AFP
VELIKA VEČER GOSTIJU

VIDEO: Realov heroj zabio ključni gol, Modriću cijela utakmica, United slavi neočekivanog junaka

Završen je novi uzbudljivi dan u Ligi prvaka, Real Madrid je slavio na gostovanju kod Brage
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2023. 23:11

BRAGA - REAL MADRID 1:2 (Djalo 63./Rodrygo 17., Bellingham)

BRAGA: Matheus - Mendes (Od 73. Fonseca), Saatci, Niakate, Borja - Zalazar, Al-Musrati (Od 78. Moutinho) - Djalo, Horta, Carvalho (Od 66. Bruma) - Banza (Od 66. Ruiz)

REAL MADRID: Kepa - Carvajal, Rüdiger, Nacho?, Garcia (Od 75. Mendy) - Valverde, Modrić, Camavinga ?- Bellingham ⚽ (Od 89. Lucas)- Rodrygo ⚽(Od 71. Tchouameni), Vinicius


Rezultati ostalih susreta:

Galatasaray - Bayern 1:3 (Icardi 30. 11m /Coman 8., Kane 73., Musiala 79.)

Inter - RB Salzburg 2:1 (Sanchez 19., Calhanoglu 64. 11m /Gloukh 57.)


Benfica - Real Sociedad 0:1 (Mendez 63.)

Lens - PSV 1:1 (Wahi 65./Bakayoko 55.)

Manchester United - Kopenhagen 1:0 (Maguire 72.)

Sevilla - Arsenal 1:2 (Gudelj/Martinelli 45.+3, Jesus 53.)

Union Berlin - Napoli 0:1 (Raspadori 65.)


Nogometaši madridskog Reala ostvarili su u trećem nastupu i treću pobjedu u Ligi prvaka, u gostima su u okviru skupine C svladali portugalsku Bragu 2:1.

Nakon brazilske kombinacije Real je poveo već u 16. minuti. Vinicius Junior je asistirao, a strijelac je bio Rodrygo. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Domaći sastav nije bio posebno impresioniran uglednim suparnikom te je igrao hrabro i napadački. Nizale su se šanse na obje strane, no u takvom ritmu opet se zatresla domaća mreža. U 61. minuti opet je asistent bio Vinicius, a strijelac za 2:0 odlični Jude Bellingham.

Novi gol Bellinghama pogledajte OVDJE.

Upornost i razigranost Brage se isplatila u 63. minuti kada je Alvaro Djalo smanjio na 1:2. Nakon toga se Real povukao i domaćin je svim silama pokušao doći do izjednačenja, ali nije uspio.

Gol Djala pogledajte OVDJE.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić našao se u udarnoj momčadi Reala, kako je i najavljeno te je odigrao cijelu utakmicu.

image
AFP

U toj skupini C je novu pobjedu upisao Napoli koji je s minimalnih 1:0 slavio kod Union Berlina. Gol odluke dao je Raspadori nakon asistencije Kvarackelie u 65. minuti. Za domaćina nije konkurirao hrvatski reprezentativac Josip Juranović zbog ozljede.

Vodeći Real ima devet bodova, Napoli je na šest, Braga na tri, dok su posljednji Berlinčani i dalje bez bodova.

U skupini B Arsenal je u gostima pobijedio Sevillu 2:1 čime je došao do druge pobjede. Odličan je bio Brazilac Gabriel Jesus koji je prvo na sjajan način započeo kontranapad u nadoknadi prvog dijela kojeg je golom za 1-0 zaključio njegov sunarodnjak Martinelli. Potom je u 53. Gabriel Jesus izveo kratki dribling i potom majstorski pogodio suprotni kut iz vrlo teške situacije za 2:0.

Sevilla je smanjila u 58. minuti kada je iz kornera asistirao hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, a glavom je za 1:2 pogodio Nemanja Gudelj. To je bilo sve što su Andalužani uspjeli napraviti čime su ostali na dva boda. Rakitić je odigrao cijeli susret za domaćina.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

image
AFP

U drugom susretu Lens i PSV su remizirali 1:1. Vrlo lijepi pogodak zabio je Bakayoko u 54. minuti za vodstvo gostiju iz Eindhovena, ali je deset minuta kasnije izjednačio Wahi. Na vrhu ljestvice skupine B je Arsenal sa šest bodova. Lens ima pet, a po dva Sevilla i PSV.

U skupini A Manchester United je na svom Old Traffordu, uz puno mučenja, pobijedio FC Kopenhagen 1;0. Manchester United je od pete minute mogao biti u minusu, ali ga je spasio okvir vrata nakon udarca Dioga Goncalvesa.

U skoro pa ravnopravnoj igri, jer su Danci znali biti vrlo opasni u napadačkim izletima, domaćin je nekako ugurao loptu u suparničku mrežu u 72. minuti, a glavom je iz blizine pogodio Harry Maguire. Sve je bilo spremno za novi šok u 96. minuti jer je dosuđen jedanaesterac za goste, ali je United spasio vratar Onana koji je odlično obranio udarac Larssona s bijele točke. Upisao je tako Manchester United premijernu pobjedu sezone u Ligi prvaka.

image
AFP

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Ranije tijekom utorka u ovoj skupini A je Bayern ostvario novu, treću pobjedu. S 3:1 je pobijedio Galatasaray u Istanbulu premda je turski prvak bio bolja momčad više od sat vremena igre. Domaćin je pao u završnici susreta pa je tako Harry Kane u 73. minuti zabio za 2:1 Bayerna, a samo šest minuta kasnije sve je bilo riješeno. Kane je tada asistirao, a Musiala bio strijelac za 3:1.

Prije toga je Bayern vodio ranim golom Comana, dok je nakon pola sata igre izjednačio Argentinac Mauro Icardi koji je s bijele točke pogodio panenkom.

Prvi Bayern ima devet bodova. Galatasaray ima četiri, Manchester United tri, a danski FC Kopenhagen jedan bod.

Na rub ispadanja već je sada došla Benfica koja je izgubila treću utakmicu u skupini D i ne samo to, već portugalski prvak nije postigao pogodak tijekom 270 minuta. Ovaj put je Real Sociedad kao gost slavio na Luz stadionu s 1:0.

Benfica je u ranoj fazi susreta postigla pogodak, strijelac je bio hrvatski reprezentativac Petar Musa, ali je slavlje domaćina zaustavio VAR i zaleđe. Utakmica je odlučena u 63. minuti kada je jedini strijelac bio Brais Mendez što mu je bio već treći gol ove sezone u Ligi prvaka. Musa je zamijenjen kod Benfice na poluvremenu.

U toj je skupini ranije Inter u Milanu pobijedio austrijskog prvaka Red Bull Salzburg 2:1. Inter je poveo u 19. minuti golom Alexisa Sancheza, dok su gosti izjednačili u 57. minuti. U toj su akciji sudjelovali hrvatski nogometaši Luka Sučić i Roko Šimić, a nakon asistencije Kjaergaarda strijelac za 1:1 je bio Izraelac Gloukh.

Inter je brzo vratio vodstvo, a za tri boda je strijelac u 64. bio turski veznjak Hakan Calhanoglu koji je pogodio s bijele točke. Šimić je za goste igrao do 72. minute, a Sučić cijelu utakmicu.

Na ljestvici su se odvojili Inter i Real Sociedad sa sedam bodova. RB Salzburg ima tri, a Benfica nula. (Hina)

90.+7 Nevjerojatno! Manchester United je imao vodstvo do zadnjih trenutaka utakmice, a onda je McTominay skrivio penal.

Kada se činilo da će se Kopenhagen vratiti s bijele točke, Onana je obranio pokušaj Larssona i postao novi junak Uniteda.

90.+4 Kraj! Real Madrid je upisao novu pobjedu i napravio još jedan korak prema prolasku skupine.

90. Igrat će se još četiri minute sučeve nadoknade vremena.

84. Pobjegao je sada Vinicisu obrani Brage i zabio, ali pomoćni sudac je označio zaleđe. Nakon VAR provjere, to je i potvrđeno.

78. Izašao je Al Musrati, u igri je Moutinho (Braga).

77. Izašao je Garcia, u igri je Mendy (Real)

72. ⚽Maguire zabija za vodstvo Man. Uniteda. Gol pogledajte OVDJE.

73. Izašao je Mendes, ušao Fonseca (Braga).

72.? Žuti karton dobio je Camavinga (Real).

71. Izašao je Rodrygo, a u igri je Tchouameni (Real)

66. Dvostruka izmjena kod Brage. Izlaze V. Carvalho i Banza, a ulaze Bruma i Ruiz.

65. ⚽Lens je izjednačio. Gol Wahija pogledajte OVDJE.

65. ⚽Napoli vodi u Njemačkoj. Gol je zabio Raspadori na asistenciju Kvaratshhelie.

Gol pogledajte OVDJE.

63. ⚽Real Sociedad je poveo u gostima kod Benfice. Mendez je zabio, a gol možete vidjeti OVDJE.

63.⚽GOOOL! Braga se vraća u susret. Djalo zabija za smanjenje Realovog vodstva.

Gol Djala pogledajte OVDJE.

59. ⚽GOOOL! Seviila se vraća u igru. Gudelj je zabio za 1:2, a taj gol možete vidjeti OVDJE.

61. ⚽GOOOL! Bellingham zabija svoj 11 gol u 12. utakmica za Real Madrid.

Novi gol sjajnog Engleza pogledajte OVDJE.

55. ⚽GOOOL! PSV vodi protiv Lensa. Gol je zabio Bakayoko, a možete ga vidjeti OVDJE.

53.⚽ GOOL! Gabriel Jesus zabija za povećanje Arsenalovog vodstva.

Gol Jesusa pogledajte OVDJE.

51. Opalio je sada Bellingham iz voleja, ali sjajno brani Matheus.

46. Počeo je drugi dio.

45. +4 Arsenal vodi protiv Seville. Martinelli zabija u zadnjim trenucima prvog dijela.

Gol pogledajte OVDJE.

45. Kraj prvog dijela. Real vodi 1:0 od 17. minute kada je loptu u mrežu pospremio Vinicius.

44. Braga opet prijeti, no da je Djalo i zabio, gol ne bi vrijedio zbog zaleđa.

38. Valverde je opalio iz daljine, ali nije bio precizan.

37. Vinicius Junior sada nije uspio iskoristiti dobru situaciju.

34. Real Madrid je sada zabio novi gol, ali i Rodrygo i Vinicius Junior su u začetku akcije bili u zaleđu pa pogodak neće vrijediti.

30. Na ostalim susretima još nismo vidjeli niti jedan gol. Doduše, Union je poveo protiv Napolija, no taj gol ubrzo je poništio VAR.

24. Nova sjajna prikika za Bragu. Nakon što je Cavrajal loše očistio jedan ubačaj, Camavinga je uspio blokirati šut Horte i spriječiti izjednačenje.

20. Al-Musrati je sada imao priliku izjednačiti, ali njegov pokušaj nakon kornera rezultirao je samo novim kornerom iz kojeg nije bilo ništa opasno.

17. ⚽GOOOL! Rodrygo dovodi Real Madrid u vodstvo. Vinicius Junior je prošao po boku i uposlio Rodryga koji šalje loptu u mrežu za vodstvo gostiju.

Rodrygov gol pogledajte OVDJE.

10. U prvih 10 minuta mreže miruju na svim večerašnjim utakmicama. Nadamo se da to nije znak da nećemo vidjeti puno golova danas.

4. Zaprijetila je Braga, a domaćin je tražio i penal nakon što je njihov napadač pao u šesnaestercu Reala. Ipak, sudac je samo odmahnuo rukom i igra je nastavljenja.

1. Počeo je susret u Portugalu.

Iako se očekivalo da će Luka Modrić susret početi s klupe, Carlo Ancelotti mu je ipak odlučio dati priliku od prve minute.

Linker
07. svibanj 2024 13:08