PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
DRAMA I PRODUŽECI

VIDEO: Real se izvukao iz ponora i izbacio Chelsea! Čudesan potez Modrića, novi gol Benzeme, asistencija Kove

Villarreal je remijem (1:1) protiv Bayerna izborio polufinale, a Real unatoč porazu slavio na Bernabeuu
Piše: Dražen Krušelj, SNObjavljeno: 12. travanj 2022. 23:50

REAL MADRID - CHELSEA 2:3 (Rodrygo 80', Benzema 96' / Mount 15', Rüdiger 51', Werner 75')

(prva utakmica 3:1)

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal, Nacho (od 88. L. Vazquez), Alaba, Mendy (od 78. Marcelo) - Kroos (od 73. Camavinga), Casemiro (od 78. Rodrygo), Modrić - Valverde, Benzema, Vinicius Jr. (od 115. Ceballos)

CHELSEA (4-3-3): Mendy - James, Thiago Silva, Rüdiger, Alonso - Kante (od 100. Ziyech), Loftus-Cheek (od 106. Saul Niguez), Kovačić (od 106. Jorginho) - Mount, Havertz, Werner (od 83. Pulišić)

MADRID - stadion Santiagno Bernabeu. Sudac: Szymon Marciniak (Poljska)


Deset minuta prije kraja uzvratnog četvrtfinalnog dvoboja Real Madrid noktima se držao za rub provalije, nekim čudom preživio i na koncu se preokretom ipak pridružio Villarrealu na "final fouru" Lige prvaka. Branitelj naslova Chelsea nalazio se na pragu senzacije već na ulasku u drugo poluvrijeme, poslije 70 minuta meča držao je u rukama golemo 3-0 vodstvo, ali nije znao dokrajčiti suparnika i ubiti utakmicu.

Za proboj u još jedno polufinale uz nikad slađi poraz najveće zasluge ponovno pripadaju staroj gardi. Luka Modrić je trademark potezom, vanjskom felšanom loptom, servirao savršenu asistenciju strijelcu Rodrygu u 80. minuti. Gol je stigao kao boca s kisikom za posustali "kraljevski klub", momčad je živnula, prodisala i odvukla dvoboj do produžetaka. Onda se priključio drugi "oldtimer" Karim Benzema i na Viniciusov ubačaj isporučio već 38. gol sezone za 2-3. Odjednom je Chelsea morao trčati za pogotkom jer minimalna pobjeda više nije bila dovoljna za prolaz u sljedeću rundu. Nije Tuchelova momčad bila bez prilika, no u drugom produžetku Havertz je glavom s deset metara promašio okvir, baš kao i Jorginho u završnim kadrovima utakmice.

MOUNTOV POGODAK ZA VODSTVO CHELSEAJA POGLEDAJTE OVDJE.

Real je na startu meča upao u zamku u kakvoj nerijetko završe momčadi koje iz prvog meča izvuku opipljivu rezultatsku prednost. Prepustio je posjed i inicijativu Chelseaju, računao je da će na iskustvo i oprez odvući utakmicu u sigurne vode, ali je već poslije 15 minuta morao na centar. Chelsea je odigrao savršen napad, dvije minute je lopta mijenjala vlasnika uz 28 neprekidnih dodavanja prije nego što je Loftus-Cheek napokon spakirao asistenciju natrčalom strijelcu Masonu Mountu za 0-1.

image
OSCAR DEL POZO Afp

RUDIGEROV POGODAK I SITUACIJU UOČI GOLA POGLEDAJTE OVDJE.

KOVAČIĆEVU ASISTENCIJU I WERNEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Drugi gol je, kopirajući Benzemu otprije tjedan dana, glavom postigao Rudiger na početku drugog poluvremena. Onda se u 61. minuti dogodila kontroverzna situacija: poljski sudac Szymon Marciniak i njegov VAR tim dali su sve od sebe da domaćina zadrže iznad površine vode tako što su poništili gol Marcosu Alonsu. Španjolski branič je nakon karambola u kaznenom prostoru loptu smirio natkoljenicom i nehotice okrznuo dlanom da bi je zatim suvereno zakucao u rašlje Realova gola. Igra rukom, presudio je Poljak i poništio gol.

ČUDESNU MODRIĆEVU ASISTENCIJU I RODRYGOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Ali ništa zato, odluka nije pokolebala nasrtljive goste koji su nastavili jurišati za trećim golom i uskoro su zaista i došli do 3-0 vodstva. Timo Werner se s lijevog krila u slalomu spustio prema unutrašnjosti kaznenog prostora, lažnjacima pobacao na pod polovicu Realove obrane i napokon uz malo sreće provukao loptu u mrežu. Publika je počela negodovati, a Ancelotti po inerciji ubacivati džokere s klupe u igru tražeći pogodak. Pronašao je spasitelja u Rodrygu, koji je suvereno sa 7 metara u mrežu zakucao Modrićevu loptu.

BENZEMIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Prošle sezone Chelsea je na putu prema tituli u polufinalu Lige prvaka izbacio Real Madrid. Sada se "kraljevski klub" revanširao i u društvu "žute podmornice" iz Villarreala osigurao prve dvije polufinalne ulaznice za završnicu platinastog Uefina natjecanja. Generacija predvođena Modrićem, Benzemom, Carvajalom, Marcelom i Baleom (ostao na klupi) osvajala je Ligu prvaka četiri puta u razdoblju između 2014. i 2018. godine, ali očito u ovoj konkurenciji još nije rekla svoju posljednju riječ.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

image

Grafika za SN: SofaScore

SofaScore

image

Grafika za SN: SofaScore

SofaScore


PRIJENOS UŽIVO

GOTOVO JE, REAL JE U POLUFINALU NAKON EPSKE BORBE PROTIV CHELSEAJA!!!

120' - Igrat će se još čak tri minute sudačke nadoknade.

119' - Ziyech do Jorginha, a Jorginho također pored gola! Kakva je to drama u Madridu, pričat će se dugo o ovim dvobojima...

117' - James centrira, a Havertz dobro gađa - samo pored gola!

115' - Izlazi Vinicius Jr. uz ovacije Santiago Bernabeua, mijenja ga Dani Ceballos.

114' - Svijevnula je kontra Chelseaja, Ziyech je oštro zaprijetio s lijeve strane, a Courtois još jednom maestralno obranio!

109' - Havertz je požutio zbog udaranja Davida Alabe.

106' - Vraćamo se u drugi produžetak. Ušli su Jorginho i Saul Niguez umjesto Matea Kovačića i Loftus-Cheeka.

image
OSCAR DEL POZO Afp

105' - Kraj prvog produžetka! Samo 15 minuta ostaje Chelseaju da izvuče asa iz rukava...

103' - Camavingin projektil prolazi malo iznad grede. Umor već polako hvata i jedne i druge.

102' - Ziyech grubo ruši Lucasa Vazqueza nakon još jedne sjajne Modrićeve okomite lopte, dobiva Marokanac žuti karton samo dvije minute nakon ulaska.

100' - Novu zamjenu radi Tuchel, ušao je Ziyech umjesto kapetana Kantea.

96' - GOOOL! Camavinga krade loptu i daje Viniciusu koji po tko zna koji put prolazi lijevom stranom, da bi iz mrtvoga kuta nabacio Benzemi, a Francuz glavom zakucava za 3:2 Reala i mogući prolazak u polufinale!

BENZEMIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

91' - Počinje prvi produžetak na Santiago Bernabeuu.

image
OSCAR DEL POZO Afp

KRAJ U MADRIDU, IDE SE U PRODUŽETKE!

GOTOV JE SUSRET U MÜNCHENU, VILLARREAL JE U POLUFINALU!!!

90'+4' - Dvije je šanse imao Pulišić u nadoknadi! Mogao je dokrajčiti Real, ali oba puta lopta je išla preko grede... Ići će se u proudužetke!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

image
JOSE JORDAN Afp

88' - GOOOL! Pogađa džoker s klupe, nigerijski napadač Samuel Chukwueze! Bio je to prvi udarac u okvir gola Villarreala... Teško je i opisati sada što osjećaju igrači Bayerna.

CHUKWUEZEOV POGODAK NA ASISTENCIJU GERARDA MORENA POGLEDAJTE OVDJE.

88' - Gotov je Nacho Fernandez za danas, mijenja ga Lucas Vazquez.

83' - Izlazi strijelac Timo Werner, ulazi Amerikanac hrvatskih korijena Christian Pulišić.

82' - I opet Modrić! Sjajnim je udarcem s vrha šesnaesterca natjerao Mendyja na refleksnu intervenciju...

image
OSCAR DEL POZO Afp

80' - GOOOL! Moooodriiiiiiiiiiić!!! Kakva čudesna asistencija hrvatskog maestra!!! Prvo je Alaba presjekao jedno dodavanje, Marcelo prihvatio i dodao Luki, a Realova 'desetka' svojim prepoznatljivim vanjskim felšom pronašao Rodryga za toliko priželjkivan pogodak! Drama u Madridu...

ČUDESNU MODRIĆEVU ASISTENCIJU I RODRYGOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

78' - Nevjerojatna obrana Courtoisa! Havertz je skočio nebeski visoko, a belgijski vratar nevjerojatno iščupao njegov pokušaj s pet metara!

78' - Dvostruka promjena kod Reala. Izlaze Mendy i Casemiro, ući će Marcelo i Rodrygo.

image
OSCAR DEL POZO Afp

75' - GOOOL! Kovačić je sjajno asistirao za Wernera koji smireno pokretom tijela izbacuje Casemira, zatim i Alabu te Carvajala, a potom Courtoisu ispod ruke provlači za velikih 3:0 Chelseaja na Santiago Bernabeuu!

KOVAČIĆEVU ASISTENCIJU I WERNEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

73' - Ancelotti iz igre vadi Tonija Kroosa koji otvoreno pokazuje nezadovoljstvo, zamijenit će ga Eduardo Camavinga.

68' - Valverde ruši Kovačića s leđa i opravdano dobiva žuti karton.

66' - TRESE SE GREDA! Mendy je lijepo centrirao s lijeve strane, a Benzema u svome stilu skočio nebeski visoko, gađao suprotan kut i pogodio okvir gola!

62' - GOOOL! Alonso je zabio za 3:0! Prvo je Mendy izgubio loptu na centru, a Kante povukao kontru, da bi na kraju proigrao Alonsa, Španjolac izbacio Carvajala te potom iz voleja skinuo paučinu Courtoisova gola!

Ali provjerava se VAR...

Čini se da je Alonso pritom igrao rukom. Tako je, PONIŠTEN JE GOL! Alonsa je lopta udarila u ruku, pravila su tu jasna. Ostaje 2:0 za Chelsea.

ALONSOV PONIŠTEN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

61' - Valverde se ubacuje iz drugoga plana i prijeti opasnim udarcem koji prolazi svega par centimetara iznad gola!

56' - Kroos je opasnim udarcem natjerao Mendyja na atraktivnu paradu kojom je ulio dodatno samopouzdanje svojoj momčadi.

image
CHRISTOF STACHE Afp

51' - GOOOL! Strijelac je Robert Lewandowski protiv Villarreala! Uspio je nekako, okružen četvoricom braniča, poljski napadač provući pored vratara Rullija i od vratnice pogoditi za 1:0 Bayerna!

POGODAK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

51' - GOOOL! Mount je ubacio iz kornera, a Rüdiger najviše skače i pogađa za 2:0!

RUDIGEROV POGODAK I SITUACIJU UOČI GOLA POGLEDAJTE OVDJE.

50' - Šutira opasno Marcos Alonso, a Nacho ga blokira. U nastavku još opasnije pokušava Rüdiger, no njegov udarac završava u korneru... Ljuti se Luka Modrić jer poljski sudac Szymon Marciniak smatra da se od njega to odbilo. Ponovljena snimka pokazuje da kornera možda i nije bilo.

46' - I odmah na startu neugodnosti za Real! Havertz i Mount zakuhali su opasnu situaciju koju su jedva zajedničkim snagama raščistili Casemiro i Courtois.

46' - Vraćamo se u Madrid, odnosno u München. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Chelsea je visoko pritisnuo od samoga starta i prisilio Real na povlačenje. U takvoj dominaciji Benzema i Vinicius nisu došli do izražaja iako je bilo povremenih bljeskova. Agresivna igra urodila je plodom kada je mrežu rasparao Mason Mount. Prvih 45 minuta u znaku je gostiju iz Londona.

Villarreal i dalje vodi taktičku inicijativu. Bayern sve češće upada u frustrirajuće epizode pokazujući time nemoć u ostvarivanju svojih ambicija. Žuta je podmornica pola posla obavila, no čeka ih još vrlo zahtjevnih 45 minuta.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Trajala je kraća pauza dok se ukazivala liječnička pomoć Loftus-Cheeku nakon jednoga duela. Sve je u redu, nastavit će igru Chelseajev nogometaš.

37' - Benzema je 'uvalio' lakat Thiagu Silvi i dobio prvi žuti karton na utakmici.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

35' - Rudigerov projektil dobro je protegnuo Courtoisa na golu!

32' - Modrić za Benzemu, Benzema ostavlja povratnu Modriću, a Luka ne dolazi do lopte jer... Casemiro mu otima tu šansu i šalje loptu visoko na tribine!

28' - Loftus-Cheek ostavlja povratnu za Kovačića čiji udarac izvana prolazi malo preko gola!

23' - Benzemaaaa!!! Francuz je silovito opalio s ruba kaznenog prostora, a od Thiaga Silve se to odbilo u korner, iako se u prvi mah činilo kao da će u gol...

17' - Vinicius prolazi kao brzi vlak po lijevoj strani, no na suprotnoj mu vratnici nije bilo raspoloženih suigrača...

image
OSCAR DEL POZO Afp

15' - GOOOL! Kovačić je smireno vodio napad te potom odigrao dubinsku okomitu loptu za Loftus-Cheeka, ovaj pak za Wernera, a Werneru se lopta odbila od koljena te je tako gurnuo u šansu Mounta koji bježi Carvajalu i majstorski probija Courtoisa za 1:0 Chelseaja na Bernabeuu!

MOUNTOV POGODAK ZA VODSTVO CHELSEAJA POGLEDAJTE OVDJE.

13' - Werner se izborio za udarac, no obrana Reala na vrijeme izbija u korner... Nakon udarca iz kuta Rüdiger glavom gađa preko gola.

11' - Benzema je isprobao svoj udarac iz tog slobodnjaka s ruba šesnaesterca, prolazi njegov projektil preko grede.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

10' - Vinicius izvrsnim driblingom prolazi Jamesa, a branič Chelseaja ruši ga u zoni udarca!

8' - Alonso dobro centrira za Havertza u petercu, a Mendy pravovremeno čisti ispred Chelseajeva napadača.

6' - Sjajna dugačka okomita lopta Luke Modrića za Viniciusa, ipak Rulli je bio brži.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

4' - Valverde je u punom šprintu visoko pritisnuo posljednju liniju Chelseaja i nastojao doći do jedne izgubljene lopte, no Kovačić je smireno reagirao elegantnim rješenjem.

21.00: Počele su utakmice u Madridu i Münchenu!


20.30: Španjolci su neposredno uoči dvoboja objavili vijest o Iscu kao 'krtici' koji je nekome otkrio početnih 11 Real Madrida. On je na to bijesno odgovorio: 'Ja nisam ni bio prisutan kad se o sastavima odlučivalo! Odite tražiti senzaciju negdje drugdje!'

19.45: Stigli su sastavi! Na velike promjene odlučio se Thomas Tuchel u odnosu na sastav koji je u Londonu istrčao protiv Reala. Susret tako neće započeti Christensen, Azpilicueta, Jorginho i Pulišić, a na Bernabeuu će umjesto njih startati Alonso, Loftus-Cheek, Mateo Kovačić i Timo Werner.

Kod Kraljeva trener Carlo Ancelotti ne može računati na Edera Militaa, igra Nacho, ostatak postave ostaje isti kao i u prvome dvoboju.

image

Carlo Ancelotti i Thomas Tuchel

GLYN KIRK Afp

Što se Bayerna tiče, Julian Nagelsmann se odlučio na dvije promjene u odnosu na prošlotjednu momčad. Priliku od prve minute dobivaju Leroy Sane i Leon Goretzka, a među pričuvama će večeras biti Serge Gnabry i Alphonso Davies.

Unai Emery na raspolaganju ima najjaču jedanaestorku Žute podmornice koja će braniti prednost od 1:0.


Linker
19. travanj 2024 19:13