RONALD GORSIC/CROPIXSPO Cropix
SAMO JE JEDAN PROBLEMČIĆ

VIDEO Pogledajte prvu reakciju trenera Dinama na protivnika za Ligu prvaka: ‘Neusporedivo smo jači!‘

‘Čak i sinoć kad smo saznali podgrupe, bili smo zadovoljni. Sva četiri protivnika su lagana‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2021. 13:05

Dinamo novu europsku sezonu otvara u Zagrebu. Modri će u 1. pretkolu Lige prvaka igrati protiv islandskog Valura, odlučio je danas ždrijeb u Nyonu, i to 6. ili 7. srpnja, dok je uzvrat na rasporedu 13. ili 14. srpnja u Reykjavíku.

Ostali parovi su Ferencvaros i pobjednik preliminarne runde kvalifikacija u kojima igraju Folgore i Priština, HB Torshavn i Inter Club d'Escaldes sljedeći vikend, dok je finale tri dana kasnije, zatim Žalgiris Vilnius i sjevernoirski Linfield te Flora iz Tallina i Hibernian iz Malte.

Video: Tomo Ničota

Prvo protivnika na dugom putu do Lige prvaka prokomentirao je danas u Maksimiru trener Damir Krznar.

"Da, očekuje nas jedan malo dalji put u Reykjavík. Pa čak i sinoć kad smo saznali podgrupe, bili smo zadovoljni. Sva četiri protivnika su lagana, odnosno točno toliko lagana da ukoliko mi budemo ozbiljni, studiozni, spremni i željni, moramo biti pobjednici u dvije utakmice. Čeka nas relativno nepoznat protvnik, ali imamo dovoljno vremena da ga prostudiramo i spremimo se za sljedeći krug natjecanja".

image
RONALD GORSIC/CROPIXSPO Cropix

Valuru je sezona već krenula, je li to potencijalnjo problem za Dinamo?

"Da, oni su već u natjecateljskom ritmu, mislim da su odigrali 6, 7 kola, dobro grabe, trenutno su drugi, s jednim porazom, sve stalo pobjede, i to je sigurno jedan plus za njih. Ali kažem, kvaliteta je neusporedivo na našoj stani, na nama je samo to potvrditi".

Prva utakmica se igra u Zagrebu.

"Priželjkivali smo prvu u gostima da nam eventualno reprezentativci, ako se to dogodi, budu spremni u Zagrebu, da i njih ne opterećujemo s tim daljim putem. Ali okej, što je tu je".

Kakvo je stanje po pitanju potencijalnih dolazaka na Maksimir?

"Ništa se nije promijenilo i nadam se da nećeni biti promjene. Duje Čop je u treningu, dobio je dozvolu svog bivšeg kluba za treninge, ali s obzirom na nekakve amdinistrativne prepreke, konkretno 30. lipnja mu tek završava taj ugovor, u pregovorima smo da nekako pokušamo izaći iz tog ugovora ranije".

Odlasci?

"Isto tako, ništa novo, i nadam se da će tih vijesti biti jako malo".

Linker
18. travanj 2024 17:46