CRISTINA QUICLER Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Real slomio Napoli u završnici, čudesan povratak Intera, Bjelica zadržao nadu za europsko proljeće

Utakmice Lige prvaka pratite iz minute u minutu uz Sportske novosti
Piše: Hina, SNObjavljeno: 29. studeni 2023. 22:50

REAL MADRID - NAPOLI 4:2 (Rodrygo 11., Bellingham 22., Paz 84., Joselu 90+4./Simeone 9., Anguissa 47.)

REAL MADRID: Lunin - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy (od 87. Fernandez) - Valverde, Kroos, Ceballos (od 57. Joselu) - Bellingham ⚽ - Rodrygo ⚽ (od 88. Lucas), Díaz (od 65. Paz)

NAPOLI: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Jesus - Anguissa ⚽, Lobotka, Zielinski ? (od 65. Elmas) - Politano (ot 78. Cajuste ?), Simeone ⚽ (od 46. Osimhen), Kvarachelia (od 87. Zanoli)


Braga - Union Berlin 1:1 (Djalo 51./Gosens 42.)

Bayern - Kopenhagen 0:0

Arsenal - Lens 6:0 (Havertz 13., G.Jesus 21., Saka 23., Martinelli 27., Odegaard 45+1., Jorginho 86.-11m)

Benfica - Inter 3:3 (Joao Mario 5., 13., 34./Arnautović 51., Fratessi 58., Sanvhez 72.-11m)

Real Sociedad - Salzburg 0:0


Ranije odigrano:

Galatasaray - Man. United 3:3 (Ziyech 29, 62, Akturtoglu 71//Garnacho 11, Fernandes 18, McTominay 55)

Sevilla - PSV 2:3 (Ramos 24, En Nesiry 47//Saibari 68, Gudelj 82ag. Pepi 90+2)


Nakon srijede poznate su još dvije momčadi koje su izborile plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka, u pitanju su Arsenal i PSV Eindhoven.

Na rubu ulaska među šesnaest najboljih ostao je Napoli koji će takvo što morati osigurati u posljednjem kolu, na domaćem terenu protiv Brage. U petom kolu skupine C Napoli je poražen u Madridu od Reala 2-4, dok je Braga kao domaćin odigrala 1-1 protiv Union Berlina. Na klupi Berlinčana debitirao je hrvatski strateg Nenad Bjelica.

Real je sigurno prvi u skupini C, a Napoli ima tri boda više od Brage, kao i što je pobijedio portugalsku momčad u 1. kolu u gostima s 2-1.

Napoli je na Santiago Bernabeu poveo 1-0 golom Simeonea u devetoj minuti, ali je Real izjednačio čim je krenuo s centra. Loptu je u gostujuće rašlje zakucao Rodrygo, dok je u 22. minuti već bilo 2-1 za Real nakon pogotka Judea Bellinghama.

image
AFP

Odmah na startu drugog dijela Zambo-Anguissa je vratio Napoli u igru te izjednačio na 2-2, ali gosti do kraja nisu izdržali. Mladi, 19-godišnji Nicolas Paz je u 84. minuti opalio s 25 metara i uz pomoć vratara Napolija Mereta zabio za 3-2. U nadoknadi je Joselu postavio konačnih 4-2 za Madriđane.

Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije, nije igrao za Real zbog lakše ozljede.

Nenad Bjelica je preuzeo uzdrmani Union Berlin koji je imao na pladnju pobjedu kod Brage. U 31. minuti, kod 0-0, domaćin je ostao s igračem manje nakon isključenja Niakate, a vrlo lijepo je potom Gosens u 42. minuti doveo goste u vodstvo.

image
AFP

Braga je ipak ugrabila bod golom Alvara Djala u 51. minuti te može proći u osminu finala pobjedom od dva razlike u Napulju. No, može ostati i bez Europske lige ukoliko izgubi u Napulju, a Union Berlin slavi pred svojim navijačima protiv Reala.

Na gostovanju kod Brage hrvatski reprezentativac Josip Juranović odigrao je cijelu utakmicu za bundesligaša.

U skupini D je i prije pretposljednjeg kola bilo jasno da dalje idu Inter i Real Sociedad, a u petom kolu Inter je sigurno plovio prema ružnom porazu na Luz stadionu u Lisabonu. Posljednjeplasirana Benfica vodila je 3-0 na poluvremenu, no ogled je završio bez pobjednika 3-3.

Tri pogotka dala je Benfica u prvom dijelu i sva tri je potpisao Joao Mario, nekadašnji igrač Intera, koji je neumoljivo tresao mrežu u 5., 13. i 34. minuti. No, u nastavku je Inter uzvratio istom mjerom. Strijelci su bili Arnautović u 51., Frattesi u 58. i Sanchez iz jedanaesterca u 72. minuti za konačnih 3-3.

image
AFP

Hrvatski nogometaš Petar Musa od 79. minute je zaigrao za Benficu koja još uvijek može biti treća na ljestvici, ali u zadnjem kolu mora pobijediti RB Salzburg u gostima s tri pogotka razlike.

U zadnjem kolu će se odlučivati i o pobjedniku ove skupine jer Inter i Real Sociedad imaju isti broj bodova. Real Sociedad je u 5. kolu na domaćem terenu odigrao 0-0 protiv RB Salzburga. Za austrijskog prvaka cijelu je utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Luka Sučić, dok je mladi reprezentativac Roko Šimić zaigrao od 62. minute.

Arsenal je na komadiće razbio Lens u petom kolu skupine B. Bilo je čak 6-0 na Emirates stadionu čime je Arsenal osigurao prolaz u osminu finala, ali je time pomogao i PSV-u koji će također za njim. Prije zadnjeg kola PSV ima tri boda više od Lensa, ali i bolji međusobni omjer. Arsenal je i siguran pobjednik skupine.

image
AFP

Već na poluvremenu Arsenal je imao vodstvo od 5-0, a redom su zabijali Havertz u 13., Gabriel Jesus u 21., Saka u 23., Martinelli u 27. i Odegaard u nadoknadi prvog dijela. U nastavku je sve zaokruženo golom Jorginha u 86. minuti iz jedanaesterca.

Ranije u ovoj skupini Sevilla je prokockala domaće 2-0 vodstvo protiv PSV-a. Poraženi su Andalužani s 2-3, ali još uvijek mogu do trećeg mjesta i Europske lige. Za ta cilj moraju pobijediti Lens u gostima, u posljednjem kolu.

Spektakularna utakmica odigrana je u skupini A, u ranijem terminu, u Istanbulu. Pregršt golova, ali i sjajnih akcija, prilika i napetih situacija, ponudili su igrači Galatasarayja i Manchester Uniteda. Gosti su vodili 2-0 i 3-1, ali je završilo 3-3. Nakon što su kasnije Bayern i FC Kopenhagen na Allianz Areni odigrali dvoboj bez golova prije zadnjeg kola su tri momčadi i dalje u borbi za drugo mjesto na ljestvici.

Bayern je siguran prvi, a iza leđa Bavaraca Galatasaray i FC Kopenhagen imaju po pet, a Manchester United četiri boda. U posljednjem kolu Manchester United na Old Traffordu igra protiv Bayerna, a FC Kopenhagen je domaćin turskom prvaku.

Prije srijede osminu finala Lige prvaka osigurali su Bayern, Real Madrid, Real Sociedad, Inter, Manchester City, Leipzig, Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid i Lazio.

GOTOVE SU UTAKMICE! Real je s 4:2 pobijedio protiv Napolija u uzbudljivoj utakmici 5. kola skupine C Lige prvaka. U istoj skupini Nenad Bjelica je debitirao na klupi Union Berlina kod Brage (1:1), a njemačka momčad je imala igrača više od 30. minute.

Arsenal je deklasirao Lens sa 6:0, a ludu su utakmicu odigrali Benfica i Inter u Lisabonu. Domaćini su na poluvremenu imali 3:0, ali je Inter uspio izjednačiti. Bayern i Copenhagen, odnosno Real Sociedad i Salzburg su odigrali bez golova.

90+4. ⚽ GOOOL! Real je postigao četvrti gol u sudačkoj nadoknadi. Bellingham je opet poslao jednu dobru loptu s lijeve strane vanjskom nogom, a Joselu je napokon iskoristio jednu šansu i postogao gol za 4:2.

Gol poglesajte OVDJE.

6:0 Jorginho je iz jedanaesterca u 86. minuti postigao šesti gol za Arsenal.

Gol pogledajte OVDJE.

84. ⚽ GOOOL! Vodi Real 3:2! Nekoliko su minuta domaćini držali loptu u nogama, napadali Napoli, tražili mjesto za prolazak, a pronašao ga je mladi Paz kojem je ovo prvi gol u karijeri za seniorsku momčad Reala.

Gol pogledajte OVDJE.

79. Ovo je bilo sjajno. Carvajal je poslao fantastičnu loptu s desne strane s polovice terena, Bellingham je smirio i pucao, a Meret pucao. Sva trojica su bila na visini zadatka što se ne bi moglo reći za Joselua koji je naletio na odbijenu loptu i glavom je poslao pored gola na kojem nije bilo Mereta.

77. Fantastično je Rüdiger pucao glavom s pet metara nakon dobrog ubacivanja Bellinghama, ali još je bolji bio Meret na vratima Napolija.

3:3 Kakva luda utakmica u Lisabonu! Benfica je imala 3:0 na poluvremenu, a u 74. je Inter izjednačio na 3:3. Sada je strijelac Sanchez iz jedanaesterca.

Gol pogledajte OVDJE.

image

Alexis Sanchez

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

68. Zatresao je Osimhen mrežu Reala, ali nigerijski napadač je bio u zaleđu.

65. ⇔ Nicolas Paz je ušao u igru umjesto Diaza koji se žalio na ozljedu. Isto se dogodilo i na suprotnoj strani gdje je Elmas zamijenio Zielinskog.

63. Veliku je priliku imao Real, ali Joselu se nije dobro snašao nakon ubačaja Mendyja s lijeve strane.

57. ⇔ Prva izmjena u redovima Reala. Umjesto Ceballosa ušao je Joselu.

3:2 Brzo su igrači Intera smanjili zaostatak na samo jedan gol. Gol je u 58. minuti postigao Frettesi, Benfica vodi 3:2.

Gol pogledajte OVDJE.

3:1 Smanjio je Inter zaostatak u Lisabonu. Strijelac je Arnautović.

Gol pogledajte OVDJE.

image
INDEPENDENT PHOTO AGENCY SRL/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia

1:1 Iako Braga ima igrača manje, uspjela je izjednačiti protiv Union Berlina. Strijelac je Djalo u 51. minuti. Gol pogledajte OVDJE.

47. ⚽ GOOOOL! Napoli je izjednačio. Strijelac je Anguissa koji je bio precizan iz drugog pokušaja. Di Lorenzo ga je uposlio na desnoj strani, prvo je pokušao ubaciti, a nakon što se lopta od bloka opet odbila do njega snažno je pucao i pogodio za 2:2.

46. ⇔ Osimhen je ušao umjesto Simeonea na početku drugog poluvremena.

Gotova su prva poluvremena večerašnjih utakmica. U najzanimljivijom utakmici večeri Real na domaćem terenu vodi protiv Napolija s 2:1. Madriđani su bolja momčad i zasluženo su preokrenuli rezultat u svoju korist.

Nenad Bjelica ima prednost od jednog gola, ali i igrača više, Arsenal demolira Lens i nakon prvih 45 minuta ima 5:0, a Benfica je nešto blaža prema Interu - tamo je 3:0.

5:0 Pet komada! I Odegaard se morao upisati u listu strijelaca u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Gol pogledajte OVDJE.

image

Martin Odegaard

ADRIAN DENNIS Afp

44. Ozlijeđen je Jude Bellingham. Prije nekoliko minuta je ostao na travnjaku, pokušao je nastaviti s igrom, ali je to trajalo kratko pa su liječnici morali ući na travnjak.

Izgledalo je kao da bi mogao izaći iz igre, ali to se ipak nije dogodilo.

0:1 Vodi Union Berlin! Strijelac je Gosens na asistenciju Roussilliona u 42. minuti.

Gol pogledajte OVDJE.

38. Bolji je Real večeras, posebno od kada je poveo. Rastrčani su Ancelottijevi igrači, brzo pokušavaju razvijati napade. Imali su nekoliko dobrih prodora, ali bez pravog udarca.

3:0 Joao Mario postigao je hat-trick za Benficu protiv Intera. Igra se 34. minuta utakmice.

Gol pogledajte OVDJE.

? Union Berlin ima igrača više u Bragi. U 31. minuti je pocrvenio Niakate. Ovo je dobra prilika za Nenada Bjelicu u debiju na klupi.

image

Sikou Niakate

MIGUEL RIOPA Afp

29. Kvarachelija je pucao u blok s nekih 20-ak metara, a onda je sijevnula kontra Reala koju je udarcem završio Diaz. Nije bio precizan, ali dobro je ovo izgledalo.

4:0 Nogometaši Lensa proživljavaju teške trenutke. Martinelli je postigao četvrti gol za Arsenal u 28. minuti.

Gol pogledajte OVDJE.

3:0 Nismo stigli upisati drugi gol Arsenala, a već su 'Topnici' postigli i treći. Gabriel Jesus je bio precizan u 21. minuti, a Saka tri minute kasnije.

Gol za 2:0 pogledajte OVDJE, a za 3:0 OVDJE.

22. ⚽ GOOOL. Vodi Real 2:1. Jude Bellingham je postigao još jedan gol za 'Kraljevski klub'. Sada je odlično utrčao iza obrane Napolija i glavom pospremio Alabin ubačaj.

Gol pogledajte OVDJE.

image

Jude Bellingham

JAVIER SORIANO Afp

1:0 Vodi i Arsenal protiv Lensa. Gol je postigao Havertz u 13. minuti.

Gol pogledajte OVDJE.

14. Dobra prilika za Real. Sve je pokrenuo Bellingham, s desne strane ubacio Carvajal, na loptu natrčao Rodrygo, ali nije uspio pogoditi okvir gola.

2:0 Benfica ima 2:0 protiv Intera. Strijelac je opet Joao Mario - prvi gol je postigao u petoj, a u drugi u 13. minuti.

Gol pogledajte OVDJE.

image

Slavlje igrača Benfice

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

11. ⚽ GOOOL. Eskpresno se vratio Real golom Rodryga. Brzu su akciju odigrali domaćini, Diaz uposlio Rodryga, a on se lijepo namjestio na uadarac s nekih 14 metara i izjednačio rezultat.

Gol pogledajte OVDJE.

image

Rodrygo

JAVIER SORIANO Afp

9. ⚽ GOOOL! Voli Napoli 1:0. Dugo je trajao napad talijanske momčadi, a strijelac je Simeone. Kvaratskhelia je ubacio s lijeve strane, Di Lorenzo vratio u sredinu, a Simeone je lako loptu ugurao u mrežu.

Gol pogledajte OVDJE.

image

Giovanni Simeone

JAVIER SORIANO Afp

1:0 Benfica vodi 1:0 protiv Intera. Gol je postigao Joao Mario, a priznat je nakon intervencije VAR-a.

Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

2. Prvi udarac u okvir gola uputio je Rodyrgo, ali bio je to lak plijen za Mereta.

Počele su utakmice večernjeg programa Lige prvaka.

Linker
05. svibanj 2024 15:41