REUTERS
ŠAHTAR I OLYMPIACOS TUGUJU

VIDEO: SRNA I EDUARDO ISPALI, SUBAŠIĆU ŠLAGER VEČERI Bila je to noć velike nogometne drame

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. kolovoz 2016. 01:21

Dinamo neće biti nositelj u ždrijebu parova play-offa Lige prvaka. Modrima je, nakon oproštaja bjeloruskog prvaka BATE Borisova u utorak, jučer trebalo ispadanje još barem dva od četiri kluba koji su po koeficijentu bolje plasirani te ih Uefa tretira kao nositelje u odlučujućem pretkolu.

Međutim, ispao je samo Olympiacos koji je minimalno poražen na gostovanju kod izraelskog Hapoela Beer-Sheve, i to dramatičnim pogotom u samom smiraju utakmice u Izraelu.

Red Bull Salzburg nije imao problema s Partizanijem (Duje Ćaleta-Car odigrao je cijeli susret za austrijskog prvaka), Legia je sačuvala prednost iz prvog ogleda s Trenčinom, dok je Celtic pod sam kraj uzvrata s Astanom postigao pobjednički pogodak i izbjegao neizvjesnost produžetaka.

Ozlijeđeni Jozo Šimunović nije konkurirao za sastav škotskog prvaka koji je pobjedu ostvario s dva gola s bijele točke, strijelci su bili Griffiths u trećoj minuti nadoknade prvog dijela te Dembele u prvoj minuti nadoknade na kraju susreta.

Mogući suparnici hrvatskog prvaka u play-offu bit će Viktoria Plzen, RB Salzburg, Celtic, APOEL, Legia, dok se Modri ne mogu susresti s Ludogorcem, FC Kopenhagenom, Dundalkom i Hapoel Beer-Shevom.

Prava drama odvijala se u Bernu, gdje je Young Boys nadoknadio minus protiv Šahtara te je ogled otišao u produžetke. Pobjednika su odlučili jedanaesterci, a tu su se bolje snašli Švicarci koji su slavili rezultatom 4:2. Fredov udarac obranio je domaći vratar, dok je Rakitskij pogodio gredu. Darijo Srna odigrao je cijeli susret kao kapetan Šahtara te je sigurno realizirao prvi jedanaesterac, a Eduardo da Silva zamijenjen je u 62. minuti. Ukrajinski doprvak morat će tako u kvalifikacije za Europsku ligu.

Poslastica večeri bila je utakmica Monaco - Fenerbahče, u kojoj se hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić vratio na gol francuskog predstavnika nakon oporavka od ozljede. Sve je krenulo idealno za momčad Leonarda Jardima, koja je povela već na samom otvaranju pogotkom Germaina nakon asistencije Falcaa.

Kolumbijski reprezentativni napadač ozlijedio je mišić zadnje lože krajem prvog poluvremena te je morao napustiti igru, a gosti su smanjili preko Emenikea koji je prvo pogodio gredu u 52. minuti, da bi malo kasnije zabio. Situacija je bila sporna, Monacovi su igrači tražili zaleđe nigerijskog napadača, a Subašić je zbog prežestokog protesta zaradio žuti karton. Ipak, Monaco je u 65. minuti uspio povisiti vodstvo, s(p)retni strijelac bio je Germain.

Što se tiče ostalih hrvatskih nogometaša u inozemnim klubovima, veznjak Adnan Aganović zaigrao je od 81. minute u pobjedi Steaue protiv praške Sparte. Rumunjski predstavnik osigurao je prolaz s dva pogotka Stanciua. Ajax je bez Roberta Murića slavio u Solunu gdje je drugim pogotkom Klaassena u samoj završnici izbacio PAOK, dok je malo iznenađenje priredio ruski Rostov pobjedom na gostovanju kod Anderlechta.

---------------------------------------

REZULTATI I STRIJELCI

STEAUA - Sparta Prag 2:0 (Stanciu 31, 62) (prva utakmica 1:1)

FC KOPENHAGEN - Astra 3:0 (Cornelius 14, 45, Santander 34) (1:1)

HAPOEL BEER-SHEVA - Olympiacos 1:0 (Tzedek 79) (0:0)

YOUNG BOYS - Šahtar 2:0 (4:2-11m) (Kubo 54, 60) (0:2)

SALZBURG - Partizani Tirana 2:0 (Soriano 76, Wanderson 81) (1:0)

PAOK - AJAX 1:2
(Athanasiadis 4/Klaassen 45-11m, 88) (1:1)

MONACO - Fenerbahče 3:1
(Germain 3, 65, Falcao 18-11m/Emenike 54) (1:2)

LEGIA - Trenčin 0:0 (1:0)

CELTIC - Astana 2:1 (Griffiths 45-11m, Dembele 90-11m/Ibraimi 62) (1:1)

Anderlecht - ROSTOV 0:2 (Noboa 28, Azmoun 47) (2:2).

Linker
19. travanj 2024 23:43