ODD ANDERSEN Afp
OPROŠTAJ PARIŠKIH ZVIJEZDA

VIDEO: Veliko slavlje Bayerna u Münchenu, Messi i Mbappe bez ispaljenog metka ispali iz Lige prvaka!

Četvrtfinale Lige prvaka izborili su Bayern i Milan te su se time pridružili Chelseaju i Benfici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. ožujak 2023. 23:11

BAYERN - PSG 2:0 (Choupo-Moting 61‘, Gnabry 89‘)

BAYERN (4-2-3-1): Sommer - Stanišić, Upamecano, De Ligt, Davies - Goretzka, Kimmich - Coman (od 86. Gnabry), Muller (od 86. Cancelo), Musiala (od 82. Mane) - Choupo-Moting (od 68. Sane)

PSG (3-5-2): Donnarumma - Pereira, Ramos, Marquinhos (od 36. Mukiele, od 46. Bitshiabu) - Hakimi, Vitinha (od 82. Ekitike), Verratti, Ruiz (od 76. Zaire-Emery), Mendes (od 82. Bernat) - Messi, Mbappe

MÜNCHEN - Allianz Arena. Gledatelja: 75,000. Sudac: Daniele Orsato (Italija).


TOTTENHAM - MILAN 0:0

TOTTENHAM (3-4-2-1): Forster - Romero, Lenglet, Davies - Emerson (od 70. Richarlison), Skipp, Højbjerg, Perišić (od 53. Porro) - Kuluševski (od 83. Sanchez), Son - Kane

MILAN (3-4-2-1): Maignan - Kalulu, Thiaw, Tomori - Messias (od 56. Saelemaekers), Krunić, Tonali, Hernandez - Diaz (od 81. Bennacer), Leao (od 89. Rebić) - Giroud (od 81. Origi)

LONDON - Tottenham Hotspur stadion. Gledatelja: 61, 602. Sudac: Clément Turpin (Francuska).


Bayern je u četvrtfinalu Lige prvaka, Paris Saint-Germain se drugu godinu zaredom oprostio već u osmini finala. Lani je koban bio Real Madrid, a sad su Bavarci osigurali veliko slavlje brojnim navijačima u Allianz Areni.

POGODAK BAYERNA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE.

Bayernov junak bio je 33-godišnji kamerunski napadač Eric Maxim Choupo-Moting, koji je u 61. minuti udvostručio ukupnu prednost i riješio pitanje prolaska među osam najboljih europskih klubova, a pobjedu je u završnici potvrdio Serge Gnabry. Valja spomenuti i zapažen nastup Josipa Stanišića u Bayernovoj obrani.

POGODAK BAYERNA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE.

I dok se u Münchenu i ostatku Njemačke nazdravljalo uspjehu, PSG-ova vrhuška imala je o čemu razmišljati. Zvjezdani trojac nije pomogao, osvajanje Lige prvaka i dalje će ostati tek velika želja unatoč silnim milijunima koji su prije svega uloženi u plaće Mbappéa, Messija i Neymara... Ovo je već peto ispadanje PSG-a u osmini finala u posljednjih sedam sezona.

Prvi ogled na pariškom Parku prinčeva završen je minimalnom pobjedom Bayerna, strijelac jedinog pogotka bio je Kingsley Coman. U toj utakmici Parižani su krenuli s Neymarom i Messijem u napadu, no bili su bezopasni sve dok u igru nije ušao tada još nedovoljno oporavljeni Mbappé.

image
FRANCK FIFE Afp

Mnogo toga promijenilo do uzvrata na Allianz Areni. Neymar je ozlijedio gležanj te je ovih dana objavljeno kako će morati na operaciju zbog koje propušta ostatak sezone, no PSG-ovi su navijači ovom prilikom velike nade polagali u sada potpuno spremnog Mbappéa, koji je prošlog vikenda postao i rekordni klupski strijelac.

Christophe Galtier uglavnom slaže momčad ovisno o napadačima koji su mu na raspolaganju, ovaj put u špici su krenuli Messi i Mbappé, u formaciji 3-5-2. Iako se očekivalo da će Nagelsmann zaigrati s trojicom u obrani, trener Bavaraca ipak se odlučio za četvorku, a na desnom boku krenuo je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji je iz udarne postave istisnuo Joaa Cancela, Portugalca posuđenog iz Manchester Cityja.

image
FRANCK FIFE Afp

Ostavio je Stanišić vrlo dobar dojam. Obrambeno je djelovao sigurno, sudjelovao je i u nekoliko ofenzivnih akcija te je opravdao Nagelsmannovo povjerenje. Oduzeo je pet lopti, dobio šest od osam duela na tlu, imao po jedno presijecanje i otklonjenu opasnost.

Već u 2. minuti zaprijetio je Mbappé, no bio je to pokušaj iskosa kojeg je Sommer lako ukrotio. Njih dvojica opet su bili na sceni u 13. minuti, kad je Marquinhos dugom loptom tražio napadača PSG-a koji je napravio prekršaj na Bayernovom vrataru.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Goretzka je u 16. minuti prvi zaprijetio Donnarummi, no Talijan je obranio njegov udarac s 25 metara. Nakon Messijevog bijega u 20. minuti Mbappé je iskosa s desne strane pogodio vanjski dio mreže.

Pet minuta kasnije paniku je u kaznenom prostoru domaćina posijao Messi, no Sommer i De Ligt uspjeli su zaustaviti opasnog Argentinca. Davies je u 32. minuti uposlio Musialu koji je iz blizine tukao, no Donnarumma je upisao veliku obranu.

image
FRANCK FIFE Afp

Problem za PSG u 36. minuti, zbog ozljede je morao izaći kapetan Marquinhos, zamijenio ga je Mukiele.

Malo je nedostajalo da gosti u 38. minuti povedu nakon ‘žute minute‘ vratara Sommera koji se zaigrao i servirao čistu priliku Vitinhi, no De Ligt je s crte spasio siguran pogodak.

Messi je u 42. minuti u for izbacio Mbappéa, no brži je od Francuza bio Sommer.

image
FRANCK FIFE Afp

Na početku nastavka Galtier je opet morao mijenjati, i to Mukielea koji je na terenu proveo tek 12 minuta. Zamijenio ga je 17-godišnji Bitshiabu.

Tražili su domaći kazneni udarac nakon pada Choupo-Motinga, nisu ga dobili. Ubrzo je Kamerunac pogodio mrežu, ali je VAR označio zaleđe zbog Müllerova sudjelovanja u toj akciji.

Bavarci su nastavili s pritiskom, Goretzka je u 60. minuti glavom tukao pokraj okvira, a minutu kasnije lopta se ipak našla u mreži, ovaj put sve je bilo legalno.

Pogriješila je PSG-ova obrana, Verratti je izgubio loptu, a Müller i Goretzka priredili su lagan posao Choupo-Motingu za vodstvo Bayerna i ukupnih 2:0.

Izvrsnu priliku imao je Ramos nakon kornera Messija, no Sommer je sjajno obranio njegov udarac glavom. Pokušao je i Mbappé nogom, Sommer je bio siguran u svom prvom kutu.

Coman i Sane povukli su opasnu kontru u 69. minuti, ni nisu se najbolje snašli. Imali su Parižani priliku za povratak, Ramos je u 82. minuti nadskočio Müllera, ali je glavom poslao loptu malo pokraj vratnice.

image
ODD ANDERSEN Afp

Lijepa bavarska priča zaključena je u 89. minuti kad je Nagelsmannova momčad iz kontranapada stigla do drugog pogotka u režiji dvojice igrača koji su u igru ušli tri minute ranije; Cancelo je pronašao Sergea Gnabryja koji je postavio konačnih 2:0. S ukupnih 3:0 potpuno zasluženo prošao je Bayern u četvrtfinale elitnog natjecanja.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ!

90+6‘ - Gotovo je u Londonu, Tottenham je ispao iz Lige prvaka, Rebić će s Milanom igrati u četvrtfinalu!!!

90‘ - Igrat će se šest minuta nadoknade na Tottenham Hotspur stadionu, sve je manje nade za engleski sastav.

89‘ - U Londonu je trener Milana Stefano Pioli odlučio u posljednjim minutama uvesti Antu Rebića, na klupu će Rafael Leao.

90‘+6‘ - Kraj utakmice u Münchenu! Bayern je s ukupnih 3:0 izbacio PSG iz Lige prvaka!!!

90‘ - Igrat će se pet minuta nadoknade na Allianz Areni.

89‘ - GOOOL! Sijevnula je kontra Bayerna i jedan džoker s klupe pronašao je drugog - Cancelo dijagonalom izbacuje cijelu obranu Parižana, a hladnokrvan je egzekutor Serge Gnabry... Bayern vodi 2:0 i sada sa sigurnošću možemo reći da ulazi u četvrtinu finala Lige prvaka!

POGODAK BAYERNA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE.

86‘ - Ulaze Serge Gnabry i Joao Cancelo umjesto Comana i Mullera.

83‘ - Šansa PSG-a! Još jednom skače visoko Ramos i gađa glavom, udarac opet prolazi tik uz vratnicu!

image
FRANCK FIFE Afp

82‘ - Kod PSG-a izlaze Vitinha i Nuno Mendes, ući će Ekitike i Bernat.

82‘ - Sjajnu je utakmicu odigrao danas Jamal Musiala, izlazi sada uz ovacije tribina, mijenja ga Sadio Mane.

76‘ - Ušao je 17-godišnji Warren Zaire-Emery umjesto Fabiana Ruiza.

75‘ - Sane je u dobroj prilici, ali Sergio Ramos zasmetao mu je taman toliko da njemački napadač gađa pored gola.

68‘ - Ulazi Leroy Sane umjesto strijelca Erica Maxima Choupo-Motinga.

64‘ - Strašna obrana Yanna Sommera! Messi pronalazi Ramosa koji skače nebeski visoko i sa šest-sedam metara tuče glavom, da bi se vratar Bayerna istaknuo čudesnom intervencijom!

SJAJNU SOMMEROVU OBRANU POGLEDAJTE OVDJE.

image

Eric Maxim Choupo-Moting

FRANCK FIFE Afp

61‘ - GOOOL! Ovog puta gol vrijedi! Verratti strahovito griješi i gubi loptu, odnosno oduzima mu posjed Thomas Muller, predaje ju do Goretzke koji odmah gura u šansu Choupo-Motinga, a ovaj s tri-četiri metra pogađa praznu mrežu! Bayern vodi 1:0!

POGODAK BAYERNA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE.

57‘ - Došlo je do verbalnog okršaja trenera Bayerna Juliana Nagelsmanna i njegova suparnika Christophea Galtiera, no brzo su se smirile strasti...

image

Julian Nagelsmann i Christophe Galtier

ODD ANDERSEN Afp

53‘ - U Londonu je Perišić zamijenjen, umjesto njega ući će španjolski branič Pedro Porro.

52‘ - GOOOL! Davies i Musiala izigrali su obranu PSG-a, da bi Choupo-Moting laganim trzajem glave našao put do mreže...

Ali ništa od gola! U toj putanji lopte našao se Thomas Muller i, premda nije dotaknuo loptu, napravio je takvu kretnju da je zasmetao Donnarummi, a pritom je bio u zaleđu!

PONIŠTEN GOL CHOUPO-MOTINGA POGLEDAJTE OVDJE.

50‘ - Choupo-Moting pada u šesnaestercu u duelu s Pereirom, ali Orsato kaže da nema govora o najstrožoj kazni!

image

Josip Stanišić i Kylian Mbappe

FRANCK FIFE Afp

49‘ - Sjajan potez Kyliana Mbappea, ali i još bolja reakcija Alphonsa Daviesa koji ga uspijeva neutralizirati.

46‘ - Vraćamo se u München. Zanimljivo, trener PSG-a u svlačionici je ostavio Mukielea koji je zamijenio kapetana Marquinhosa, ući će El Chadaille Bitshiabu.

image
JUSTIN TALLIS Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Bolji je Bayern iako su i Parižani imali svojih prigoda. Najuporniji su Coman, Musiala, Davies i Goretzka, uz vrlo pristoju partiju našeg Josipa Stanišića. Najveću je, pak, šansu imao Vitinha pri kraju prvoga dijela. Sommer se neshvatljivo zaigrao i napravio strašan gaf ispred vlastitoga gola, no njegov kiks nije uspio kazniti Vitinha.

Bez većih uzbuđenja završilo je i poluvrijeme u Londonu. Ivan Perišić odigrao je zapaženu rolu, međutim i ondje su mreže mirovale.

image

Josip Stanišić i Kylian Mbappe

CHRISTOF STACHE Afp

45‘ - Igrat će se dvije minute nadoknade na Allianz Areni.

43‘ - Musiala i Goretzka još jednom prijete, ali oba puta bezuspješno.

38‘ - Nevjerojatna glupost vratara Bayerna Yanna Sommera! Zaigrao se uslijed pritiska Hakimija i Vitinhe, upustio se u rizik, a Hakimi mu krade loptu koja dolazi do Vitinhe - imao je Portugalac pred sobom potpuno prazan čitav gol, no s desetak metara ne uspijeva ugurati loptu u mrežu, s gol-linije čisti to Matthijs de Ligt!

VIDEO SOMMEROVA KIKSA I VITINHINA PROMAŠAJA POGLEDAJTE OVDJE.

36‘ - Nevolje za PSG - ozlijedio se kapetan Marquinhos i neće moći nastaviti, Orsato mu govori neka izađe s terena. Tako je, izlazi Marquinhos i zamijenit će ga Nordi Mukiele.

32‘ - Velika Donnarummina obrana! Davies proigrava 20-godišnjeg Musialu koji šutira iz teške situacije, a vratar PSG-a uspješno zatvara bliži kut!

30‘ - Stanišić zasad pruža sjajnu partiju, ima ga posvuda po terenu, bio je već začetnik mnogih akcija Bayerna, dok je u obrani besprijekoran.

image
ODD ANDERSEN Afp

25‘ - Šansa PSG-a! Messi je izbio sam pred Sommera, ali uspio mu je ući u šut Bayernov vratar, a Argentinac iz odbijanca ne nalazi put do mreže...

23‘ - Goretzka je dobio ulogu ‘flastera‘ na Messiju. Već je nekoliko puta grubim prekršajima veznjak Bayerna zaustavio argentinskog čarobnjaka.

19‘ - Kako je brz Mbappe! Nakon duplog pasa s Messijem pobjegao je Upamecanu po desnom krilu, sjurio se u šesnaesterac i pogodio vanjsku stranu mreže!

15‘ - I dalje je Bayern dominantniji. Sada je Kimmichov opasan udarac završio u bloku PSG-a. U nastavku akcije pokušava i Goretzka, brani to Donnarumma.

image
JUSTIN TALLIS Afp

21.12: Počela je, s odgodom zbog gustoga londonskog prometa, i utakmica na Tottenham Hotspur stadionu. Pravdu će na tome susretu dijeliti Clément Turpin iz Francuske.

10‘ - Bayern je uspostavio inicijativu u početnome dijelu susreta. Davies je rastrčan i raspoložen po lijevoj strani - neugodan je u ofenzivi, dok se u obrani postavlja vrlo disciplinirano. Ostatak momčadi vrši stalan pritisak na Mbappea i Messija.

image

Josip Stanišić, Lionel Messi i Kingsley Coman

CHRISTOF STACHE Afp

5‘ - Bayernov Thomas Müller upisao je večeras 65. nastup u nokaut-fazi Lige prvaka. Više od njega imaju samo Lionel Messi (77) i Cristiano Ronaldo (85).

21.00: Počela je utakmica u Münchenu. Glavni je sudac Daniele Orsato iz Italije.


>>> Odgođen je početak utakmice Tottenhama i Milana. Naime, zbog gustog prometa u Londonu kasnio je autobus s milanskim nogometašima. Susret bi trebao startati u 21:10.


Linker
01. svibanj 2024 07:31