. Završi li neodlučeno, idemo u produžetak.

51' Nova dobra prilika za Lille. Bamba se oslobodio Alonsa sjajnim driblingom, nabacio za Yilmaza koji je tu loptu dobro "stisnuo" glavom, ali udarac odlazi pored gola.

49' Bacamo pogled i prema Torinu, sad je Juventus još opasniji, još su agresivnije domaći krenuli po pogodak protiv Villarreala... Dogodio se i pad u kaznenom prostoru, no Morati nije sviran jedanaesterac.

46' Promjena u Lilleu, na poluvremenu je u svlačionici ostao Mateo Kovačić, umjesto njega u igri je Mason Mount. Kreću druga poluvremena.

image

Mateo Kovačić ostao je na poluvremenu u svlačionici

DAVE WINTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Winter/Shutterstock Editorial/Profimedia

POLUVRIJEME: Bez golova u Torinu, po jedan sa svake strane vidjeli smo u Lilleu.

45+3' GOOOOOOL! Chelsea je izjednačio! Jorginhov krasan pas, a Pulisic pogađa malu mrežicu i opet zabija Lilleu! Jorginho se tako na pravi način iskupio za jedanaesterac kojeg je skrivio par minuta ranije.

>>> Pogodak Pulisica za 1:1 pogledajte OVDJE <<<

42' Žuti i za Gudmundssona kod Lillea, prekršaj na Havertzu... I ovo je gotovo na samoj crti šesnaesterca, ali s desne strane. Prilika za dobar ubačaj, možda i za udarac.

40' Bila je tu i nova šansa u Torinu, još jednom je udarac Vlahovića nakon ubačaja iz kornera obranio Rulli, najzaslužniji što je na semaforu i dalje 0:0.

38' GOOOOL! Lille vodi protiv Chelseaja. Nije problema s realizacijom s bijele točke imao Burak Yilmaz.

>>> Pogodak Yilmaza za 1:0 pogledajte OVDJE <<<

37' Penal za Lille! Jorginho je igrao rukom, i to ispruženom, nema tu spora.... VAR je reagirao, talijanski sudac Massa je nakon konzultacije i gledanja snimke pored terena pokazao na bijelu točku.

35' Tek što je ušao, Chalobah je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad nezgodnim Davidom. Lille je imao još jedan zanimljiv slobodan udarac, s ruba šesnaesterca, ali gotovo na gol-liniji. Mendy je to odbio, tražili su domaći igranje rukom...

33' Neće moći utakmicu nastaviti Chelseajev stoper Andreas Christensen, umjesto njega u igru ulazi mladi Trevoh Chalobah.

image

Andreas Christensen (Chelsea) i Jonathan David (Lille)

VIRGINIE LEFOUR/AFP/PROFIMEDIA Virginie Lefour/Afp/Profimedia

31' Chelsea još uvijek nema niti jedan udarac prema vratima Lillea! Zaista rijedak podatak, ako je ikada i postojao, barem ove sezone.

28' U Torinu, prvo Danilo s jedne, a onda i Capoue s druge strane, no svi ti udarci su blokirani. Juve može žaliti za Vlahovićevom gredom, ali i za još jednom-dvije izgledne prilike.

25' U Lilleu, primjetna je razlika u sredini terena, gdje Chelsea relativno jednostavno osvaja lopte. Gostima je problem jalovost kada dođu u fazu napada... Nekako bismo prognozirali "nulu", barem na poluvremenu...

22' Prilika i za Villarreal, i to velika! Lo Celso tuče, mreža se trese, ali samo s vanjske strane.

21' Greda! E sad je Vlahović bio puno precizniji, njegov je udarac zaustavio okvir Rullijeva gola! Akcija je krenula od Ruganija, nastavila se s De Scigliom, čiji je centaršut našao Vlahovića...

19' Lilleova kontra, ali Yilmazova lopta s desne strane prema Davidu nije bila baš najbolje upućena... U Torinu, Juventus stišće i traži pogodak odvajanja, maločas je izvana probao Vlahović, ali Rulli s tim udarcem nije imao previše problema.

image
FRANCOIS LO PRESTI Afp

17' Razdoblje zatišja u Lilleu, Chelsea se konsolidirao, ali Francuzi i dalje traže pogodak nade... Podsjetimo, hvataju 0:2 iz prve utakmice.

14' Još jedna dobra prilika Juventusa, ali nije bilo završnog udarca prema Rulliju. Malo su se prekombinirali u sredini... Bili su to Morata i Cuadrado.

image

Dušan Vlahović

FABIO FERRARI/LAPRESSE/PROFIMEDIA Fabio Ferrari/Lapresse/Profimedia

12' Rulli sjajno brani! Cuadrado je centrirao s boka, a onda se Morata visoko podigao i probao glavom, ali i dalje je 0:0 u Torinu.

11' Još jednom Yilmaz, ovoga puta iz slobodnog udarca, s vrlo dobre pozicije nakon što je Christensen srušio Davida. Inače, slobodan udarac nije bio najpreciznije izveden, lopta je otišla preko gola.

8' Yilmaz! Velika pogreška Jorginha, pucao je turski napadač u domaćim redovima, ali se to od bloka odbilo u korner.

6' Još uvijek nema većih uzbuđenja na obje utakmice, Lille je pokušao nametnuti inicijativu na svom terenu, ali nije bilo značajnijih prilika pred vratima Mendyja.

3' Pratimo događanja u Lilleu, a jednim okom smo i u Torinu, gdje je 1:1 nakon prve utakmice koja se igrala u Španjolskoj...

2' Još uvijek je stilizirana brojka 3 na prsima dresova londonskog Chelseaja. Prvaci Europe danas igraju u žutim uniformama, a ime (Three) naslovnog sponzora već je trebalo biti maknuto s dresova, no još uvijek nije.

image
MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp

21.00 Utakmice su počele! Traže se, dakle, još dvije ulaznice za osminu finala Lige prvaka.

20.50 Ostalo je još 10 minuta do početka večerašnjih dvoboja.

>>> Stigli su sastavi za večerašnje utakmice! Kod Chelseaja svoje je mjesto u prvih 11 našao Mateo Kovačić, dok su Ivo Grbić i Domagoj Bradarić na klupi za pričuve domaćina Lillea!

Linker
21. travanj 2024 04:31