JONATHAN NACKSTRAND Afp
VEČER LIGE PRVAKA

VIDEO: Real pregazio Bragu, Modrić dobio mrvice, golijada i triler u Danskoj

Utakmice 4. kola Lige prvaka po skupinama od A do D pratite u tekstualnom prijenosu na našem portalu
Piše: SNObjavljeno: 08. studeni 2023. 22:10

ARSENAL - SEVILLA 2:0 (Trossard 30., Saka 64.)

ARSENAL: Raya - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu (od 46.Zinčenko ?) - Havertz, Jorginho ?, Rice - Saka (od 85. Kiwior), Martinelli (od 81. Nelson), Trossard (od 81. Vieira)

SEVILLA: Dmitrović - Sanchez ?, Badé, Gudelj, Salas (od 76. Ocampos ?) - Jordan (od 66. Soumare? od 73. Diaz), Fernando - Lamela, Sow (od 67. Rakitić), Pedrosa (od 76. Nianzou) - En-Nesyri


OSTALE UTAKMICE:

SKUPINA A:

Bayern - Galatasaray 2:0 (Kane 82., 86.)

Kopenhagen - Manchester United 4:3 (Elyounoussi 45., Goncalves 45+9 11m., Lerager 83., Bardghji 87. /Hojlund 3., 28., Fernandes 69. 11m)

SKUPINA B:

PSV - Lens 1:0 (De Jong 12.)

SKUPINA C:

Napoli - Union Berlin 1:1 (Politano 39./Fofana 52.)

Real Madrid - Braga 3:0 (Diaz 27., Vinicius 58., Rodrygo 61.)

SKUPINA D:

Real Sociedad - Benfica 3:1 (Merino 6., Oyarzabal 11., Barrenerxea 21. /Rafa Silva 49.)

Salzburg - Inter 0:1 (Lautaro 85.)


Inter, Real Madrid i Bayern priključili su se Manchester Cityju i Leipzigu kao momčadi koje su osigurale prolazak grupne faze Lige prvaka.

Real Sociedad odradio je ogroman posao u lovu na nokaut fazu Lige prvaka. Pobjedom 3:1 nad Benficom, Španjolci su praktički osigurali plasman među 16 najboljih momčadi u Europi, a na njihovoj Reale Areni sve je bilo riješeno u prvih 20 minuta ogleda četvrtog kola D skupine.

Španjolci su imali 3:0 u početnoj 21. minuti ogleda, a razlika je mogla biti i veća da Brais Mendez nije pogodio vratnicu prilikom izvođenja kaznenog udarca u 29. minuti. Prethodno su Mikel Merino (6.), Mikel Oyarzabal (11.) i Ander Barrenetxea osigurali tri boda Sociedadu, a tek je gostujući veznjak Rafa Silva u 49. minuti unio kakvu-takvu, na kraju ipak nepostojeću neizvjesnost na San Sebastianu. Petar Musa igrao je od 64. minute, ali nije uspio ostaviti značajniji učinak u porazu portugalske momčadi. Sociedad je pobjedom stigao do 10. boda u skupini i nastavio s odličnim partijama u najjačem klupskom natjecanju Europe.

Napoli je, pak, propustio osigurati prolaz nakon četiri kola C skupine. Aktualni prvak Italije poveo je protiv Union Berlina pogotkom Mattea Politana (39.), ali David Datro Fofana (52.) izborio je remi kojim je njemački klub prekinuo niz od 12 poraza.

image

Luka Modrić

ALBERTO GARDIN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Alberto Gardin/imago Sportfotodienst/profimedia

Dok Talijani nisu iskoristili svoju priliku, Real Madrid jeste. ‘Kraljevski klub‘ je na svojem terenu s 3:0 bio bolji od portugalske Brage i tako s maksimalnih 12 bodova mirno čeka preostala dva kola, barem što se tiče prolaza skupine. Još uvijek nije sigurno s kojeg će mjesta u nokaut fazu natjecanja, ali to su slatke brige Carla Ancelottija.

Utakmica nije dobro počela za Madriđane jer je Lucas Vazquez u 6. minuti u svojem šesnaestercu povukao za dres Cristiana Borju. Alvaro Djalo bio izvođač najstrože kazne, no, Andrij Lunin je pročitao njegov udarac i obranio udarac. Real je 21 minutu kasnije došao do vodstva. Nakon brze akcije Rodrygo je ostavio loptu za Brahima Diaza koji je bio neumoljiv i to je bilo 1:0. Drugi gol na utakmici je postigao Vinicius Junior u 58., a treći Rodrygo u 61. minuti. Luka Modrić je utakmicu počeo s klupe, a u igru je ušao u 74. minuti umjesto Diaza.

Bayern je također osigurao prolazak skupine, a junak je opet bio Harry Kane koji je postigao dva gola. Prvog je zabio u 80. minuti nakon što je engleski napadač dobio loptu od Joshue Kimmicha i pospremio ju u mreži. VAR je provjeravao je li bilo zaleđa, ali sve je bilo čisto, a šest minuta kasnije Kane je opet bio strijelac. Cedric Bakambu je u sudačkoj nadoknadi bio precizan za Galatasaray, ali to je bio samo počasni gol.

image

Harry Kane je opet bio strijelac za Bayern

MICHAELA REHLE Afp

U skupini A ludu su utakmicu odigrali Kopenhagen i Manchester United. ‘Crveni vragovi‘ su golovima Rasmusa Hojlunda u 3. i 28. minuti rano došli do vodstva, no sve se promijenilo u 42. minuti. Tada je Marcus Rashford nagazio Eliasa Jelerta i za to dobio crveni karton. Danci su brzo iskoristili brojčanu nadmoć - prvo je Mohamed Elyounoussi postigao gol u 45. minuti da bi Diogo Goncalves izjednačio u devetoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. U 69. minuti United je opet poveo iz jedanaesterca. Lukas Lerager igrao rukom u šesnaestercu u dvoboju s Raphaelom Varaneom. Nakon VAR intervencije United je dobio jedanaesterac, a precizan je bio Bruno Fernandes.

No, to nije bilo sve. Lerager se u 83. minuti iskupio i postigao gol za 3:3, a veliko slavlje Kopenhagenu je dobio Roony Bardghji u 87. minuti. Ta je utakmica dugo trajala zbog dva prekida u prvom poluvremenu - prvi put nakon što je jedan navijač utrčao sa zastavom Palestine, a drugi put zbog liječničke intervencije na tribinama.

Milanskom Interu je bio dovoljan jedan gol protiv Salzburga za osiguranje prolaska skupine. Postigao ga je Lautaro Martinez iz jedanaesterca u 85. minuti. Kod Austrijanaca su Roko Šimić i Luka Sučić igrali od prve minute. Sučić je igrao svih 90 minuta, a Šimić do 79. Minimalnu pobjedu upisao je i PSV protiv Lensa. Nizozemcima je tri boda donio Luuk de Jong u 12. minuti. Arsenal je u toj skupini došao do važna tri boda nakon 2:0 protiv Seville. ‘Topnicima‘ su slavlje donijeli Leandro Trossard (29.) i Bukayo Saka (64.), a Ivan Rakitić je u utakmicu ušao u 65. minuti.

90+5. KRAJ!

Završila je i posljednja utakmica današnjeg programa. U ludnici sa sedam golova i jednim isključenjem, slavio je domaći sastav - Copenhagen rezultatom 4:3.

87.⚽ Kakva utakmica u Danskoj! Roony Bardghji zabija za novo vodstvo Kopenhagena. Gol pogledajte OVDJE.

Službeno su završile sve utakmice osim one u Kopenhagenu gdje vlada apsolutna drama i tek nas čeka sudačka nadoknada.

82.⚽ GOOOL!

Lukas Lerager poravnava rezultat u Danskoj. Natrčao je na ubačaj s lijeve strane i posprema loptu iza leđa Onane.

Pogodak pogledajte OVDJE.

90+3⚽ GOOOL!

Cedric Bakambu zabio je utješni pogodak za Galatasaray u smiraju susreta.

Pogodak pogledajte OVDJE.

86.⚽ GOOOL!

Harry Kane zabija i drugi gol Bayerna na susretu. Ovoga je puta strpljivo dočekao na drugoj stativi gdje ga je nesebično poslužio Tel. Englez nije imao težak zadatak poslati loptu u mrežu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

85.⚽ GOOOL!

Inter vodi usred Salzburga. Lautaro Martinez precizno je izveo kazneni udarac, poslao je loptu u jednu, a vratara u drugu stranu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

69.⚽ GOOOL!

Manchester United ponovno je u vodstvu! Bruno Fernandes realizirao je najstrožu kaznu i vratio prednost Crvenim vragovima.

Pogodak pogledajte OVDJE.

82.⚽ GOOOL!

Otključalo se i u Munchenu. Harry Kane zabio je za Bayern nakon više od osamdeset minuta igre u kojemu su Bavarci dominirali protiv Galatasarayja, ali nikako nisu uspjeli okruniti to pogotkom. Sve do sada.

Pogodak pogledajte OVDJE.

67. Diego Alonso posegnuo je Diego Alonso za prvim izmjenama, a među njima je i Rakitić koji će na teren umjesto Sowa. Čini se da će i Luka Modrić uskoro u igru.

64.⚽ GOOOL!

Saka je sjajno izbjegao zaleđe, a onda najprije slomio Pedrosu pa zatim ljevicom spremio loptu u malu mrežu za 2:0 vodstvo Arsenala.

Pogodak pogledajte OVDJE.

61. ⚽GOOOL!

Nemilosrdan je Real koji sada vodi 3:0 proti Brage.

Rodrygo je primio dodavanje u šesnaestercu, a onda prebacio golmana i jurnuo prema tribinama kako bi proslavio svoj pogodak.

Pogodak pogledajte OVDJE.

58.⚽GOOOL!

Evo još jednog gola u mreži Brage, gol zbog kojega se sada puno lakše diše. Majstorski je Vinicius slomio Josea Fontea, a onda poslao neobranjivo iza leđa Bragina vratara za 2:0 prednost Reala.

Pogodak pogledajte OVDJE.

54. Odličan pokušaj Havertza koji se otvorio na lijevu nogu, a onda gađao donji lijevi kut Dmitrovićeva gola, ali udarac je otišao tik pored gola.

Preostale utakmice nastavljaju s drugim poluvremenom. Nešto kasnije iz svlačionice izaći će igrači Kopenhagena odnosno Manchester Uniteda jer je tamo sudačka nadoknada iznosila punih 13 minuta.

image
JOHN THYS Afp

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+9.⚽GOOOOL!

Diogo Goncalves precizno izvodi najstrožu kaznu i zabija za poravnjanje rezultata u Danskoj. Prije poluvremena Kopenhagen se vratio iz rezultatskog minuta i sada je 2:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

45. ⚽GOOOL!

Kopenhagen odmah koristi prednost igrača više. Elyounoussi zabija netom prije sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Pogodak pogledajte OVDJE.

42. ? Manchester United igrat će drugo poluvrijeme s igračem manje. Marcus Rashford zaradio je izravni crveni karton nakon intervencije VAR-a. Napadač Crvenih vragova nagazio je nogu Jelerta što je VAR označio dovoljnim za isključenje.

Situaciju pogledajte OVDJE.

37. Malo je nedostajalo da Sevilla poravna rezultat. Pedrosa je primio dodavanje i sjurio se prema šesnaestercu. Uklizao je Saliba u posljednji trenutak i spriječio opasnost za Rayina vrata.

28. ⚽GOOOL!

Manchester United vodi 2:0! Rasmus Hojlund našao se na odbijenoj lopti nakon što je Garnacho uputio udarac i poslao loptu u praznu mrežu za svoj drugi pogodak na utakmici.

Pogodak pogledajte OVDJE.

30. ⚽GOOOOL!

Arsenal vodi 1:0. Krasnoj akciji prethodila precizna lopta s centra koju je dočekao Saka koji nesebično dodaje za Trossarda. Belgijac nije imao težak zadatak poslati loptu u praznu mrežu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

image
ADRIAN DENNIS Afp

27. ⚽ GOOOOL!

Real Madrid vodi! Rodrygo je primio dodavanje u šesnaestercu, sjurio se po lijevoj strani, a onda povratnom loptom pronašao Brahima Diaza koji poentira za 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

18. Vijesti kojie nikako ne volimo čuti stižu iz Copenhagena. Nekome se na tribinama pruža liječnička pomoć zbog čega je privremeno utakmica zaustavljena. Na sreću, sve je dobro prošlo nakon intervencije.

12. ⚽ GOOOOL!

PSV je poveo protiv Lensa. Luuk de Jong doveo je Nizozemce u vodstvo golom u 12. minuti. Sjajno je ispratio ubačaj Bakayoka i glavom poentirao za 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

12. PONIŠTEN GOL! Real je sada zabio. Brahim Diaz je skinuo loptu s noge Viniciusu i poslao loptu u mrežu, ali pogodak je poništen zbog Viniciusovog prekršaja u borbi za loptu.

6. PROMAŠENI PENAL! Lucas Vasquez je napravio faul u vlastitom šesnaestercu. Dobio je žuti karton i Braga je imala priliku zabiti iz penala. Pucao je Djalo, ali brani mu Lunin.

Obranu možete pogledati OVDJE.

Nekoliko trenutaka kasnije Rodrygo je pao u šesnaestercu Brage, ali sudac je samo odmahnuo rukom.

3. ⚽ Prvi gol večeri zabio je Manchester United. Pogodak koji je zabio Hojlund pogledajte OVDJE.

1. Počeo je spektakl u Londonu!

Linker
27. travanj 2024 15:52