JAVIER SORIANO Afp
PREOKRET ZA PAMĆENJE

VIDEO: Senzacija u Madridu! Čudesni Modrić i Benzema izbacili Mbappea, Neymara i Messija!

Kraljevski klub došao je do preokreta nakon 1:0 u Parizu i s ukupnih 3:2 nadvisio PSG
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2022. 23:19

REAL MADRID - PARIS SG 3:1 (Benzema 61', 76', 78' / Mbappe 39')

REAL M.: Courtois - Carvajal (od 66. Lucas Vazquez), Militao, Alaba, Nacho - Modrić, Kroos (od 57. Camavinga), Valverde - Asensio (od 57. Rodrygo), Vinicius - Benzema

PARIS SG: Donnarumma - Hakimi (od 88. Draxler), Marquinhos, Kimpembe, Mendes - Danilo (od 81. Di Maria), Verratti, Paredes (od 71. Gueye) - Neymar, Mbappe, Messi

MADRID - stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja: 65,000. Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)


Nogometaši madridskog Reala plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala na svom Santiago Bernabeu svladali Paris SG sa 3-1 (0-1) te tako nadoknadili 0-1 poraz iz prve utakmice.

image
JAVIER SORIANO Afp

Kao i u prvom susretu na Parku prinčeva, Parižane je u vodstvo doveo Kylian Mbappe (39'), no u nastavku su Madrižani ostvarili veliki preokret s tri gola Karima Benzeme (61', 76', 78').

image

Luka Modrić, sofascore statistika

SOFASCORE Sofascore

Brzonogi napadač francuskog doprvaka iskoristio je dugu loptu Neymara koji ga je uposlio još sa svoje polovice terena, sjurio se u kazneni prostor te pogodio bliži donji kut Courtoisova gola. Bio je to treći ogled Mbappea i Courtoisa u prvih 45 minuta, a nakon što je belgijski vratar obranio prva dva pokušaja kod trećeg nije imao izgleda.

GOLČINU KYLIANA MBAPPEA POGLEDAJTE OVDJE.

Osim Mbappea, vratima Reala u prvom dijelu zaprijetio je i Messi nakon odlične suradnje s Neymarom u 31. minuti, ali je iskosa s tri metra pucao pored gola.

S druge strane, najopasniji po Donnarummu bio je Benzema, ali njegovi pokušaji nogom s 20 metara u 25. minuti te glavom s 10 metara u 37. minuti prohujali su pored vratnice. Pred kraj prvog poluvremena pokušao je i hrvatski kapetan Modrić, no njegov prizemni udarac s 22 metra iz 42. minute lako je pokupio talijanski vratar.

image
JAVIER SORIANO Afp

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 61. minuti kada je Real poravnao, a dojam je kako taj pogodak nije trebao biti priznat zbog prekršaja Benzeme na Donnarummi. Parižani su nonšalantno sa sredine igrališta odigrali nekoliko dodavanja unatrag sve do svog vratara, a u njega se svom silinom zaletio Benzema i udario ga upravo u trenutku kada je ovaj htio ispucati loptu. Ona je zato ostala u kaznenom prostoru PSG-a, do nje je stigao Vinicius koji je vratio na peterac do Benzeme koji je zatresao mrežu. Iako se jasno vidi kontakt Donnarumme i Benzeme, niti nakon pregleda situacije putem VAR-a sudačka odluka se nije promijenila.

BENZEMIN POGODAK I GLUPOST DONNARUMME POGLEDAJTE OVDJE.

Izjednačujući pogodak u potpunosti je promijenio situaciju na terenu, Parižani su nestali s terena, a Real je to iskoristio i to s dva gola Benzeme u razmaku od samo dvije minute.

U 76. minuti fenomenalnu akciju odigrao je Modrić, on je osvojio loptu na 20 metara od svog gola, povukao sve do polovice Parižana, uputio okomitu loptu za Viniciusa, koji je vratio hrvatskom kapetanu koji s 20-ak metara savršeno proigrava Benzemu koji udarcem iz prve po drugi put svladava Donnarummu.

MODRIĆEV PRODOR I BENZEMIN GOL ZA PREOKRET POGLEDAJTE OVDJE.

Samo dvije minute potom Vinicius je pritisnuo Marquinhosa u njegovom kaznenom prostoru i natjerao ga na pogrešku. Kapetan Parižana je dodao loptu na nogu Benzemi koji je s 15 metara pogodio donji lijevi kut suparničkog gola.

POGODAK ZA HAT-TRICK KARIMA BENZEME POGLEDAJTE OVDJE.

Do kraja utakmice PSG-u je trebao pogodak za produžetak, no jedinu prijetnju imali su početkom sudačke nadoknade kada je Messijev slobodni udarac sa 25 metara prohujao 10-ak centimetara od vratnice.

Modrić je odigrao čitav susret za Real.

image
JAVIER SORIANO Afp


MANCHESTER CITY - SPORTING 0:0

MAN CITY: Ederson (od 73. Carson) - Zinčenko, Stones, Laporte (od 84. Mbete), Egan-Riley - Gündogan, Fernandinho, Silva (od 46. Mahrez) - Foden (od 46. McAtee), Jesus, Sterling

SPORTING: Adan - Inacio, Coates, Neto (od 89. Feddal) - Inacio - Porro (od 78. Esgaio), Ugarte, Tabata, Reis - Sarabia (od 58. Edwards), Paulinho (od 78. Santos), Slimani (od 89. Ribeiro)

MANCHESTER - stadion Etihad. Gledatelja: 51,213. Sudac: Halil Umut Meler (Turska)


Nogometaši Manchester Cityja potvrdili su prolazak u četvrtfinale Lige prvaka odigravši u uzvratu na svom terenu 0-0 protiv Sportinga iz Lisabona, no prošlogodišnji finalisti sav posao su odradili još u prvoj utakmici u Portugalu koju su dobili sa 5-0.

image
OLI SCARFF Afp

I u uzvratu je City dominirao travnjakom, imao loptu u svom posjedu tijekom dvije trećine vremena, no rijetko je i prijetio. S druge strane, gosti iz Portugala u prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac prema Edersonu, u nastavku su nekoliko puta i pokušali, ali nedovoljno dobro kako bi barem jednom zatresli mrežu engleskog prvaka.


KRAJ UTAKMICA!

90'+1' - Sjajno gađa Messi iz slobodnjaka, prohujao je udarac iznad Courtoisova gola!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' - FANTASTIČAN POKUŠAJ LUKE MODRIĆA! Opalio je hrvatski veznjak ljevicom s ruba šesnaesterca, otišlo je to malo iznad grede!

86' - Srušio je Kimpembe Rodryga u zoni udarca... Rodrygo je izveo slobodnjak, i to loše, odlazi njegov pokušaj daleko od gola.

78' - GOOOL! Kakva pogreška obrane PSG-a! Vinicius je izveo visoki presing, a kapetan Parižana Marquinhos teško griješi... nanjušio je tu pogrešku Karim Benzema i udarcem isprve šokirao Donnarummu! Hat-trick francuskog napadača!

POGODAK ZA HAT-TRICK KARIMA BENZEME POGLEDAJTE OVDJE.

76' - GOOOL! Maestro Luka Modrić uzeo je loptu Neymaru na vlastitoj polovici, poveo kontru i pronašao Viniciusa koji opet komplicira, ali zato barem uspijeva nekako zadržati posjed i poslati povratnu do Modrića... Luka zatim majstorski proigrava Benzemu, a Francuz pogađa za preokret na Bernabeuu!

MODRIĆEV PRODOR I BENZEMIN GOL ZA PREOKRET POGLEDAJTE OVDJE.

73' - Što je sada promašio Vinicius... Benzema je tražio prodor po desnoj strani, a Paredes pritom nehotice gurnuo Viniciusa u šansu, Brazilac je ostao potpuno sam na pet metara i - gađao preko gola!

64' - I opet prijeti Benzema, ispružio se Donnarumma, ali prolazi taj pokušaj pored gola.

61' - GOOOL! Kakva glupost Gianluigija Donnarumme... zaigrao se pred vlastitim golom, napao ga je Benzema i isforsirao pogrešku... talijanski vratar griješi te izbacuje samo do Viniciusa koji šalje povratnu do Benzeme, a francuski napadač iz blizine neumoljivo pogađa za izjednačenje!

BENZEMIN POGODAK I GLUPOST DONNARUMME POGLEDAJTE OVDJE.

56' - I opet prijeti Mbappe! Zamalo je dobio duel protiv Alabe i Militaa, no uspjeli su ga duplirati i pritom možda ozlijediti, dugo je ležao na travnjaku nakon toga...

Na drugoj je strani Modrić poveo akciju, ali spetljao se Vinicius i upropastio potencijalno dobru šansu.

54' - GOL! Nova majstorija Kyliana Mbappea! Neymar mu je otvorio prostor, a francuski golgeter driblingom i varkom tijela vara istrčalog Courtoisa te u velikom stilu pogađa mrežu... ali prije toga je označeno zaleđe, to je drugi poništen gol Francuzu.

MBAPPEOV DRUGI PONIŠTEN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

52' - Valverde šutira nakon Kroosova kornera, a Paredes blokira glavom... Srušio se potom na tlo, na trenutak je bolno izgledalo, ali nastavit će susret argentinski veznjak.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena kod Reala, a ni kod PSG-a.

image
JAVIER SORIANO Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Krenuo je furiozno Real Madrid po rani pogodak na Bernabeuu, međutim ugušili su Parižani svu njihovu kombinatoriku već u inicijalnoj fazi susreta. Razigrani Messi, Neymar i Mbappe stvarali su mnogo problema obrani Reala, i solidni Courtois bio je primoran spašavati nekoliko teških lopti. Kazna za nedorečenu igru 'Kraljeva' stigla je u 39. minuti kada mrežu pogađa čudesni Kylian Mbappe. Brza i dinamična predstava u Madridu obećava uzbudljiv nastavak...

U Manchesteru mreže miruju, Guardiola rutinski kontrolira prednost od 5:0 iz prve utakmice.

image
JAVIER SORIANO Afp

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

42' - Messi opet prijeti, sada blokira pravovremeno Carvajal.

41' - Modrić opet šutira, ali brani to Donnarumma...

image
JAVIER SORIANO Afp

39' - GOOOL! Carvajal je izgubio loptu na svojoj polovici, Neymar odmah gurnuo Mbappea u šansu koji bježi Alabi i Militau, a zatim pogađa bliži kut pored nemoćnog Courtoisa... PSG vodi 1:0 na Bernabeuu!

GOLČINU KYLIANA MBAPPEA POGLEDAJTE OVDJE.

37' - Sjajna šansa za Real! Kroos je idealno centrirao za Benzemu čiji udarac glavom odlazi samo par centimetara od Donnarummina gola...

image
JAVIER SORIANO Afp

34' - GOL! Mendes je probio lijevi bok i zatim poslao povratnu do Mbappea, a francuski napadač gađa bliži kut i od vratnice pogađa za 1:0!
Ipak, provjerava se VAR snimka... i da, ništa, od gola, Mendes je prerano potrčao po lijevoj strani i ušao u zaleđe. Ostaje 0:0!

31' - Kako su sada Messi i Neymar izigrali obranu Reala... Argentinac je napravio pravu pomutnju, nije pao ni kada ga je Kroos zakačio po nozi, proslijedio je do Neymara i odigrao s njime dupli pas, da bi iz mrtvoga kuta tražio nekoga na drugoj vratnici, ali zakasnio je Mbappe za pola metra...

MESSIJEVU I NEYMAROVU AKCIJU POGLEDAJTE OVDJE.

image
JAVIER SORIANO Afp

25' - Messi ruši Modrića s leđa u zoni udarca, ali Makkelie pušta prednost, a Benzema pokušava iz daljine iznenaditi Donnarummu, prohujalo je malo pored suprotne vratnice!

POGLEDAJTE MESSIJEVO RUŠENJE MODRIĆA S LEĐA I BENZEMIN FANTASTIČAN UDARAC.

image
JAVIER SORIANO Afp

22'- Mbappe daje Neymaru u prostor, a Brazilac s dvadesetak metara iskosa ljevicom gađa preslabo za odličnog Courtoisa.

20' - Paredes je opalio s vrha kaznenog prostora, a Modrić zakasnio u blok... srećom, promašio je čitav gol, ali ljut je Luka sam na sebe zbog zakašnjele reakcije.

image
JAVIER SORIANO Afp

15' - Mendes traži Hakimija na drugoj vratnici, ali Modrić to izbija u korner...

13' - Još jednom prijeti Mbappe iskosa i još je jednom Courtois izašao kao pobjednik! Luda utakmica na Bernabeuu...

12' - Neymar gubi loptu, krade je Benzema i šalje do Carvajala koji s ruba šesnaesterca gađa pored gola...

8' - Kontra PSG-a! Vinicius je napravio pravu pomutnju u gostujućem šesnaestercu, a zatim proslijedio do Benzema koji se spetljao i to je iskoristio Messi! Poveo je brzu kontru, dodao kratko do Neymara koji fantastično gura Mbappea u šansu, a čudesni Francuz sjurio se u kazneni prostor i šutirao iskosa... Ipak, dobro je postavljen Courtois!

image
JAVIER SORIANO Afp

7' - Novi Asensijev šut i novi blok! Strašno je krenuo Real na početku... Paredes je dobio žuti karton zbog prigovora, nizozemski sudac Danny Makkelie nije imao razumijevanja.

4' - Vinicius probija lijevi bok i centrira do Asensija čiji je udarac opet blokiran... Ljutio se Benzema što mu Španjolac nije spustio taj ubačaj, no sve to zajedno pokazuje ogromnu želju Madriđana da dođu do ranoga vodstva.

1' - Furiozno je Real jurnuo po pogodak na svome travnjaku... Odmah su po izvođenju s centra krenuli agresivno na gol PSG-a, a zatim je Carvajal tražio Asensija u petercu, na kraju je to očistila obrana pariškog sastava.

21.00: Počele su utakmice u Madridu i Manchesteru!

image

Mauricio Pochettino i Carlo Ancelotti

JAVIER SORIANO Afp


19.40 - Poznat je sastav za spektakularan okršaj na Santiago Bernabeuu! Luka Modrić igra od prve minute za Real, kao i Kylian Mbappe za PSG koji je bio upitan do posljednjeg trenutka zbog ozljede gležnja. S druge strane u Manchesteru je menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola odlučio na klupi ostaviti uzdanice poput Kevina de Bruynea, Riyada Mahreza i Jacka Grealisha.


Linker
30. travanj 2024 21:29