MARCO BERTORELLO Afp
SLAVLJE DOMAĆINA

VIDEO: Tottenham pao bez ispaljenog metka na San Siru, Milan u London stiže s golom prednosti

Bivši napadač Real Madrida u ranoj fazi zabio je za vodstvo, a Spursi nisu imali rješenja
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. veljača 2023. 22:59

MILAN - TOTTENHAM 1:0 (Diaz 7‘)

MILAN (3-4-2-1): Tatarusanu - Kalulu, Kjaer, Thiaw - Sealmeakers (od 77. Messias), Krunić, Tonali (od 86. Pobega), Hernandez - Diaz (od 77. De Ketelaere), Leao (od 90. Rebić) - Giroud.

TOTTENHAM (3-4-2-1): Forster - Romero, Dier, Lenglet (od 81. Davies) - Royal, Skipp, Sarr, Perišić - Kulusevski (od 70. Richarlison), Son (od 81. Danjuma) - Kane


Nogometaši Milana slavili su 1:0 na svom San Siru u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Tottenhama. Rossoneri su rano poveli preko Brahima Diaza, a Ivan Perišić i suigrači do kraja ogleda bezuspješno su tražili egal. Trener domaćina Stefano Pioli krenuo je u formaciji karakterističnoj za protivnika Antonija Contea i nadmašio ga u takvom sustavu. Perišić je odigrao cijelu utakmicu, a Ante Rebić ušao je za Milan u 90. minuti.

image

Brahim Diaz, strijelac za 1:0 vodstvo Milana

MARCO BERTORELLO Afp

Nismo vidjeli mnoštvo prilika u prvom dijelu, ali Milan je već svoju prvu iskoristio za vodstvo. Debitant u Ligi prvaka Malick Thiaw dugim dodavanjem pronašao je Thea Hernandeza, a branič gostiju Romero nije ga uspio zaustaviti u trku prema vratima. Hernandez je gađao iz kosa, što je vratar Forster obranio, no lopta se odbila prema Diazu, koji se silovito ubacio u gužvu pred petercem. Prvi njegov pokušaj Forster je spriječio, ali na novu odbijenu loptu ostao je nemoćan.

>>>> POGODAK MILANA POGLEDAJTE OVDJE

Diaz je glavom zabio za vodstvo u sedmoj minuti, prvi mu je to pogodak u ovosezonskoj LP. Perišić je dotrčao na liniju u nadi da će obaviti vratarsku zadaću, ali Diaz je imao mnogo lakši zadatak. Kasnije je Hernandez u gotovo identičnoj sceni probio ponovno probio po lijevoj strani, ali Eric Dier ispravno se postavio i spriječio dodavanje u peterac. Desni bek Milana igrao je još ofenzivnije nego inače, a Spursi su se teško nosili s njegovim prodorima.

image

Olivier Giroud i Eric Dier

MARCO BERTORELLO Afp

Od postignutog pogotka Milan nije ulazio u rizik, a gosti su uglavnom nemoćno pokušavali probiti s desne strane preko Dejana Kulusevskog. Hernandez i Thiaw naizmjenično su držali Šveđanina na oku, stoga Tottenham praktički nije priredio nijednu opasnost u prvom dijelu. Obrana slovi za "rak ranu" Rossonera još od početka drugog dijela sezone, no u prvih 45 minuta odradila je sjajan posao. Izgleda da Piolijeva ideja s tri braniča uz podršku "podignutih bekova" napokon daje rezultate. Nije lak zadatak onemogućiti Harryja Kanea, što je ekipi sa San Sira pošlo za rukom.

image

Ivan Perišić i Stefano Pioli

MARCO BERTORELLO Afp

Tottenham je nešto dinamičnije ušao u nastavak, ali Conte nije pronašao lijek za discipliniranu obranu Milana. Pokušaji Sona i Kanea uglavnom su završavali u bloku, a Milan je imao nekoliko prilika za kontru, gdje se Rafael Leao baš i nije iskazao. Glavno pitanje bilo je hoće li domaćini povisiti, a ne prosuti prednost. Rasplamsalo se u posljednjih 15-ak minuta. Thiaw i De Ketelaere opasno su zaprijetili glavom, a opasnost za domaćine priredio je Sarr udarcem s distance. No, ništa nije završilo u okviru gola.

U skladu s ostatkom ekipe, Perišić nije ostavio zamjetan dojam na travnjaku na kojem je proveo sedam sezona u dresu Intera. Uzvrat u Londonu igrat će se 08. ožujka.

Linker
24. rujan 2024 20:22