MIGUEL MEDINA Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Senzacija u Francuskoj, Dinamov protivnik srušio Barcelonu. Raya spasio Arsenal

Monaco je kod kuće s 2:1 svladao Barcelonu koja je od 10. minute bila bez isključenog Garcije
Piše: Niko Matičević, Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. rujan 2024. 23:12

ATALANTA - ARSENAL 0:0

ATLÉTICO - RB LEIPZIG 2:1 (Griezmann 28., Gimenez 90./Šeško 4.)

BREST - STURM 2:1 (Magnetti 23., Sima 56./Fernandes 45+1. - a.g.)

MONACO - BARCELONA ? 2:1 (Akliouche 17., Ilenikhena 71./Yamal 28.)

CRVENA ZVEZDA - BENFICA 1:2 (Milson 86./Akturkoglu, Kökcü 29.)

FEYENOORD - BAYER 0:4 (Wirtz 5., 36., Grimaldo 30., Wellenreuther 44. - a.g.)


Idući suparnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, Monaco priredio je iznenađenje porazivši u susretu prvog kola Barcelonu s 2:1.

Loše je počelo za Barcelonu. Gosti su već u 10. minuti ostali s igračem manje. Vratar Marc-Andre ter Stegen je krivo dodao, Minamino je "ukrao" loptu, a Eric Garcia ga je kao zadnji igrač obrane oborio zaradivši isključenje.

Samo šest minuta kasnije Maghnes Akliouche je nakon solo prodora zabio za 1:0. Barcelona je uspjela izjednačiti u 28. minuti preko Laminea Yamala.

Momčad iz Kneževine je do nove prednosti stigla u 72. minuti. Vanderson je uputio sjajnu, dugu loptu do Georga Ilenikhene koji je izbio sam ispred Barcina vratara i lijepo pogodio za 2:1.

Ilenikhena je u 80. minuti mogao potvrditi pobjedu domaćina, ali je loše pucao. Dvije minute kasnije odličnu priliku je imao i Folarin Balogun, ali je Ter Stegen obranio. U 86. minuti nizozemski sudac Allard Lindhout je dosudio kazneni udarac za Monaco nakon starta Martineza nad Balogunom, ali je nakon asistencije VAR-a promijenio odluku. Do kraja susreta Španjolci su pokušali izboriti remi, ali nisu uspjeli.

Sjajnu večer francuskih klubova upotpunio je Brest koji je u svom premijrnom europskom nastupu pobijedio Sturm s 2:1.

Brest se natječe u europskom natjecanju po prvi put u svojoj 121-godišnjoj povijesti nakon što je nezaboravnu prošlu sezonu završio na trećem mjestu. Francuski sastav je poveo u 23. minuti golom Huga Magnettija, no gosti su u samoj završnici poluvremena izjednačili nakon autogola Edmilson Fernandesa.

Pobjedu Brestu, koji je igrao u Guingampu, donio je Abdallah Sima pogodivši za 2:1 u 56. minuti. Gosti su od 88. igrali s igračem manje nakon što je isključen Dimitri Lavalee. Za Sturm je od 60. minute igrao Lovro Zvonarek.

Identičnim rezultatom Atletico Madrid je pobijedio RB Leipzig.

Gosti su poveli već u 4. minuti golom Benjamina Šeška. Bila je to brza kontra njemačkog sastava. Lois Openda je pucao, Jan Oblak je obranio, no Šeško je glavom pospremio odbijanac. Atletico je uspio izjednačiti u 28. minuti lijepim golom Antoinea Griezmanna.

Nakon što je zabio, francuski napadač je u 89. minuti i asistirao Joseu Gimenezu koji je nadskočio svog čuvara i glavom pogodio za pobjedu španjolskog sastava.

Atalanta i Arsenal su odigrali bez golova, a junak utakmice bio je gostujući vratar David Raya koji je u 50. minuti obranio jedanaesterac Mateu Reteguiju, a potom je "skinuo" domaćem napadaču i pokušaj glavom. Za talijanski sastav je od 89. minute zaigrao Mario Pašalić.

KRAJ UTAKMICA

Senzaciju večeri priredio je Monaco, koji je u La Ligi savršenoj Barceloni, nanio prvi poraz sezone. Zahvaljujući Rayi, Arsenal je izvukao bod kod Atalante, a Atletico je na samom kraju utakmice 'ukrao' pobjedu i tri boda protiv RB Leipziga. Ne smijemo zaboraviti niti Brest koji je u svom prvom nastupu u Ligi prvaka odmah ostvario i prvu pobjedu.

90. GOOOL!

Atletico u posljednjim sekundama dolazi do gola koji vjerojatno znači tri boda. Strijelac je Jose Maria Gimenez, a Griezmann nakon gola upisuje i asistenciju.

Pogodak pogledajte OVDJE.

87. ?Sudac je otišao na monitor pogledati snimku te je poništio odluku.

85.

Kazneni udarac za Monaco. Inigo Martinez je srušio Baloguna, a sudac je pokazao na bijelu točku.

Ovim golom George Ilenikhena je s 18 godina i 34 dana prestigao Kyliana Mbappéa i postao najmlađi strijelac Monaca u povijesti Lige prvaka.

81. Monaco nastavlja pritiskati Barcelonu i stvarati šanse. Katalonski velikan 'visi' u Francuskoj.

72. GOOOL!

Monaco još jednom dolazi do vodstva. Ilenikhena je pobjegao obrani Barcelone, sjurio se prema golu i probio ter Stegena za 2:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Od posljednjih osam kaznenih udaraca, vratar Arsenala Raya je obranio čak četiri.

56. GOOOL!

Brest ponovno dolazi do prednosti. Nakon lijepe akcije strijelac je Abdallah Sima.

Pogodak pogledajte OVDJE.

51.

Raya je prvo obranio kazneni udarac, a onda fantastičnom drugom reakcijom sa same gol-crte izbacio loptu. Svi su već vidjeli loptu u mreži, no onda se ukazao Španjolac. Iako je tek prvo kolo, imamo kandidata za obranu sezone.

Obranu pogledajte OVDJE.

50. ? Nakon VAR provjere, kazneni udarac je potvrđen.

48.

Kazneni udarac za Atalantu. Partey je srušio Edersona, a sudac Turpin je pokazao na bijelu točku.

46. Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+1. GOOOL!

Sturm Graz autogolom Fernandes dolazi do poravnanja tik prije poluvremena.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Mladi Yamal je ovim pogotkom postao drugi najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka.

28. GOOOL!

Antoine Griezmann na asistenciju Llorentea izjednačuje za Atletico.

Pogodak pogledajte OVDJE.

28. GOOOL!

Lamine Yamal je primio loptu na krilu, namjestio se na lijevu nogu i zabio za povratak Barcelone u utakmicu. Yamalu je to prvi gol u Ligi prvaka.

Pogodak pogledajte OVDJE.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Pogodak Šeška bio je treći najbrži gol kojeg je Atletico Madrid primio u Ligi prvaka...

23. GOOOL!

U 74. godini od osnutka, Brest je zabio svoj prvi gol u Ligi prvaka. Čast da postane prvi strijelac Bresta u najelitnijem klupskom natjecanju pripala je Hugu Magnettiju.

Pogodak pogledajte OVDJE.

17. GOOOL!

Nije dugo trebalo da Monaco iskoristi igrača više. Nakon brze akcije zabio je Maghnes Akliouche.

Pogodak pogledajte OVDJE.

10. ?

Barcelona je protiv Monaca ostala s igračem manje. Eric Garcia je napravio veliku grešku i nakon toga srušio Minamina. S obzirom na to da je Japanac išao sam na vratara, nizozemski sudac je pokazao izravni crveni karton.

5. GOOOL!

RB Leipzig vodi u Madridu nakon samo pet minuta. Strijelac je Benjamin Šeško.

Pogodak pogledajte OVDJE.

1. Počele su utakmice.

20.40 Rezultati su ostali nepromijenjeni. Bayer Leverkusen je na gostovanju s 4:0 svladao Feyenoord, dok je Benfica u dramatičnoj završnici svladala Crvenu zvezdu.

20.30 Trenutno su u završnici prve dvije utakmice večeri. Bayer Leverkusen je na gostovanju s 4:0 razbio Feyenoord, a Crvena zvezda trenutno na Marakani gubi 2:1 od Benfice. Do kraja je ostalo još nekoliko minuta i sudačka nadoknada.

Dobra večer, dragi čitatelji. Pred nama je posljednji dan prvog kola Lige prvaka. Posljednji put kada se Liga prvaka igrala u četvrtak je bilo u sezoni 2019./2020. koju je obilježila COVID-19 pandemija.

Tada su četvrtfinale igrali RB Leipzig i Atletico Madrid, a Leipzig je slavio 2:1. Prvi pogodak njemačkog kluba je postigao Dani Olmo, a zanimljivo je da će se ove dvije ekipe opet susresti večeras, a između ova dva četvrtka u Ligi prvaka, međusobno nisu odigrali niti jednu utakmicu.

Osim Leipzig i Atlética, uživo pratimo i okršaje između Atalante i Arsenala, Bresta i Sturma te Monaca i Barcelone.

Linker
20. rujan 2024 11:14