PAUL ELLIS Afp
PROŠLA I BENFICA

VIDEO: Ronaldo i Man. United se opraštaju od Lige prvaka! Cholo i Atletico slavili usred Old Trafforda

Utakmice Ajaxa i Benfice i Manchester Uniteda i Atletico Madrida pratite uživo na portalu SN
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 15. ožujak 2022. 22:59

MANCHESTER UNITED - ATLETICO MADRID 0:1 (Lodi 41')

MANCHESTER UNITED (4-2-3-1): De Gea - Dalot, Varane, Maguire (Od 84. Mata), Telles - McTominay (Od 68. Matić), Fred (Od 75. Cavani) - Elanga (Od 67. Rashford), Fernandes (Od 68. Pogba), Sancho - C. Ronaldo

ATLETICO MADRID (3-1-4-2): Oblak - Savić, Gimenez, Reinildo - Herrera - Llorente, Koke (Od 80. Kondogbia), De Paul, Lodi - Griezmann, Felix (Od 90. Felipe)


Piše: HINA

Nogometaši madridskog Atletica plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka pobijedivši u utorak na Old Traffordu domaći Manchester United sa 1:0 te je španjolski prvak s ukupnih 2:1 prošao dalje.

Pogodak odluke postigao je Brazilac Renan Lodi u 41. minuti, a to mu je bio prvi pogodak u 25. nastupu u Ligi prvaka.

GOL LODIJA POGLEDAJTE OVDJE.

Utakmica na Old Traffordu dobro je počela za domaću momčad. U 13. minuti sjajnu akciju izveo je United, a na ubačaj Bruna Fernandesa je nogu podmetnuo Elanga i pogodio Jana Oblaka u glavu. Slovenski vratar je zaradio obranu, a da nije ni znao što ga je snašlo.

Tri minute poslije zaprijetili su gosti. De Paul je naciljao sa 20-ak metara, loptu je u letu malo skrenuo i Fred, ali je David De Gea odlično reagirao i paradom sačuvao svoju mrežu.

Mnogo je bilo prigovora od strane Manchesterovih nogometaša na suđenje Slovenca Slavka Vinčiča, a prva sporna situacija dogodila se u 21. minuti. Fernandes je pao u kaznenom prostoru nakon kontakta sa suparničkim braničem. Uz provjeru VAR-a utakmica je nastavljena bez kaznenog udarca. Tu situaciju pogledajte OVDJE.

Dobru priliku za udarac imao je u 26. minuti Dalot, ali je šut sa 18 metara išao ravno u Oblakove ruke pa je kapetan Atletica imao prilično lak posao.

U 34. minuti zatresla se Unitedova mreža. Ubacio je Llorente s desne strane, Joao Felix sjajno u padu pogodio i poslao loptu uz desnu vratnicu, ali je pomoćni sudac podigao zastavicu. Portugalac nije bio u zaleđu, ali jest Llorente dok je primao loptu prije nego što je uputio precizan ubačaj.

Llorente je bio u glavnoj ulozi i u 41. minuti, u situaciji koja je prethodila pogotku Atletica. Naime, u borbi za loptu s Elangom španjolski bočni igrač izašao je kao pobjednik. Iako je napadač Uniteda završio na travnjaku, Sinčič se nije oglasio, pustio je akciju, a u nastavku se dogodilo ono najgore za domaću momčad - lopta je završila u mreži. Griezmann i Felix su kombinirali po desnoj strani, Portugalac je na kraju petom ostavio loptu za Francuza koji je ubacio na suprotnu vratnicu. Tamo je čekao Renan Lodi i glavom poslao loptu u mrežu pokraj De Gee koji nije stigao zatvoriti taj kut.

Situaciju prije gola i potencijalni prekršaj Llorentea pogledajte OVDJE.

Bio je to Brazilčev prvi pogodak u utakmicama Lige prvaka, ovo mu je bila 25. u kojoj je nastupio.

U drugom poluvremenu slika na terenu se nije promijenila. Atletico je prepustio posjed domaćoj momčadi, aktivno se branio i prijetio brzim kontranapadima. S druge strane, napadači Manchester Uniteda nisu bili precizni, natjeravši u drugom poluvremenu Jana Oblaka na samo jednu intervenciju.

No, ona je bila sjajna. U 77. minuti visoko se na petercu u zrak vinuo Raphael Varane i glavom poslao loptu prema gornjem desnom kutu, ali je kapetan Atletica refleksnom obranom sačuvao svoju mrežu. Odbijenu loptu je škaricama pokušao zahvatiti Cristiano Ronaldo, ali je Oblak bio spreman i na taj udarac.

Oblakovu paradu pogledajte OVDJE.

Svi pokušaji momčadi Ralfa Rangnicka ostali su bez rezulatata. Jedan pogodak je Atleticu bio dovoljan za plasman u četvrtfinale.

ŠTO SE DOGAĐALO NA SUSRETU AJAXA I BENFICE POGLEDAJTE OVDJE.


PRIJENOS UŽIVO:

90+7 - Benfica je šokirala Ajax u Amsterdamu i prošla u četvrtfinale.

90+4 - Kraj! United je ispao iz Lige prvaka!

77 - GOOOL!!! Zabila je sada Benfica kojoj nitko nije davao prevelike šanse. Nunez je nadskočio sve i glavom zakucao u gol za vodstvo u Amsterdamu.

NUNEZOV GOL POGLEDAJTE OVDJE.

77 - Fenomenalna obrana Jana Oblaka. Varane je sjajno skočio i nadskočio svojeg čuvara i glavom opalio prema golu s nekoliko metara, ali slovenski vratar mu je obranio. Lopta se odbila do Ronalda koji puca škaricama, ali i to brani Oblak. Oblakovu paradu pogledajte OVDJE.

67 - Ronaldo je sada dobro skočio, ali promašio je loptu glavom za koji centimetar.

62 - Zaprijetio je sada Atletico. Lodi je ubacio, ali je Felix bio malo prekratak.

59 - Dalot je pronašao Sancha na drugoj stativi, ali ovaj puca visoko preko gola.

52 - Zaigrao se sada De Gea i slučajno uposlio De Paula koji je opalio s 20-ak metara, ali vratar Uniteda ispravlja svoju grešku.

46 - Krenuo je opet furiozno United. Elodi je pucao pokraj gola.

46 - Počeo je drugi dio.

45 - Gotovo je prvo poluvrijeme. Atletico vodi 1:0, a u drugom susretu između Ajaxa i Benfice je 0:0.

45+2 - Fernandes je opalio s 20-ak metara, ali brani Oblak.

image
PAUL ELLIS Afp

41 - Golu je prethodio potencijalni prekršaj Llorentea, a tu situaciju pogledajte OVDJE.

41 - GOOOL! Zabio je Lodi glavom i doveo Atletico u vodstvo. Nakon sjajne kontre Griezmann je ubacio u šesnaesterac, a Lodi glavom zakucao u gol.

GOL LODIJA POGLEDAJTE OVDJE.

34 - Joao Felix je sada zabio gol, ali odmah je poništen zbog zaleđa. Krasnu kontru odigrali su nogometaši Atletica, ali Llorente je malo požurio kod prijema lopte koju je poslao Felixu.

26 - Pucao je sada Dalot s nekih 18 metara, ali samo u ruke Oblaku.

image
PAUL ELLIS Afp

21 - Pao je sada Fernandes u šesnaestercu Atletica nakon kontakta s braničem gostiju, a situaciju je provjerio VAR i igra je nastavljena. Ništa od penala. Tu situaciju pogledajte OVDJE.

16 - Prva prijetnja Atletica! De Paul je opalio s 20-ak metara, a lopta je putem dirala Freda. Sve je na kraju otklonio De Gea sjajnom paradom.

13 - Kakva šansa za United! Fernandes je na pet metara pronašao Elangu koji je postavio nogu i pucao po golu, ali Oblak je glavom uspio obraniti ovaj pokušaj.

image
PAUL ELLIS Afp

3 - Elanga je sada pokušao skočiti i ugroziti Atletico, ali samo je pokosio Oblaka.

1 - Počeo je susret u Manchesteru.


Linker
22. travanj 2024 08:00